pondělí 10. července 2017

Moje letní vůně

Dneškem bych započala letní sérii článků. Nevím čím to je, ale tyto speciály mám spojené především s létem. Asi je to tím, že většina produktů je dost podobná, a to jak v zimě, tak třeba na jaře. Ale jakmile vysvitne sluníčko a teploty stoupají nahoru, okamžitě měním téměř všechno a mám své speciální oblíbence pro tyto horké dny. 


Dnes bychom se vrhli na mé vůně, které aktuálně používám. Všechny jsou hodně lehoučké, svěží, ovocné - kolínské, misty. Protože jestli něco nesnáším, tak když se v horku používají těžké parfémy. Takovou La vie a belle od Lancome, když ji teď potkám v tramvaji, tak se mi chce zvracet snad ještě více, než když někdo smrdí potem. A to tu vůni mám ráda, ale do parných dní prostě nepatří. 


Začneme mou největší láskou, a to je kolínská voda od Jo Malone. Značka to u nás není příliš známá, ale třeba u zahraničních youtuberek ji vidíte dnes a denně. Mě k ní přivedla kamarádka a loni ve Valencii jsem si jejich obchůdek zamilovala. A nedávno se konečně začala prodávat i u nás. Jejich koutek najdete v prodejně Douglas v Palladiu. Vůně se sice dá objednat i v různých eshopech, ale paradoxně v kamenné prodejně je levnější a stojí stejně jako v zahraničí. Konkrétně je to 1350 Kč za 30 ml. Ano, je to hodně, ale stojí to za to. 

Jo Malone vůně jsou známé tím, že mají velmi jednoduché složení a cítíte přesně to, co je na lahvičce napsané. A jelikož v jednoduchosti je krása, ty vůně jsou naprosto unikátní. Stačí si najít složku, kterou vy máte nejraději a určitě vás nezklame. 


Já jsem se rozhodovala mezi jasmínem a květem pomerančovníku, protože tyto dvě vůně já naprosto miluji. Jenže pomerančovník si nesedl s mojí kůži, tak bylo jasno. Jasmín a máta. Naprosto geniální vůně. Jednoduchá, přímočará, lehká, originální a perfektně mi sedí. 

Je to tedy jen kolinská, takže celý den nevydrží, ale i tak je intenzivní docela dlouho. Rozhodně déle něž leckterá levná parfemovaná voda.

Já jsem z této malé lahvičky nadšená. Je to takový můj poklad. Není to levná sranda, ale pokud si chcete udělat radost a mít něco nevšedního, zkuste se na Jo Malone podívat. 


Přejděme na něco ještě veselejšího a tentokrát i levnějšího. Značku Bath and Body Works také miluji a pořád mě štve, že se nedá koupit ani u nás a vlastně není pořádně sehnatelná ani po Evropě. Naštěstí docela slušný základ najdete již nějaký čas na Notino.cz. Tam jsem si dříve kupovala už i svíčku, další zásoby antibakteriálních gelů, ale na léto jsem chtěla zkusit právě i nějaký body splash. 

Vybrat si tady tu správnou parfemaci dá docela práci. Těch variant jsou desítky. Na Notino je jich teď zrovna sedmdesát. Fakt bych si přála někdy navštívit jejich obchůdek a všechno to očichat. Takto jsem musela jít hodně pocitově a nakonec mě zlákal flakonek Love and Sunshine. 

A byla to trefa, tohle voní zkrátka a jasně jako léto. Je to hodně pozitivní, zábavná vůně. Je slaďoučká, ale obsahuje i hodně kytiček, které to umírňují, takže není protivná ani těžká. Voní prostě jako rozkvetlá louka zalitá sluncem. 

Je to jen mist, ale opět ta výdrž není špatná, navíc se tím s klidem můžete polít od hlavy až k patě. Škoda, že je flakonek tak robustní, má 236 ml. Na druhou stranu, je z plastu, takže je lehoučký. 

Bath and Body Works misty jsou taková alternativa ke sprejům Victoria Secret, takže pokud chcete změnu, určitě nějaký zkuste. Jen vám tedy nezávidím ten výběr. :-) Cena je od 250 do 350 Kč. 


Toaletní voda Osmanthus od Yves Rocher je letošní letní limitka. Dostala jsem ji jako dárek k nákupu, za což jsem byla fakt ráda. Akorát tedy bohužel, ta vůně se moc nepovedla. Ten základ není špatný - já v tom nejvíc cítím meruňku, ale údajně jsou tam i citrusy či jasmín. Celkově je to taková letní ovocnější vůně.

Bohužel je děsně slabá. Po nastříkání nejdříve docela dlouho jde cítit jen alkohol, pak se letmo rozvoní ty meruňky. Ale je to takové nijaké, prostě ovocně sladké, nezajímavé. A asi tak do hodinky se to prostě vypaří. Na to, že je to toaletka, která navíc stojí 1 100 Kč, tak je to docela průser. A je to fakt škoda, protože oni ty verze dělají každý rok a vůbec nebývají špatné.

Když už jsem ji dostala, tak ji tak různě po víkendech vycákám, ale doporučit vám ji opravdu nemůžu. 


Abychom si zpravili chuť, dáme si Yves Rocher ještě jednou. A tentokrát jde o tyto charakteristické lahvičky, kde seženete toaletky v mnoha variantách. Většinou jde o různé sladké ovocné vůně, ale dají se tam nají i jiné poklady.

Tato jediná lahvička je u mě už déle a byla to moje top letní vůně minulého roku. A i tak jsem spotřebovala sotva půlku, a proto mi letos dělá společnost opět.

Zvolila jsem si docela netradiční vůni - pomerančové květy, levandule a petit grain. Ta vůně je jedinečně a opravdu se špatně popisuje. Je hodně svěží, díky levanduli až lehce unisexová, ale pomerančovník jí zase navrací ženskost. Je to zkrátka ta pravá letní osvěžující vůně. Zajímavá, lehká, zároveň decentně kořeněná. Výdrž je velmi slušná a dá téměř celý den. Kolegyně výše by se rozhodně měla co učit. 

Jen škoda, že lahvička je skleněná, a tak je docela těžká na převážení. 100 ml vyjde asi na 250 Kč. 


Tohle tedy byla moje čtyřka letních vůní. Pro speciální chvíle mám Jo Malone, na běžné dny Bath and Body Works či levandulovou Yves Rocher a v těch méně náročných odpočinkových dnech musím nějako dělat Osmanthus od YR, která se bohužel tolik nevyvedla. 

Jaké vůně v létě používáte vy?

15 komentářů:

  1. Teď v létě mám nejraději vůni od CLEAN Rain. Je lehoučká, vodní, a zároveň vydrží. Jo Malone vypadá hodně zajímavě, jen nevím, jestli bych za kolínskou dala tolik peněz.

    OdpovědětVymazat
  2. Tieto letné vône vyzerajú perfektne :) Ja mám doma takisto hneď niekoľko na leto :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Já už mám doma svůj první sprej od Bath and Body Works a i když to byl těžký výběr a navíc zcela naslepo, tak jsem vybrala opravdu dobře a rozhodně budu potřebovat další varianty. Celkově mám na léto ráda buď jen lehké vůně nebo tělový spreje a misty, teď mám ještě objednaný tělový sprej od Benetton, ten stál jen 120Kč, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvých vůní neznám ani jednu ale voňavky od Yves Rocher mi ne každá voní a je pravda že za ty peníze bych si představovala něco lepšího teda. Mě třeba těžší vůně nevadí ale já přes léto používám nejvíce od Victoria Secret. Mám Coconut passion a ta mi vždycky připomene minulé léto :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já tak předminulý rok dostala k nákupu jednu vůni od Yves Rocher vhodná na jaro a léto a teda panečku to byla tak nádherná vůně! :) Velmi ráda ji používám. Škoda, že ta jedna se moc nepovedla.

    OdpovědětVymazat
  6. Hodně mě zaujala vůně od Yves Rocher v té flaštičce. Ani jsem nevěděla, že takové vůně mají, takže děkuji za tip a jak budu objednávat, určitě je omrknu. Jinak té limitky je škoda.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Ja siaham po ovocných a citrusových. Toto leto si veľmi užívam CK IN2U, CK Endless Euphoria, Demeter Cherry Blossom, D&G Light Blue a vôňu citrusových kvetov od Yves Rocher :)

    OdpovědětVymazat
  8. Asi dva roky zpátky jsem si od Yves Rocher pořídila malinovou toaletku, která fakt voněla jak čerstvé maliny, byla přeslazená, ale mě se líbila, nosila jsem jí dlouho různě po kabelkách, ani už nevím, kam přišla :) Letošní léto to u mě vyhrála Naomi Campbell a její Bohemian Garden, nádherná letní květinovka, kterou jsem si strašně dlouho přála a nakonec jí dostala od přítele :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Od Yves Rocher som tiež raz mala taku letnu limitku a tá bola uplne letna, a páčila sa mi :) Inak zvyšok tvojich voni nemám odskušané.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  10. Ja v lete parfemy nepouzivam kvoli obsahu alkoholu. Pred par rokmi sa mi na krku urobili priserne skvrny a hrozne som sa bala, ze mi zostanu. Nastastie zmyzli, ale riskovat to znova nebudem.
    Mne vona Osmanthus od YR vonia krasne. Aj ked nejako nechapem, preco to ma byt limitka. Ved tu vonu mavali bezne a stale.

    OdpovědětVymazat
  11. Naturelle Osmanthus není letošní novinka, v nabídce je už déle, já sama ji mám už víc jak rok a jsem s ní docela spokojená, je osvěžující a příjemná - na takové rychlé letní přestříkání ideální.
    Jo Malone mám vyhlídnutý Grapefruit, ale pořád nějak nejsem schopná se dokopat si ho objednat.

    OdpovědětVymazat
  12. Já to mám podobně jako ty, že v létě nesnáším sladké vůně, ačkoliv v jiném ročním období ty sladké a těžké vůně mám naopak ráda. Obecně mám ale problém, že většinou po pár měsících používání jedné vůně mi prostě přestane vonět. To se mi bohužel stalo i s mou aktuální Play It Wild od Playboye. Ze začátku nadšení, ted' mám spotřebovanou čtvrtinu a už mi přestala vonět. Navíc je léto a to ještě víc přispělo k tomu, že mi už nevoní. Je spíš sladká než svěží. Ještě hůř u mě dopadl nějaký tělový sprej od Avonu (to jsem zabavila mámě, dostala ho od ségry k Vánocům a jí nevoněl, mně jo), v zimě mi ta vanilková vůně byla příjemná a ted' ji nemůžu vystát, dala jsem ji manželově babičce, jenže nakonec stejně skončila na záchodě. Tam nalezne využití. Já asi spotřebuju tu od Playboye, sice je sladká, ale dlouho nevydrží, je to úplně levná toaletní voda. http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj. Já jsem doteď používala levnější parfémy, ale zavoněl mi od Chanel oplatí se za tu cenu? Vydrží to nějak dlouho?

    OdpovědětVymazat