středa 14. února 2018

Můj život s prodlouženými vlasy

Na tento článek se chystám hrozně dlouho, ale jsou věci, na které je stejně nejlepší čas, a tady jsem chtěla opravdu počkat. Ono říct vám, že mám nové vlasy a jsem nadšená, je snadné, ale povědět vám více o tom, jak se o ně starám už sedm měsíců, to vám jistě dá mnohem více. 

Článků o vlasech jsem psala už mnoho, a jak mnozí víte, loni jsem se našla v péči J Beverly Hills a především ve skvělé kadeřnici Nikole, která s mými vlasy za ten rok udělala opravdu zázraky. K té nejvýraznější změně patří to, že ne všechny vlasy, která aktuálně na hlavě mám, jsou úplně tak moje. :-) O prodloužení jsem snila už dlouho, vlastně od puberty, kdy mi mé vlasy začaly padat a nešlo to, abych měla dlouhé ty vlastní. 


Zároveň jsem se toho ale hrozně bála. Hlavně toho, že mi to bude vadit v každodenním životě a já se s tím nebudu chtít otravovat. Ale zkusit jsem to musela a bylo to to nejlepší, co jsem kdy mohla s mými vlasy udělat. 

Na svoji první ,,malou-velkou" proměnu jsem se vydala loni v srpnu. Více jsem vám o tom již psala v letních oblíbencích, tak se mrkněte sem, najdete tam i podrobnější fotky z před a po. Budu se dnes opakovat, ale chci, aby to bylo všechno v jednom článku. 

Jelikož jsem se toho opravdu bála, šli jsme nejdříve do opravdu decentní změny. Využili jsme toho, že moje vlasy rostou fakt rychle. Až bych si občas přála, aby to bylo pomaleji. :-) Je to klidně přes centimetr za měsíc, a to i teď, kdy vlasy nemám stříhané už cca rok. I proto vlasy ve finále nemám doslova prodloužené, pouze zahuštěné a všechny přidané pramínky mají přesně takovou délku, jako mé vlastní. Je to tak daleko přirozenější. Nejde to vidět opravdu vůbec a hlavně to ani pro vaše okolí není šok a ve finále nikdo netuší, že tam mám něco navíc. 

Z první vlny proměny jsem byla opravdu nadšená, péče o vlasy byla kouzelně jednoduchá, vlastně totožná jako u mých vlastních. Na ,,výměnu" jsem bez týdne dorazila přesně po čtyřech měsících. A to hlavně proto, že moje vlasy fakt rostou rychle a bylo potřeba to posunout. Opět jsem četla spoustu děsivých článků na netu, jak jsou potom vaše vlasy zničené, zatížené a já nevím co. Sundání samotné ale bylo fakt rychlé, bezbolestné a moje vlasy byly naprosto v pořádku. A jelikož jsem byla opravdu spokojená, chtěla jsem v druhé vlně mnohem více. Délku jsme se rozhodli stále držet spolu s tou mojí, ale namísto dvaceti letmých pramínků jich tam mám dneska šedesát a ty vzadu už jsou i trošku silnější. 

Je potřeba komentář?


Dnes už je to přes dva měsíce, co mám druhé zahuštění za sebou a jak můžete vidět, mé vlasy skutečně poporostly a takovou délku jsem neměla od svých pěti let. A jak vidíte na fotce výše, se svými vlastními bych ani mít nemohla, protože to fakt nevypadá dobře. 

Jestli se ptáte, zda vlasy na hlavě cítím, tak vůbec ne. Trošku to tahá první dva dny a když hlavou pohnete, tak cítíte, že je tam něco navíc. Velmi rychle si na to ale zvyknete a teď by mě to fakt nenapadlo, že tam mám něco navíc. Spoje cítíte, jen když si do vlasů hrábnete. Češou se ale naprosto normálně. Ne tedy běžným hřebenem, používám tangle teezer, který spoje normálně projede a nic jim neudělá. 

I samotná péče o ně je naprosto standardní, tak jak jste zvyklí. Myju je normálně v předklonu (i když se to prý nemá), ale mně to tak víc vyhovuje. Klasicky je fénuji, žehlím, kulmuji a dokonce i sama barvím. Všechno zvládají bez ztráty kytičky. Respektive, abych byla přesná. U první vlny vydržely všechny prameny všechno. Teď napodruhé mi tři prameny vypadly. Jeden pár dní po nasazení, což se může stát a ty dva potom tedy po barvení, kde se to dá asi taky pochopit.:-D 

Péče je pro mě jasná, bez J Beverly Hills nedám ani ránu. Čas od času tedy pokouším něco nového, ale pak se zase pokorně vracím k tomuto a experimentuji jen v rámci jejich řad. 



Ze začátku jsem se také hrozně bála, že spoje půjdou vidět. Jenže ono vlastně není co. Ve vlasech to sice na ohmat cítíte znatelně, ale jinak je to jen kousek bezbarvé hmoty (mám je tam přidělané pomocí keratinu) a pokud k vám nikdo nepřijde na pár centimetrů a nezačne vám vlasy vyloženě studovat, tak nic neobjeví. Párkrát jsem to na přátelích testovala a skutečně, pokud jim to neřeknete a oni se na to nezaměří, tak nic nenajdou. A to i přesto, že moc dobře vím, že těch vlastních vlasů nemám tolik a když je mám třeba už dva dny nemyté a jsou mastnější, tak ty spoje úplně moc kryté nejsou. 

Ono okolí je obecně plné ignorantů. Už napoprvé a zvláště při druhé vlně jsem měla pocit, že to musí každý poznat, že těch vlasů mám víc. Nesla jsem se jako královna, pro mě to byla obrovská změna. Ale on nikdo nic neřekl. :-) Ale jak jsem psala už minule, vlastně je to dobře. Takhle to vypadá jako moje vlasy a nikdo nemá podezření, že je to tak trochu švindl. A ona ta chvála přece jen později přišla. Mám ty vlasy teď opravdu dlouhé jako nikdy, takže zvláště lidi, co mě vidí po delší době, tak to komentují. Pozitivně, samozřejmě. :-) 

Pro mě je ale stejně nejdůležitější, že já se v tom cítím skvěle. Konečně se mi splnil sen v tom, že mám delší vlasy, můžu je nosit v culíku, různě sepnuté, natáčet a prostě se vyblbnout. Co je tedy pravda, tak teď ta údržba prostě trvá déle. I fénování je snad nekonečné. Ale beru to tak, že to k tomu patří a přibyly mi prostě jen ,,problémy" holek s dlouhými vlasy, které mi dříve byly cizí. 

Vlasy nejčastěji buď vyžehlím anebo naopak navlním. Používám na to tak jako tak klasickou žehličku. Já osobně se více cítím v těch vlnitých, mé okolí ale naopak více kvituje rovnou variantu. Tak mi schválně dejte vědět vy, co se vám líbí více.




Zkrátka a jasně, mám nyní své vlasy ráda, a to bych nikdy dřív nehádala, že to někdy řeknu. A vlastně stačilo tak málo, přidat pár pramínků. Pokud tedy o nějaké takové změně uvažujete, můžu vám to za sebe jedině doporučit. Vaši každodenní rutinu to nijak zásadně neovlivní, péče o vlasy zůstane téměř beze změny, ale váš dobrý pocit a sebevědomí se povznese o míle výše. A o to jde především. 

Moje vlasy už zase pěkně poporostly a já tuším, že to bude potřeba zase posunout. Ještě nevím, kam až chci vlasy nechat dorůst. Úplně po zadek je asi mít nemusím, ale pravděpodobně ještě nejsem na té hranici, a tak se chystám již na třetí obměnu, díky které vlasy poporostou ještě o další kousek. 



Kouzelnici Nikolu najdete v Praze v Dušní ulici a dobrou zprávu mám i pro vás nepražské. Na případné úpravy vlasů tedy stále budete muset dojet, ale pokud chcete vyzkoušet vlasovou péči či barvy J Beverly Hills, tak byl spuštěn eshop a vše najdete na www.barevne-vlasy.cz. Za obojí dávám ruku do ohně, protože mě to bez nadsázky změnilo život. 

Uvažovali jste někdy o prodloužení nebo máte s tím již zkušenosti? 

9 komentářů:

  1. Vypadá to hezky přirozeně a sama bych to potřebovala a láká mě to. Jen mě trochu odrazují ty spoje. I když nejsou vidět, stačí, aby mi někdo prohrábl vlasy při vášnivější chvilce a je o zábavu postaráno... ještě by mu zůstal pramen v ruce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako historka na vysvětlování by to bylo určitě dobré:-), ale vytrhnutí bych se nebála. Ani když člověk zatahá, tak se to skutečně nepohne.

      Vymazat
  2. Já musím zaklepat, že vlasy mi rostou pořád a už jsou hezky dlouhé =)

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné vlasy, já se teda přimlouvám za variantu s rovnými vlasy, líp tak vynikne jejich délka, opticky ti to trochu zúží obličej (ne že bys to potřebovala :) ) a celkově podle mě ty vlasy vypadají líp. S těmi ignoranty - už jsem myslela, že jsem v tom sama, když jsem si dříve nechala třeba na základní nebo střední škole nechat nějak sestříhat vlasy nebo udělat melíry, velmi často se mi stalo, že mi na to nikdo nic neřekl. :) Já si zrovna nechávám narůst dlouhé vlasy, abych je mohla darovat na charitu. Mám vlasy po lopatky, což je u mě taková "hraniční" délka, že delší vlasy jsem ještě nikdy v životě nevydržela. Ted' jsem trpělivá a nechávám si pravidelně zastřihnout konečky od mamky, ale mám pocit, že se mi prostě vlasy zasekly na té délce a už dál nerostou. Možná je to tou délkou - u dlouhých vlasů už centimetr navíc není moc vidět.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Setkala jsem se s mnoho názory, proč jo i proč ne, ale řekla bych, že si tím musí každý projít, aby mohl říct ten svůj, já své vlasy miluji a nemám odvahu ani si je ostříhat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká práce :) a tobě vlásky seknou.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky nad tím hodně přemýšlím, zda do toho nejít. Kadeřnictví bych měla vybráno, jednalo by se o Hair Fashion Point, kde jsem vždy spokojená a teď se jen rozhoupat a udělat ten zásadní krok. Díky tvému článku a hezkému účesu jsem ale už na 90% rozhodnutá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si to rozhodování moc dobře pamatuji, ale zpětně to za tu zkoušku prostě stojí. A kdyby to náhodou neklaplo, sundat to jde vždycky. :-)

      Vymazat