pondělí 12. února 2018

Novinky Loreal (tekuté stíny, korektory, konturky, pudry)

Pořádný vítr ještě před Vánoci vtrhl do stojanu Loreal a přivál pěknou dávku novinek. Byli to zároveň jedni z posledních loňských nováčků. Jednalo se o dost různorodé kousky - pudry, korektory, stíny, atd. Pustila jsem se směle do zkoušení a musím říct, že jsem byla sama překvapená. Tak nějak se mi to během testování převrátilo. Na co jsem se těšila, tak mě ve finále spíše zklamalo a naopak. Pojďme se na to mrknout blíže. 


Novinek bylo ještě o chlup více, ale poctivě jsem to protřídila a na některé odstíny se můžete těšit v nějaké příští soutěži. 


Jednou z největších novinek jsou minerální makeupy, potažmo v mém případě minerální pudr. Nechala jsem si totiž jen tuto bezbarvou variantu. Zakoupit k tomu můžete i štěteček, který je sám o sobě fajn. Jemný, tak akorát hustý a hlavně přesně dělaný na tohle balení. Jen tedy já osobně nanáším raději pudr něčím větším, jenže to zase nenacpete do hrdla tohoto pudru, takže stejně potřebujete nějakého prcka. Balení tedy za mě spíše mínus. Vypadá dobře, ale je obrovské a ne příliš praktické. 


Pudr sám o sobě není špatný. Je velmi jemňoučký a na pleti udělá sametově hladký matný nádech. Žádná neplecha se nekoná, hezky na makeupu drží, nesráží se, nezvýrazňuje póry. Jen mi tedy přijde, že hodně rychle mizí a já se musím znovu pudrovat už po pár hodinách. Abych se přiznala, zase tak často po něm nesahám. Nebaví mě způsob aplikace a ta výdrž je tristní. Upřimně, pokud toužíte po sypkém transparentním pudru, sáhla bych do stojanu vedle a vybrala si raději ten od Dermacol.


Není všem pudrům od Loreal konec a nechala jsem si i tohoto True match krasavce v odstínu 2.R/2.C Rose Vanilla. Zabarvené pudry už léta moc nepoužívám. Respektive je mám jen v kabelce, protože během dne se hodí i jako lehká oprava makeupu, ale po ránu jako základ mám mnohem raději transparentní verze. Jenže tento kousek vše obrátil naruby. Ne že by nebyl skvělý do kabelky, to určitě ano. Už jen kvůli tomu balení. To sice na první pohled vypadá neprakticky, ale je velmi tenké a obsahuje fakt mega zrcátko a fajn houbičku. Pudr sám o sobě je ale tak skvělý, že jsem ho zařadila už do ranní rutiny. 


Zkoušela jsem ho na několika makeupech, ale poradí si vážně s každým. Pleť neskutečně zmatní, zjemní a s makeupem perfektně splyne. Je to pro mě opravdu úplně jiný finiš, než na jakým jsem zvyklá. Ale líbí se mi. A co víc, vydrží opravdu dlouho a  během dne většinou už jen jednou lehce upravuji. Za mě je tohle asi největší překvapení z celého balíčku. 


Loreal nikdy neměl v nabídce příliš mnoho korektorů, a tak je fajn, že k nám doputovaly hned dvě verze. Paradoxně mě zaujal více tuhý True Match. Mám ho v úžasně světlém, ale nažloutlém odstinu 10 Ivory a hodí se perfektně pod oči. Krytí je tedy spíše slabší, ale umí moc hezky projasnit. Má i příjemnou krémovou texturu, která na pokožce ihned taje a není problém ho mít i na citlivější kůži kolem očí. Vypadá hezky a do vrásek nezalézá. Stejně tak je v pořádku výdrž. 


Tekutou verzi mám v odstínu Vanilla a je už tedy trošku tmavší, i když pořád ho můžu požívat. Ten mě ale bohužel moc nenadchl. Je hrozně řídký až vodový a nekryje téměř vůbec. Do pleti se hezky vstřebá, ale to tak, že vlastně máte pocit, že jste nic nenanesli. Je to pro mě zklamání, ale tento kousek za mě ne. 


Mezi ty nejzajímavější novinky rozhodně patří tekuté stíny. Byla jsem na ně hodně zvědavá, protože mi obecně tyto divno textury nesedí, ale stejně mě lákaly. Konzistenčně je to skutečně zvláštní, je to tekuté, ale v kontaktu s pokožkou to okamžitě chytá pudrový nádech a vcelku rychle zasychá. 


Nanášení je na jednu stranou kouzelně jednoduché, na tu druhou ale umí pozlobit. Nerozumí si to s žádnou bází, na těch to začne cuckovat a chytat nerovnoměrně. Díky bohu, i na mých problematických víčkách to samo o sobě zvládne tak 6 - 7 hodin. Což je u mě fakt zázrak, takže to považuji za skvělý výsledek. 

Bohužel tedy se potom ještě liší odstín od odstínu. Z mé trojky je vlastně nositelný jen hnědý Nudist. Ten dám hezky na celé víčko a mám vystaráno. Tuším v kostech, že to bude můj letní oblíbenec, kdy mám takto jednoduché líčení očí nejradši. Zlatý kousek se mi líbil nejvíce, ale bohužel na víčku nejde rozetřít rovnoměrně a hrozně ztrácí na intenzitě. A tmavá fialová, to je úplně tragédie. Šmouhuje to, nejdou zapracovat dvě barvy do sebe, takže nic nevystínujete a s tímto prostě vytvoříte jen a jen monokl, nic pěkného. 


Tady zlaté a hnědé líčení v akci. Pokud srovnáte s fotkami výše, tak přímo vidíte, že pro rozblendění si to nedokáže udržet svoji intenzitu a jsou to spíše jen nenápadné barvičky. Ten jeden kousek fakt budu nosit, ale jinak si nejsem jistá, jestli bych vám je mohla doporučit. Ten produkt je prostě příliš komplikovaný. 



Závěrem ještě konturky. Ty jsem vlastně nikdy moc nepoužívala, ale nějak se mi začínají vkrádat do mé líčící rutiny. Stojí za tím fakt, že spolu s věkem mám pocit, že hranice rtů není tak ostrá a rozmazávají se mi i ty rtěnky, které to dříve nedělaly. A tak si myslím, že spěji k tomu, že bez konturky nedám ani ránu. Zatím jsem jich nestihla vyzkoušet mnoho, ale myslím si, že tyto novinky od Loreal budou velkými oblíbenci. Ne nadarmo jsou hojně chváleny i zahraničními youtuberkami. 




Tužky jsou neskutečně krémové a velmi příjemně se nanáší. Krásně obkreslí tvar rtů a s klidem jdou komplet vyplnit. Zároveň ale perfektně drží na svém místě. Schválně jsem dělala i ten test, že jsem celý den měla na sobě jen konturku, a to právě tu červenou. A bylo to perfektní, matné tekuté rtěnky by mohly závidět. Celý den se to ani nehnulo, přežilo to i jídlo a večer to bylo v téměř nezměněném stavu, včetně ostrých kontur. Jediná nevýhoda je, že byť na první nanesení je to na rtech poměrně příjemné, tak po x hodinách už jsou rty hodně suché a měla jsem chuť s tím něco udělat. Nakonec jsem to tedy kombinovala s načervenalým balzámem. 

Fungují ale dobře i ve svém původní poslání. Můžete na to nanést jakoukoliv rtěnku a odvedou svoji služby. Kontury se nerozpijí a celkově vše lépe drží. Byť tedy v tomto případě už ne celý den a obvykle to kopíruje výdrž dané rtěnky. 

Na fotkách jsou čistě jen konturky. 



Jak jsem říkala na začátku, těšila jsem se na minerální sypký pudr a stíny a nakonec to dopadlo úplně jinak. Zamilovala jsem si konturky, které jsem nikdy dřív nepoužívala a vrátila se k zabarveným pudrům. To mám na zkoušení kosmetiky nejraději, nikdy nevíte, kdy a kde narazíte na nové oblíbence. Za sebe vám tedy rozhodně doporučuji konturky, matující pudr a tuhý korektor. Ten zbytek není vyloženě špatný, snad jen s výjimkou fialového očního stínu, ale za srdce mě ty věci tolik nechytily. 

Za poskytnutí všech produktů k recenzi děkuji zastoupení značky Loreal.

Už jste stihli některou z novinek vyzkoušet? Jak sedla vám?

10 komentářů:

  1. Loreal dekorativku nemám moc ráda, za ty peníze většinou člověk dostane děsný propadák, je to loterie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji naopak považuji za top kosmetiku z drogerie, ale samozřejmě určitě ne všechno, co nabízí. Musí se to přebrat, jako u každé značky. :-)

      Vymazat
  2. tie kontúrky použité takto na celých perách sa mi veľmi páčia :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Ten pudr musím vyzkoušet :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ten pudr by se mi zamlouval, určitě se po něm podívám:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nic z těchto novinek jsem nezkoušela, ale taky jsem se těšila, co řekneš na pudr. Jinak mě nic jiného moc nezaujalo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Me moc tyto novinky nezaujaly. Líbí se mi jen ty konturky. Na cele rty to vypadá velmi pěkně.

    OdpovědětVymazat
  7. Líbí se mi ten první odstín rtěnky :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat