pátek 2. března 2018

Svíčková statistika (leden - únor)

Svíčková sezóna je v plném proudu, a tak je potřeba si to opět sesumírovat. V posledních dvou měsících jsem nejen hodně pálila, ale především nakupovala. A to tak trochu paradoxně jarní vůně. Asi jsem si ho takto podprahově přivolávala. :-) 

Novinky

Tentokrát to mám z více zdrojů, byla jsem v Yankee obchůdku na Chodově, něco jsem brala na Notino.cz a něco se prostě jen tak přikutálelo. :-)


Tohle je moje vůbec první velká svíce Yankee candle. Vždycky jsem raději měla ty střední. Jenže teď mají ten zvyk, že dováží ,,sběratelskou edici" jen v těchto velkých provedeních, a když se vám ta vůně líbí, tak vám nic jiného nezbude. Mají to chytře vymyšleno. Spojení broskve a levandule mě dostalo, takže jsem ji musela mít. I když popravdě, jsem z ní lehce zklamaná, protože ta vůně je hodně slaboučká  a celou místnost úplně neprovoní. 


Jarní novinky Yankee byly tentokrát dostupné hned v úvodu ledna, tak už je mám dávno doma. Všechny jsou boží. Vůní mi nejvíc ladí ta růže a úplně nemůžu z názvu a etikety Sweet Nothings. To je prostě geniální. Povánoční výprodej mě tentokrát moc nenadchl, a tak z něj mám jen jeden vosk s vůní vanilkových rohlíčků. 


Ikea svíčku jsem dostala od kamarádky. Má typickou vánoční kořeněnou vůni a co mě mile překvapilo, tak dokonce i lehce voní a když už u ní člověk sedí, tak jde dobře cítit. 


A pojďme na svíčkové hvězdy z Notino.cz. Pustila jsem se do další svíčky od Bath and Body Works. Dlouho jsem vybírala a musím říct, že vůně třešňových květů je božská. Lehce slaďounká, lehce květinová, trošku do pudrova. Zkrátka příjemná, byť by tedy mohla být silnější. 


A potom tady mám ještě značku Root. S tou už jsem měla předchozí zkušenost a jsem nadšená z jejich votivek. Ty jsou neskutečně silné a lehce zvládnou provonět pokojík. Skvěle rovnoměrně hoří a vydrží až dvacet hodin. Musela jsem si pořídit další a sáhla jsem i po svíčce. Ta už mě ale tedy tolik nenadchla a asi do budoucna zůstanu u votivek. 

Vypáleno 

Rozloučit jsem se musela s milovanou svíčkou Botanicals, kterou jsem dostala jako dárek od Loreal. Fakt škoda, že je běžně neprodávají, protože byla božská. Dopálila jsem také vanilkovou svíčku od Candle Lite. Tahle konkrétně byla ještě tak nejlepší, ale jinak se k této značce už vracet nechci. 


Mám tady taky pět vosků a jednu votivku od Yankee. Shea Butter a Season of Peace jsou moje top zimní vůně, tak mi nemohly chybět. A jinak jsem pokoušela další vánoční kousky. Nejvíce mě nadchla asi Christmas Magic. 


Ještě jsem doma měla jednu votivku Kringle Candle a potom opět Root, které už jsem zmiňovala, ty voní skvěle. 

Máme to komplet. Nyní bych si chtěla dát menší nakupovací pauzu. Mám toho doma nashromážděno docela dost, navíc už spoustu jarních vůní, takže minimálně do léta to chce klid a soustředit se na to, co doma mám. 

Co jste v těchto měsících pálili vy? 

11 komentářů:

  1. Já se chystám vyzkoušet jarní novinky ve vosku, ale jinak se snažím neutrácet :D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Juuu, další svíčková statistika, to mě baví. Povanocni vyprodeje u nás nic moc, já nakupovala ve velkém na zahraničním e-shopu a je to velký rozdíl. Jinak ty jarní vůně mě lákají, hlavně tedy sušenky a Sweet Nothings. Značku Root vůbec neznám, ráda bych ale zkusila Bath&Body Works, když já vždy nakonec zas sahnu po YC :D
    Jinak planuji článek s vypalenymi svíčkami, také se mi teď něco sešlo a lepší nova rubrika, než to cpát do klasicke spotreby :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Jarní novinky YC se fakt povedly, asi nejvíc jsem nadšená z vůně Sun-Drenched Apricot Rose, tu teď pálím pořád a nemůžu se jí nabažit:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď vytáhla po čase Orange splash od Yankee. Jinak tu mám různé svíčky Brise.

    OdpovědětVymazat
  5. Já pálím nyní Berry triffle .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch se v poslední době hodně mluví na všech frontách, musím je také vyzkoušet. :-)

      Vymazat
  6. Tiež už začínam páliť jarné vône a najviac milujem cherry blossom :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nedávno napsala článek o tom, kde jsem velmi koupila YC vosky (mám je nejraději).Rozhodně toužím po Peach&levander, ale po vosku. Už jsem četla více názorů, že ve svíci je nic moc.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. O znařce Root čtu úplně poprvé :) děkuji za fajn tip, jakou novou voňavou značku vyzkoušet.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat