středa 1. února 2017

Srovnání řasenek Avéne vs. Avon

Dnes si posvítíme rovnou na dvě řasenky. Tu od Avéne již bohužel nemám, dodělala jsem ji na začátku ledna, ale ještě jsem vám o ní nestihla napsat více, a tak to spojím s mou aktuální řasenkou od Avonu, která ji střídala. 


Avéne Couvrance byla sázka na jistotu. Již jsem ji jednou měla v malém balení a nadchla mě, takže jsem si ji musela pořídit i v plné velikosti. Ne náhodou byl tento kousek v mých top oblíbencích za roko 2016. Dost možná je to ta nejlepší řasenka, jakou jsem kdy měla.

Avéne nabízí plastový kartáček, který je výpouklý přesně tak, jak já mám nejraději. Tento tvar vždy zaručí, že řasy zůstanou natočené a nadzvednuté. 



Ten efekt u ní naprosto miluji. Řasy neskutečně natočí a prodlouží tak, jak to nesvede žádná jiná. Zároveň si s ní můžu vyhrát a vykreslit doslova každou řasu zvlášť. Je jedno kolikrát řasy pročísnete, nikdy nebudou slepené ani obalené kilem barvy. Byť tedy pravda, asi to nebude nic pro majitelky řídkých řas, které touží primárně po objemu. To tento kousek neumí. A možná právě proto mě tak baví. Zaměřuje se na délku, kterou zvládá bravurně a s hustotou už si bohatě vystačím se svojí vlastní.

Řasenka skvěle funguje i po všech ostatních stránkách. Dobře drží, během dne se nedrolí ani nemaže a večer ji pomocí odličovače sundáte jedním lehkým tahem. 


Trošku mě potrápilo jen balení samotné, protože mi totálně vyschlo asi do dvou měsíců. Ale přisuzuji to tomu, že řasenka musela někde dlouho ležet, protože ji tak jako tak končila expirace. Na to bych si příště dala pozor, abych si pořídila čerstvější kousek, ale jinak je prostě bezkonkurenční. Nikdy by mě nenapadlo hledat řasenku v lékárně, ale Avéne Couvrance byla stvořena pro mé řasy. Cena je kolem 500 Kč. 


Avon Super Shock to vůbec neměla jednoduché, protože střídala neskutečnou Avéne. A bohužel to tedy holka projela na celé čáře. 

Začíná to už samotným kartáček. Promiňte mi sexistickou poznámku, ale tohle musel vymyslet chlap, který si myslí, že čím větší, tím lepší. Tohle je neskutečný kolek se kterým si spíše vypíchnete oko než namalujete řasy.

Ta velikost je fakt obří. Myslím si, že mám řasy dost dlouhé, ale stejně mi trvalo pár dní, než jsem přišla na to, jak se s tím nalíčit. Majitelky drobnějších řas si vůbec neškrtnou, protože to k nim prostě nedostanou. 

Jinak je to ale zajímavý nápad. Kartáček je rovný a vystupuje z něj množství super drobných stětinek. Jen ta velikost...



Začíná to tedy u špatné manipulace, ale ani když se vám z ní podaří dostat maximum, tak je ten výsledek nic moc. Někdy mám pocit, že to řasy akorát tak obarví. Délka nic moc, natáčím to kleštičkami, objem nikde. Opravdu, rovnou můžu vyjít bez řasenky. Je to na hodně nenápadný look a třeba k linkám nejde použít vůbec.

Sice ji teď používám, abych ji jen tak nevyhodila, ale opravdu mě nebaví a těším se, až přejdu na něco výraznějšího.

Jinak ale drží dobře a během dne se nemaže. Stejně tak jde dobře odlíčit. Cenu nevím přesně, ale bude to klasická Avon řasenka, takže někdo v rozmezí 100 - 200 Kč.



V tomto souboji mám jasno. Musím znovu sáhnout po Avéne, hned jak ji někde seženu za lepší peníz. Řasenky od Avonu mám obecně ráda a mají v nabídce i povedené kousky, tento k ním ale nepatří.

Jakou řasenku aktuálně používáte vy?

7 komentářů:

  1. Taky mi přijde, že SuperShock s řasami v podstatě nic neudělá.. Já mám nejradši řasenky od Maybelline - konkrétně Colossal Volume. Žádné jiné teď ani nepoužívám :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám momentálně tu žlutou Express (s fialovým nápisem). Ze začátku jsem z ní byla nadšená, byla výrazná a stačil jeden tah a dobře barvila. Jenže ted' po 2 měsících, když trochu vyschla, se mi začala drolit. Možná je to i tím, že už ji někdo v drogerii otevřel, asi je lepší si řasenky kupovat přes internet.
      http://kliknisem.blogspot.cz/

      Vymazat
  2. Já měla řasenku od Avonu a teda strašná byla, hrozně slepovala řasy musela jsem ji vyhodit. Mám radši řasenky od Yves Rocher nebo teď nově od Bourjois :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  3. Ted' používám The Colossal Volume Express Mascara od Maybelline. Mám připravenou k načnutí řasenku Gabriella Salvete - Diamante, kterou jsi ty vychvalovala v recenzi, tak jsem na ni zvědavá. :) Moje zatím nejoblíbenější řasenka byla Lash Princess od Essence (oranžová, ne zelená), ale hledám něco výraznějšího. :) Dobré hodnocení má i Maybelline One by one, tu chci taky zkusit a ještě tu proslulou Loreal - Volume Million Lashes. :) Jinak před rokem jsem měla nějakou řasenku Yves Rocher a byla jsem s ní spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda od Avonu řasenku ještě neměla a jsem ráda. Kupuji si stále dokola řasenku Lash sensational od Maybelline.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám řasenky od Avonu i od Oriflamu docela ráda.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. Já právě od Avonu řasenky nemusím. Měla jsem Super Extend Black a Color Trend. Dost mi slepovali řasy a nanášely zbytečně moc barvy. Ani nevím, že Avene má také řasenky. To je super. Na té první fotce je vidět že krásně oddělí a decentně zvýrazní.
    Já teď používám od Gabrielly Salvete XXPress volume&long. Líbí se mi na ní že oddělí řasy a přiměřeně zvýrazní.

    OdpovědětVymazat