pátek 21. července 2017

Mix recenzí (Indulona, Ziaja, Dermacol, Marilou BIO)

Pořád mám doma tolik produktů, o kterých vám chci říct, tak dnes sfoukneme hned čtyři najednou. Tentokrát se zaměříme na pečující produkty, které mi v posledních dnech dělaly společnost. 


Začneme maskou Marilou BIO. S touto kosmetikou mám zatím jen ty nejlepší zkušenosti a nezklamala mě ani tentokrát. A to se jedná o dost zvláštní masku, protože slibuje čištění i hydrataci v jednom kroku. A jak je známo, takoví hybridi, co slibují vše, většinou neumí nic. A ejhle, tato maska je zázrak.



Maska obsahuje mořské řasy a pleti by měla navracet vitalitu, jemnost a svěžest. Určená je pro normální až smíšenou pleť. Konzistenčně je to krém s pár zrníčky. Těch je tam fakt troška a jsou malinká, takže peeling je jen velmi decentní. Vůně je velmi jemná, nevtíravá, taková mořská.

Masku nechám pět deset minut působit. Na pleti jen lehce chladí, nezasychá, nemizí, nepne. Smýt jde snadno.

Pleť je potom neskutečně jemná, přijde mi barevně sjednocenější a taková spokojená. Póry jsou vyčištěné, opravdu jsem si všimla po vícero použití, že jsou menší a dokonce jsem nemusela tak často používat mé oblíbené pásky na nos. Zároveň pleť není vysušená, právě naopak, řekla bych, že nějakou tu hydrataci od masky nasála. 


Prostě zázrak. Fakt jsem si ji zamilovala a plánuji tuto značku nadále prozkoumávat. Víte, že já si na přírodní věci moc nepotrpím, většinou mi neposkytují to, co konvenční kosmetika. Ale Marilou BIO bude výjimka potvrzující pravidlo. Masku jsem dostala od Elixi.cz, kde od této značky najdete kupu věcí. 


Jdeme pokračovat ve chvále, ty slabší kousky si necháme na konec. Indulona nedávno představila dvě novinky - krémy na ruce s vůní heřmánku a poté rakytníku. A byť můj vztah ke klasické Induloně je hodně chladný, tyto dva kousky jsem si doslova zamilovala.

Nejvíce se mi líbí jejich vůně, která vůbec nepřipomíná klasickou Indulonu, a to je dobře. O něco radši potom mám rakytník. Božsky voní, je trošku hutnější, takže je lepší na noc, ale ruce neskutečně hydratuje. Ještě ráno cítím, jak jsou heboučké. Zároveň výtažek z rakytníku dokáže napomoct rychlejšímu hojení drobných ranek, a to se hodí, minimálně třeba na záděry. Tubičku už mám skoro vypotřebovanou, ale určitě ji potřebuji znovu.


Heřmánkový krém je o něco lehčí, velmi rychle se vstřebá. Hydratace je dobrá, ale spíše na takové běžné mazání. S vyloženě suchou kůži by si to asi tolik neporadil. Vůně je opět božská. Velmi jemňoučká, trochu pudrová. 


Krémy koupíte kolem 40 Kč a určitě je vyzkoušejte. A to i když normální Induloně moc neholdujete. Tohle je trošku jiné a daleko uživatelsky příjemnější. 


Přesuňme se opět k obličeji. Nedávno jsem vytáhla vzoreček kozího krému od Ziaja. Je sice určen na suchou a starší pleť, ale říkala jsem si, že těch 10 ml mě nezabije.

Krém je uživatelsky velmi příjemný. Decentně voní, hezky se roztírá, rychle se vstřebá. Je vhodný i pod makeup. 



Z krátkodobého hlediska pleti nijak neubližuje. Póry neucpává, nelepí, nehrudkuje. Stěžovat si nemůžu ani na hydrataci. Byť tedy jsem krém používala v létě a má pleť je spíše smíšená. A bylo to tak tak. Nejsem si jistá, jestli by to skutečně suché pleti, pro kterou je krém primárně určený, vůbec stačilo.

Z dlouhodobějšího hlediska je to ale velmi obyčejný krém a nějak mi přijde, že pleti nedá nic navíc, než jen kapku hydratace. Je to takový těžko popsatelný pocit. Pleti na první dobrou nic neschází, ale prostě cítím, že bych chtěla od krému o něco víc. Tohle je prostě obyčejný levný krém pro nenáročné uživatele. Já bych si ho znovu nekoupila.


Na závěr si dáme nový odlakovač od Dermacol. Jeho fialový kolega je jednička ve svém oboru, a tak od nováčka měli všichni velká očekávání. Odrorless, jak už název napovídá, nesmrdí jako klasický odlakovač. Ta vůně je takový nijaká, neutrální. Jako nápad je to super, tím to ale asi tak končí.

Odlakovává velmi průměrně. Nějaký obyčejný světlejší lak zvládne, ale se třpytkami a výraznějšími barvami pekelně bojuje. Musí se hodně tlačit a použít dost tekutiny.

Navíc je neskutečně mastný. Základem je nějaký olej a ve finále skončíte s naprosto ulepenými prsty. Není to moc příjemný pocit a musíte to pak dlouho smývat, než jdete znovu lakovat. 

To, že nesmrdí, je opravdu super věc. Já smrad odlakovače nesnáším a používám ho zásadně na balkóně, a to i v zimě. Takže něco takového by se mi klidně i hodilo. Ale odlakovává fakt špatně, navíc ta mastnota. Za mě ne, znovu si ho nepořídím.

To je pro dnešní mix vše. Máte s některým z produktů zkušenost?

12 komentářů:

  1. Hodně me zaujala ta maska :) Vypadá moc hezky :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  2. Indulonu som veľmi dlho považovala za taký retro produkt, ktorý používa stále môj ocko, ktorý sa kozmetike vyhýba oblúkom ak ju ozaj že nutne nepotrebuje :D Ale pozitívne ohlasu na ňu v poslednom čase na blogoch môj pohľad rapídne menia a pozriem sa na ňu :)

    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Úplne prvá maska ma veľmi zaujala! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Fialový odlakovač od Deramcolu je super, kupuji ho opakovaně, tak jsem byla dost zvědavá na tenhle nový, škoda, že se nepovedl.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten odlakovač mě docela zaujal..! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Maska mě teda hodně zaujala, jednak jsem tuto značku jeste ani nevyzkoušela. Ziaja je fajn, tento krém jsem měla jen ve vzorečku.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Na ten nový odlakovač jsme ještě neviděla jedinou kladnou recenzi :D Od Ziaji z té řady Kozí mléko jsem měla noční krém a byl boží, ale asi v půlce ho objevil náš mrňous a v nestřežený chvilce byla celá krabička vypatlaná na koberci :D Ale celkem už jsem uvažovala o tom, že si ho koupím znovu... pamatuju si totiž, že jsem se úplně zamilovala do té vůně :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Páči sa mi maska aj odlakovač, takýto tip článkov, prvé dojmy mám rada. ;)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  11. Akurát som si ten odlakovač objednala.. vôbec sa naň neteším, no dámmu šancu :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mám moc ráda kosmetiku od Ziaji i všechny Indulony! Čím méně parfumace, tím lépe! :)

    OdpovědětVymazat