středa 14. března 2018

Mix tvářenek (Nyx, Lottie, Rimmel)

Na tvářenky já jsem pes a obecně mám radši ty dražší, které jsou prostě hezčí. Tvářenka pro mě musí být nejen funkční, ale je to taková moje ozdoba sbírky. Na druhou stranu jsem si říkala, že je má sbírka pořád stejná a chtělo by to nějakou obměnu. A že bych klidně zase mohla zabrousit do levnějších vod. A tak jsem si za poslední tři měsíce pořídila hned tři nové kousky. A vůbec nejsou špatné, i když jsem za ně neutratila čtyřmístnou sumu.


Nyx Mauve Me

Ombré tvářenku od Nyxu jsem chtěla od té doby, co značka dorazila k nám, ale pořád jsem se nějak nemohla rozhoupat, který odstín. Nakonec jsem sáhla po Mauve me, která tak trochu klame tělem. Na fotkách se umí tvářit až fialově, ale vězte, že je to spíše taková korálovka, ale se studeným podtónem. Prostě zajímavý odstín Tím spíš, když tam máte světlejší část. Můžete to libovolně míchat, ale já to obvykle dělám tak, že na většinu štětce naberu ten tmavší stín, na konec ten světlý a poté to nanáším tak, aby ta světlejší část byla výš, tmavší níž. Hezky to ty tváře rovnou i vykonturuje. 




Obecně se nanáší dobře, nepráší, na pleti hezky chytá a drží i relativně celý den. Večer už sice není v top stavu, ale to v mém případně není téměř žádná.

Je pravda, že tvářenku zatím moc nenosím, barevně mi více sedí tak na konec léta, podzim, takže věřím, že její chvíle teprve přijde. Ve své sbírce si ji ale určitě nechám a jsem moc ráda, že jsem si ji pořídila. 

lottie Zayan

lottie London je u nás poměrně nová značka a najdete ji ve větších Rossmannech. Já jsem z ní nejdříve byla nadšená, ale ve finále jsem u stojanu pak nevěděla, po čem sáhnout. Vyhrála to jak jinak, než tvářenka. Šla jsem po neutrální růžovce v odstínu Zayan. 




Tvářenka je veskrze funkční, ale přiznám se vám, že mě za srdce úplně nechytila. Nelíbí se mi úplně ten efekt, který na tváří vytvoří. Pigmentovaná sice je, ale chytá tak zvláštně, musí se hodně vrstvit a výsledek je stejně mdlý. Navíc i rychle mizí. 

Přijde mi opravdu hodně průměrná. Věřím, že pro většinu smrtelníků bude v pořádku a funkční, ale jak jsem já zmlsaná těmi drahými a pěknými tvářenkami, tak tohle mě prostě nebaví používat a nelíbí se mi, jak na mně vypadá. Proto ji pošlu o dům dál. 

Rimmel 002 Coral Glow

Tohle trio od Rimmel mě hodně lákalo už od jeho uvedení na trh někdy loni. Jenže mě pak odradila vlna negativních recenzí. A víte co, ve finále mě tato krabička moc mile překvapila. Mám odstín číslo dva, jednička je taková studenější, ale zase mi přišlo, že všechny tři chlívky v sobě mají daleko více třpytek, a to se mi nelíbilo. 



Rozjasňovač, bronzer i tvářenka jsou v takových spíše tlumenějších tónech, ale vyhovují mi. Textura je lehce křídovější a práší, ale nanést to jde dobře a na tvářích vypadá moc hezky. Opravdu jsem to ani nečekala. Samozřejmě, s dražšími kousky to stále nejde srovnat, ale použít se to dá. A jelikož jsem se v poslední době naučila fakt pravidelně konturovat a chybí mi to, když ten krok vynechám, tak už se těším, až se mnou tento skladný parťák vyrazí na cesty. Na to je podle mě úplně ideální. Na běžné dny mám doma plný šuplík drahých pokladů, ale na cesty je tohle skvělé. Je to malé, skladné a ukrývá to v sobě tři funkční produkty. A pokud například také teprve experimentujete s bronzerem, rozjasňovačem nebo i tvářenkou, tak je to také fajn produkt na vyzkoušení. Za dvě stovky to udělá mnoho parády. 

Sama jsem se přesvědčila, že i levné tvářenky můžou být fajn. Nejvíce nadšená jsem z toho setu od Rimmel, ten určitě hojně využiji. A věřím, že přijde ten správný čas na Nyx. Jen lottie tedy posílám dál, tam je ta kvalita nižší a stejně bych ji nepoužívala. 

Jakou tvářenku máte nyní oblíbenou vy?

7 komentářů:

  1. Tvářenky miluji a přesně jak píšeš, je to taková ozdoba sbírky, i když já saham po drogerii. Nejlepší mi přijde Essence, má krásné obaly, spoustu limitek a ve většině případů celodenní výdrž.
    Zaujala mě značka Lottie, časem určitě omrknu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Teď zjara jsem se vrátila k tvářence Flormal v odstínu Soft peach. Jinak většinou použiji bronzer, s tím nešlápnu vedle nikdy. Pokukuji však po nějaké růžové, moje oblíbená od Make-up revolution se mi totiž vysypala.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda tvarenky Bourjois, i když musím přiznat, že u té mé současné jsem úplne netrefila odstín, když jsem ji objednávala naslepo. Překvapive mi moc vyhovuje konturovaci trio od Oriflame, taky moc fajn paletka, určitě omrkni, má i zrcátko.

    OdpovědětVymazat
  4. To trio jsem měla, ale musela jsem ho poslat dál....

    OdpovědětVymazat
  5. Na tu ombre tvarenku koukám už hrozně dlouho. Místo ní jsem si zatím koupila zapekanou NYX tvarenku a ta je fakt úžasná. Tak asi sáhnu i po té ombre

    OdpovědětVymazat
  6. Tý jo Ombre tvářenku vidím poprvé a docela mě zaujala :) Hlavně odstínem
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat