pondělí 17. července 2017

Moje nejoblíbenější letní líčení

Léto je prostě ve všem specifické. Pro jiná roční období speciální produkty nemám, ale jak se trochu oteplí a vyjde sluníčko, automaticky sahám po svých letitých oblíbencích. V dnešním článku toho asi neuvidíte moc nového, protože to jsou jedny z mých top produktů, se kterými vás tady otravuji v jednom kuse. :-) Chtěla jsem si to ale opět shrnout a ukázat vám celé jedno líčení, které využívám v těch nejparnějších dnech. A že jich bohužel letos zatím moc nebylo. :-(


Vybrala jsem top pět produktů, na které nedám v létě dopustit. Jsou krásné, sedí mi, snadno se nanáší a především drží, a to i v extrémnějších podmínkách.

Základem je BB krém od Maybelline. Již léta se u nás neprodává, ale pořád ho objednávám ze zahraničí. Teď mám na cestě jeho novější verzi, tak doufám, že mi ji moc nepokonili. Miluji ho nadevše. Super snadno se nanáší, zvládnete to prsty a klidně i potmě a drží celý den. Stejně tak jeho SPF 30 mi už kolikrát uchránilo obličej před spálením.

Druhým letitým oblíbencem je tvářenka od ELF. Hipe kolem této značky naprosto utichl, ale tohohle miláčka si stále uchovávám, a že už je chudinka pěkně ohoblovaná. Mám ji už asi čtvrté léto a je skvěle univerzální. Krásně decentní, lehce třpytivá, takže supluje rozjasňovač a moc hezky drží. 

Stíny na oči v tužce od Gosh jsou jediné, která mi na oku drží, s bází samozřejmě. Odstín Silver Rose je navíc naprosto univerzální. Je to taková světlá hnědo stříbrná. Barva se nanese krásně jednotně, jen lehce máznu okraje prstem a je hotovo. Důkazem její oblíbenosti budiž to, že na fotce vidíte už druhé balení, to první jsem komplet vypotřebovala.

A nakonec rtěnky, ty tady mám dvě. V létě obecně sahám po teplejších oranžovějších tónech a tyhle dvě jsou top, také je už dobře znáte. Coral Tonic od Maybelline je legenda. Jen mě tak napadá, prodává se ještě? A když nemám na barvičky moc chuť, volba vždy padne na balzámek Rimmel Spin all spring. 

Verze s tmavší rtěnkou

A detail tvářenky a zase pro změnu se světlejší rtěnkou

Na tomto makeupu miluji, jak hrozně jednoduchý je. A byť ho mám spojený s létem, často si tuto kombinaci beru i na cesty. Nejenže se tak ráno rychle nalíčím, ale mám jistotu, že vše přežije až do večera. Miluji líčení a experimentování, ale když je potřeba šetřit čas a věnovat se jiným věcem, těchto pár kousků je pro mě naprostá jistota.

A tady ještě pro pořádek kompletní hromádka toho, co jsem použila. Věci jako pudry či řasenky s ročními obdobími spojené nemám a používám prostě to, co mám zrovna otevřené.


Máte také nějakého letního kosmetického parťáka, na kterého nedáte dopustit?

12 komentářů:

  1. Já se přes léto nelíčím skoro vůbec :D Mým věrným parťákem je akorát řasenka (teď hledám nějakou vhodnou voděodolnou) a transparentní pudr, abych se neleskla.

    Odkud je prosím ten stín GOSH? Moc se mi líbí ta barva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gosh mají ve Fann parfumeriích, jak v kamenných prodejnách, tak na eshopu.

      Vymazat
  2. Já teď používám moc ráda makeup HD od Catrice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho teď zkouším, ale jak nemá SPF, tak ho schovávám spíše na zimu.

      Vymazat
  3. Já přes léto to líčení skrouhávám na minimum:-) Co se týče rtů, tak skoro vynechávám rtěnky a používám jen lesky nebo různé zabarvené balzámy.

    OdpovědětVymazat
  4. Druhá fotka je super - fotky z tohoto úhlu (z profilu s pootevřenýma očima, nedívat se do foťáku) bys měla dělat častěji, je tam líp vidět líčení očí a konečně konkrétně tady je vidět i tvářenka, dokonce i póry, což není negativum, je vidět, že máš super foťák. Já nemám skoro žádnou kosmetiku vyloženě spojenou s létem, snad jen balzámy na rty, třeba Eos, Astrid nebo klasický jelení lůj od Reginy by v zimě úplně ztuhly a nešly by nanést, takže když jsou z tepla v létě měkčí, prospěje jim to. Takže u mě je specifikum líčení v létě jen v tom, že když s sebou někam nesu produkt na rty, místo rtěnek nosím v kabelce ve vedru spíš lesk, rtěnky tím teplem trpí. Moc se mi líbí tohle jednoduché jemné líčení, co máš na fotkách. Já miluju momentálně v létě makeup Gabriella Salvete Matte Foundation, nelesknu se po něm, zlepšuje mi akné a na léto je parádní. Ráda mám i hydratační rtěnko balzám Yves Rocher, často ho kombinuju s mauve rtěnkou Essence v odstínu 26.

    OdpovědětVymazat
  5. BB od Maybelline je vynikající. :) Líčení ti moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  6. Já moc líčení podle ročních období neměním, nosím v podstatě pořád to samé. Jen v létě častěji používám báze, fixátory a krémy s ochranným faktorem. Jinak je u mě rutina tak nějak stejná. A ještě častěji pudruju, protože mi hrozně vadí mít zpocený a nepřepudrovaný obličej :D

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Takové jednoduché líčení mám i já moc ráda. Ta verze se světlejší rtěnkou je parádní. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Jednoduché ale krásne! Ten BB krém vyzerá veľmi zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. ten koralový rúž Maybelline je krásny! pristane ti taký dotieň :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat