středa 21. února 2018

Laky na nehty Catrice

Laky na nehty ICONails od Catrice loni rozvířily drogérkové vody. Jistě jste o nich už hodně slyšeli. Mně jako tradičně trvalo skoro rok, než jsem dala vše dohromady, ale znáte mě. Občas se k tomu nemůžu rozhoupat, abych měla vše dofocené a vyzkoušené. A obvykle, když to takhle drhne, značí to, že mi produkty zase tolik nesedí. Ale vezměme do popořadě. 


Jestli se této řadě nedá něco vytknout, tak je to úžasná barevná paleta. Já už poměrně dlouhodobě kupuji laky sporadicky, protože mi přijde, že ty barvy v drogeriích buď už doma mám nebo se mi nelíbí. U stojanu Catrice jsem najednou nevěděla, který zvolit dřív. Barvičky se navíc neustále trendově obměňují a je opravdu z čeho vybírat. 


Laky se vyznačují tím, že jejich širší víčko jde sundat a pod ní se ukrývá ještě jedno drobnější. Je to kvůli tomu, aby se vám lépe drželo při lakování. Vše doplňuje i širší příjemný štěteček. Stejně tak textury všech variant jsou tak akorát a lakují se velmi dobře. 


Zlobí to až u schnutí a potom výdrže. Schnutí je hodně průměrné a lak sám o sobě chce tak hodinku. Pokud to navíc zkombinujete s jejich top coatem, je to ještě na delší lokty, ten neschne skoro vůbec. Já to nejraději kombinuji s bází i top coatem od Essence, a je to hned lepší. 

Co dále zlobí, tak většina odstínů bublinkuje. To se ozývalo dost hlasitě napříč všemi recenzi, a i za sebe to můžu bohužel potvrdit. Jedná se vesměs o ty světlejší odstíny (kterých já mám většinu) a je to fakt škoda. Ty bubliny jsou dost výrazné a nejde to moc kamuflovat žádným top coatem. Bubliny se tvoří tím více, čím tlustší vrstvu laku dáte. U tmavších barev kolikrát stačí jedna vrstva, proto je to u nich lepší, ale když u světlé musíte dát dvě, začíná se to kazit. A nedejbože, když dáváte tři.

Výdrž je také velké téma a za mě rozhodně nesplňuje to, co laky slibují. Samy o sobě prý 7 dnů, s top coatem dvojnásob. Výdrž na každých nehtech je hodně individuální, záleží na jejich kvalitě i tom, jak často myjete nádobí, máte manuální práci atd. Já jsem ale u sebe zvyklá, že nehty lakuji jednou týdně a musí mi to prostě vydržet. Catrice laky samy o sobě dají tak 3–4 dny, když si pomůžete jejich top coatem, tak je to plus jeden den. Takže to stejně raději zkombinuji s mým oblíbeným combem od Essence, a pak to s odřenými špičkami ten týden zvládne. Ale to s Essencem top coatem úplně všechno, takže to není žádné překvapení. 



21 Want to be my brightsmaid? je úžasná krémová bílá. Za mě neskutečně elegantní barvička. Bohužel tedy viz vlastnosti výše není příliš použitelná. Kryje o něco hůře, než její kolegové a potřebné jsou minimálně tři vrstvy. To má za následek milion bublinek a elegance je tu a tam. Za mě bohužel ne. 



26 Queen of the sandcastle je o kapku zastřenější a opět krásná elegantní barva. Vystačí si se dvěma vrstvami, takže máte hned o pár bublinek méně. :-) Ale pořád je to bohužel naprd. 



Do třetice všeho šedivého 17 Lilacquer je mým nejoblíbenějším odstínem. Když se snažíte, jde nanést už v jedné silnější vrstvě a když přivřete oči, tak žádné bublinky nevidíte. Není to sice ten nejlepší lak, co ve své sbírce mám, ale určitě si ho nechám, protože barevně je to pro mě to pravé. 



14 Mint Map je také moje krevní skupina, i když tedy dokážu za něj najít v mé sbírce náhradníky. Lakování dost podobné jako výše, jsou potřeba dvě vrstvy a přivřít všechny oči, abyste neviděli ty bubliny. 



Nakonec 11 Go for gold. Je to takové překvapení, v lahvičce se tváří všelijak, ale na nehtech je úžasný. Sice trošku pruhuje, ale to dělají všechny metalické barvy napříč značkami. K plnému krytí postačí jedna vrstva a bublinek je minimálně. Za mě také velký oblíbenec. 


A ještě zmiňovaný top coat, tak ten je naprd. Ještě u laků se dají najít super barevné variace, a byť se vztekáním a za pomocí jiných top coatů, jsou nositelné. Tento top coat od Catrice je ale pekelný. S výdrží vlastně téměř vůbec nepohne a co především, tak schne sto let. Nebo spíše vůbec. Několikrát se mi stalo, že jsem lakovala třeba ve dvě odpoledne, ale stejně se mi nehty pak přes noc otlačily do polštáře. Tomuto kousku se vyhněte.

Takže asi tak. Chtěla jsem je milovat, ale bohužel ta formule mi tolik nesedla a nejsem spokojená ani s výdrží. Minimálně to nesplňuje to, co slibuje a bez mých oblíbených pomocníků od Essence bych je nenosila vůbec. I tak si ale stojím za tím, že nabízejí mnoho zajímavých odstínů a pokud tam najdete ten pravý, a ještě navíc z toho tmavšího spektra, tak za pořízení stojí. Jediné, čemu se určitě vyhněte, je top coat, ten se za mě moc nepovedl.

Za poskytnutí všech laků k recenzi děkuji zastoupení značky Catrice.

Zkoušeli jste tyto laky od Catrice? Jak sedí vám?

9 komentářů:

  1. Musím se na ně podívat a nějaké pořídit :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám dva odstíny a musím souhlasit, co se týče nabídky barev, je to super, ale pokud mám hodnotit laky jako takové, tak bych zrovna nejuchala.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky,

    ja som si teraz 2 odtiene kupila u nas v DMke, kde boli za polovicnu cenu a jeden vysiel 1,33 EUR. Mam jeden metalicky a potom taku sedivu s hnedou ako keby. Nalakovala som metalicky 03 Goddness of Bronze, pouzila som podlak Sally Hansen a urychlovac schnutia od OPI. Drzi mi to v peknom stave uz 2 dni, co je celkom rekord, lebo vacsina lakov to nezvlada. Som zvedava :-)

    Ale je super, ze si napisala o tych bublinach, chcela som si kupit dalsie odtiene :-)

    OdpovědětVymazat
  4. mám od catrice červený lak přímo tenhle myslím :D dostala jsem ho v nějakém boxu

    OdpovědětVymazat
  5. Odstíny jsou pěkné,ale celkově mě značka Catrice moc neoslovila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je velká škoda, protože odstíny mají opravdu velmi povedené :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné barvy. Já mám pastelové laky na nehty nejraději. Nepoužívám žádné křiklavé odstíny. Radši volím decentní barvy, které nejsou tak výrazné, ale přitom jsou pěkné, nebo alespoň pro mě jo a to je pro mě nejdůležitější. Jinak bych se totiž s nalakovanými nehty necítila dobře.

    OdpovědětVymazat