pátek 23. února 2018

Moje péče o oční okolí

Ráda bych vám opět po delší době sesumírovala, co používám na oční okolí. Tato oblast je velmi citlivá a problematická zároveň. Co se krémů na pleť týče, pořád tam víc experimentuji a ledacos snesu, jenže u očí je to horší. Hned se projeví, když sáhnu po něčem nedobrém a nejraději bych zde používala nějakou jistotu. Jenže ta neexistuje. Před pár lety jsem měla své jasné favority, jenže spolu s věkem chce tato oblast úplně jinou péči a já zase hledala dál. 

Dnes vám tedy ukážu čtyři věci, které používám zhruba v posledním roce a byť to není úplně růžové a pořád budu hledat dál, tak jsem relativně spokojená. 

Ještě doplním, že oční okolí mažu dvakrát denně. Večer jak oblast pod očima, tak víčka a ráno pak jen pod očima. Kdybych mazala i víčka, tak na tom pak nedrží stíny, ani s bází. 


Kiehls je značka, do které jsem se loni skutečně zamilovala, a tak vás tady určitě nepřekvapí. Začínala jsem tím nejprovařenějším kouskem, a to avokádovým očním krémem. Mám spotřebované už dva kelímky a třetí koupený do zásoby. To o něčem svědčí. Vyhovuje mi svou texturou, oční okolí hezky hydratuje a zároveň jde nanášet i ráno pod makeup, který pod ním zbytečně neujíždí. Je to asi fakt top, který jsem našla. Jenže mě znáte, po dvou spotřebovaných baleních jsem měla pocit, že to není úplně ono, a tak jsem sáhla po jeho kolegovi, krému Rosa Arctica.


Tento krém používám asi od září, blížím se ke dnu, ale já pořád nevím, jestli vám napsat zda ho miluji nebo nenávidím. Začalo to dobře, měla jsem ho ve vzorečku a byla jsem nadšená, a tak jsem běžela pro plné balení. Jenže první dny mi přišlo, že mám snad úplně něco jiného. Kolem očí to pálilo a celkově to nebylo ono. Byla jsem naštvaná sama na sebe, ale říkala jsem si, že takto drahý krém nemůžu vyhodit a používala jsem ho dál. Časem si to sedlo, oční okolí bylo hezky hydratované a oči již nepálily. Jinak krém má hodně zvláštní texturu. Takovou velmi hutnou, musíte do toho zarazit nehet (nebo raději nějakou špachtli), na prstech zahřát a poté nanášet. Hodně rychle se to ale změní v lehounký našlehaný krém, který se ihned vstřebá. 

Jenže před Vánoci se mi poté udělal pod jedním okem ekzém. Jestli za to může tento krém nebo ne, tak na to jsem nepřišla. Zkoušela jsem ho různě vynechávat a vracet a prostě nevím. Myslím si, že ne, ale ruku do ohně bych za to nedala. 


Ze stejného důvodu se do hry dostala obyčejná Nivea a stalo se z ní malé překvapení. Ekzém pod okem mě fakt štval, protože když jste na to dali korektor, tak se to celé ošupinkovalo, a když ne, tak tam byl červený flek. Tak jako tak to bylo dost vidět. Nevěděla jsem po čem sáhnout, co pomůže ekzému a zároveň neuškodí tak citlivému místu. Po modrém kelímku jsem sáhla spíše náhodou a byla to dobrá volba. Na ekzém to zafungovalo téměř zázračně a po pár dnech byl pryč. Sice se ještě tu a tam vracel, ale Nivea s ním vždy zatočila. A i proto jsem ji začala používat pravidelněji. Samotné se mi tomu nechce věřit. Krém od Kiehls výše stojí 1 250 Kč a já ho vyměním za kelímek od Nivey za 20 Kč. Někdy je svět fakt postavený na hlavu. :-) 

Aktuálně to mám tak, že Niveu používám večer a Kiehls ráno a je to pro mě v tento moment to nejideálnější možné řešení. Vím, že Nivea nemá sluníčkové složení, ale oči mi nedráždí a pokožka je úžasně hydratovaná a zklidněná. 


Když je však úplně nejhůř, mám schované ještě hyaluronové náplasti od Dermacol. Nepoužívám je často, tak jednou za jeden až dva měsíce. Prostě když vidím, že mám pod očima fakt sucho a chce to okamžitou vzpruhu. Tyto pásky jsem si zamilovala na první vyzkoušení a mám je neustále doma už snad tak tři roky. Silikonové polštářky jsou napuštěné tekutinou, pod oko hezky přilnou a efekt je okamžitý. Pleť je vypnutá a na první pohled v lepší kondici. V balení je 6 kusů a vyjde vás na dvě stovky.


To by byla má aktuální péče o oční okolí a já doufám, že mi ještě chvíli vydrží. Chtěla bych se držet u značky Kiehls. Vrátím se zase zpátky k avokádovému krému a pak bych chtěla ještě více prozkoušet jejich portfolio. A na tu Niveu asi také jen ta nezanevřu, byť mě to samotné pořád hlava nebere. :-)

Jaký oční krém teď používáte vy?

9 komentářů:

  1. Tak ta Nivea by mě nenapadla zrovna pokukuju po nějakém očním krému, zkouším ten od Benefitu.

    OdpovědětVymazat
  2. Na den mám momentálně nějaký oční gel z Lidlu a na noc kofeinový oční krém od Dulcia.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta Nivea mně dost překvapila:-) Já teď používám oční krém od Eucerinu a i když na něj nemůžu říct nic špatného, tak mně nepřesvědčil, že bych ho potřebovala znovu.

    OdpovědětVymazat
  4. Já se přiznám, že žádný nepoužívám, nějak mi to zatím nepřijde úplně nutné. Ale je mi už přes třicet, tak bych asi už začít měla 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Bez očního krému se neobejdu už pěkných pár let. Bez nej mám tmavé kruhy pod očima. Aktuálně používám Purity Herbs Organics a jsem spokojená. Oční krémy mi ale vydržej vždy strašně dlouho, což nechápu, protože je používám každý večer.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. Já si na oční krémy moc nepotrpím. Používám pleťové, ale vyloženě na oči ne. Nicméně ty od Kiehlsu mě zaujaly ostatně jako hodně jejich produktů. Pobavilo mě i to srovnání jak ho vyměníš za Niveu za 20 Kč :D mě bohužel Nivea hrozně smrdí, nevím proč :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  7. No já stále svůj krém pod oči stále hledám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat