čtvrtek 8. března 2018

Mazadla na tělo od Nivea a Cottage

Zima je na to mazání přece jen náročnější, a tak mám pro vás dnes další tipy. Konečně jsem ze skříně vytáhla loňské novinky Nivea a rovnou k tomu přihodila i loňskou novinku ve Fann parfumerii, a to značku Cottage.


Tělové mléka s oleji od Nivey se prodávají ve čtyřech variantách. Každá má v sobě jiný olej a jinou parfemaci Já jsem si nechala Cocoa s makadamiovým olejem a Cherry Blossom s jojobovým olejem. Svými vlastnostmi mi ale přijdou naprosto totožné a výměnu oleje nijak nepozoruji. Prostě jen jinak voní, takže se v drogerii rozhodujte také spíše podle vůně. Sedí mi obě, ale více tíhnu k třešňovému květu. Ta vůně je taková lehčí a evokuje ve mně jaro. 


Jinak Nivea je taková mazací klasika, kterou mám ráda, takže mě nezklamaly ani tyto novinky. Konzistenčně je to hodně lehoučké, spíše až gel krém. Manipuluje se s tím skvěle, hezky se to rozetře i vstřebá. Hydratace je podle mě taková průměrná. Na běžné mazání bez problémů, na vyloženě suchou kůži to nebude. Za mě ale rozhodně spokojenost. 


Kakao už mám vypotřebované a třešeň už se také blíží ke svému dnu. To je jediná věc, kterou bych těm mlékům vytkla. Díky jejich lehoučké textuře toho vypotřebujete docela dost a mizí to rychlostí blesku. Obvykle mám 200 ml mazadla tak na měsíc, někdy i na dýl, když mám nemazací období. Ale tady jsem to měla ani ne za dva týdny pryč. Není to ani na deset použití.

Tato mléka bych ale určitě doporučila všem, co opravdu nemají mazání v lásce. Tohle má super lehoučkou texturu a roztírá se to hrozně rychle, takže je to uživatelsky daleko příjemnější než běžná mléka. 


A pokud máte k mazání ještě větší nechuť, ale přesto s tím chcete začít, tak jsou tady pro vás mléka Cottage. Je to u nás docela nová značka, kterou seženete ve Fann parfumerii a k mému milému překvapení je i docela levná. Mléka vyjdou kolem 200 Kč a ještě i kolikrát v akci. V nabídce mají i sprcháče a pěny, ale těch mám doma takové zásoby, že jsem si je zatím nekupovala. 

Cottage tělová mléka jsou neskutečně lehoučká a dávkují se pomocí pumpičky. A to je právě to, díky čemu budete namazané za deset sekund. Rozprašovač je velmi jemný a přesný, opravdu stačí pár stříknutí, lehce rozetřít a je hotovo. 



Aktuálně používám tu vanilku, zelený čaj si cíleně nechávám na léto. A myslím si, že právě toto období bude mlékům nahrávat. Prostě když nastane takový ten den, kdy je třicet ve stínu a představa hutného krému vám k tomu moc nepřidá. Tohle je lehoučké, nelepivé a ještě si i dokážu představit, že to před použitím dám na chvíli do ledničky a bude to zároveň i osvěžující.

Hydratační účinky jsou spíše průměrnější. Ono toho ve finále na sebe nenastříkáte moc a je to fakt lehoučké. Na pravidelné používání bych to ani já sama neviděla, a to na vyloženě suchou pokožku netrpím. Ale čas od času, kdy fakt spěcháte nebo právě v parném létu, je to super alternativa.

A zmínit musím i vůni, která je úžasná. Při aplikaci z toho sice jde lehce cítit alkohol (je ve složení docela vysoko), ale rychle vyprchá, a pak se rozvine přirozená a decentní vůně vanilky. Na kůži vydrží dlouhé hodiny a jak to stříkáte do vzduchu, tak docela dlouho pak voní i samotná koupelna. :-) 


Jak s mléky od Nivea, tak Cottage jsem hodně spokojená. Oba produkty lákají na lehoučkou a rychle se roztíratelnou texturu, takže ideál pro všechny lenochy nebo lidi, co nemají rádi hutné krémy. Jsem ráda, že tyto kousky doma mám a dost možná se k nim budu vracet i v budoucnu.

Tělová mléka Nivea mi byla zaslána PR zastoupením značky, Cottage jsem si kupovala sama. 

Čím se aktuálně mažete vy?

11 komentářů:

  1. Ty tělová mléka od Nivei vypadají skvěle.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Od Nivei jsem si koupila vanilkové tělové mléko, ještě jsem je nevyzkoušela, ale už se na těším:-) Na produkty Cottage jsem se dívala ve Fann a vím, že měli docela lákavé parfemace, tak si chci časem nějaké pořídit.

    OdpovědětVymazat
  3. Cottage vypadá super, musí úžasně vonět. Na Niveu se teprve chystám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Tělové mléka od Cottage vypadají hodně dobře, ten rozprašovač je úžasná věc :) Určitě je někdy vyzkouším.
    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. tělové mléka od Nivey mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  6. O značke cottage počujem prvý krát, ale krémy vyzerajú zaujímavo. :) Od Nivey som inak dlho už nič nemala..ani neviem prečo. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tělové mléko od Nivei chci vyzkoušet :) Tu druhou značku neznám, ale také nevypadá vůbec špatně.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Docela mě lákají ty Cottage, už jsem na ně ve Fann koukala ale zatím mám mazadel tolik, že budu mít co dělat, abych je do konce roku spotřebovala.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  10. Já se aktuálně mažu taky Niveou, ale krémem, ne mlékem, takovým tím v modré plechové nádobě. Zajímalo by mě, jaké jsou tvoje nejoblíbenější produkty na vlasy.

    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzko, já to měla s vlasy vždy komplikované a vyzkoušela kde co, nakonec jsem se však našla v J Beverly Hills, což mi doslova změnilo život. Na blogu jsou dole záložky, kde pod J Beverly Hills najdeš všechny články a eshop je případně www.barevne-vlasy.cz

      Vymazat