pátek 10. února 2017

Souhrnná recenze dekorativky Sephora

V třídění mého blogo archivu jsem objevila hned několik produktů privátní značka Sephora a jelikož některé fotky schovávám už opravdu dlouho, rozhodla jsem se všechny tyto kousky spojit do jedné recenze a podívat se obecněji na to, co Sephora nabízí a jak na tom jejich dekorativka je. 


Začneme pudrem Beauty Amplifier, který je v portfoliu Sephory teprve krátce a hodně je přirovnáván k vyhlášenému pudru od NYX. Mám je doma oba dva a můžu potvrdit, že jsou si skutečně velmi podobné. Jen tedy NYX je o chlup lepší a stovku levnější, takže pokud si můžete vybrat, je to dost jasné. Na druhou stranu, sehnat věčně vyprodaný NYX není jen tak, zatímco Sephora pudr je vždy pěkně ve stojanu a když na něj navíc vychytáte slevu, není ten rozdíl tak velký (oficiální cena je 390 Kč).



Pudr sám o sobě je ale skvělý. Bílé barvy se nelekejte, na pleti je pěkně transparentní. Hezky se nabírá, skoro vůbec nepráší a díky tomu i minimálně ubývá. Já ho mám otevřený již nejméně čtyři měsíce a mám tam ještě tak půlku. A to ho používám každý den. 

Pleť hezky zmatní, zároveň to vypadá přirozeně. Nezanechává žádný nános ani nedělá žádnou jinou neplechu. Výdrž tak nějak standardní. Záleží na vašem typu pleti, já se musím vždy během dne jednou až dvakrát přepudrovat, ale to naprosto s každým pudrem. 

Za mě tedy tento pudr rozhodně ano, jen jak už jsem psala, pokud budete mít možnost volby, NYX je ještě o třídu lepší a navíc levnější. 


Tyto linky se zábavným obalem byly hitem loňského léta. I já jsem se nechala nalákat a za příjemnou cenu 250 Kč jsem si pořídila šedo stříbrný kousek (odstín už bohužel nevím, protože jsem si ho nezapsala a linky jsem už vyhodila). Barevně jsem to tedy moc nevychytala. Při zkoušení na ruku mi to přišlo jako zajímavá barva, ale na oku to ve finále vypadalo jako "světlá černá", prostě nudně šedivá. 



Samotný nápad s balením ale musím pochválit. Linky si jednoduše dáte na prst a byť je to zase něco nového a musíte si na to zvyknout, rozhodně to dokáže pomoci. Ocení to hlavně ti, kterým se u linek třepe ruka. Tohle je celkově mnohem stabilnější a linka se s tím dá namalovat opravdu krásně. 

Bohužel tedy samotná náplň nesplnila moje očekávání. Na první pohled to vypadalo dobře, ale během dne se to vždy mazalo, obtiskávalo na víčko a jednoduše to nebylo ono. 

Kombinace ne vhodně zvolené barvy a špatné výdrže mi jednoduše nesedla a ani dobré balení to nedokázalo zachránit. Linky už jsem vyhodila a bohužel je nemůžu doporučit.


Přejděme k tužkám na oči. Všechny jsem je shodně kupovala v loňských lednových výprodejích, kdy mě vyšla jedna na 100 Kč. Měla jsme zrovna asi nějakou bronzovo hnědou náladu, jinak si nedovedu představit, že jsem koupila najednou tři v podstatě stejné odstíny. Ten prostřední nejvíce hnědý jsem už posunula o dům dál, protože jsem pro něj prostě neměla využití. Nechala jsem si jen khaki jumbo tužku 09 Kaki a zlatou klasickou tužku 09 Girls night out.  


A abych se přiznala, moc často je nepoužívám. Jumbo tužka je fajn na celé víčko, jenže dost podobný odstín mám ještě od Avonu, a ten používám raději. Zlatá tužka je něco, co mě hodně láká, jenže s touto nejsem tolik spokojená. Je sice krásně měkká, ale na oku ve finále nejde moc vidět. Je nevýrazná a když ji navíc dáváte ještě přes stíny, nevynikne vůbec. 



Jinak jsou ale svými vlastnostmi fajn. Měkké, ta jumbo tužka i pěkně pigmentovaná. Na oku velmi dobře drží. Ale nevím prostě, nějak to mezi námi nezajiskřilo. Sice je doma schovávám, ale používám minimálně. 


Ve vnějším koutku je použita khaki jumbo tužka. Zlatý stín je od Colour Pop.


Na závěr tady mám tvářenku, která není ve stálém sortimentu, ale dávali ji po celý loňský rok jako dárek k narozeninám. 

Nejdříve jsem z ní byla hodně nadšená, protože mi to přišlo jako super dárek. Jen tedy škoda, že vizuální stránka věci má trochu navrch nad kvalitou. 



Samotné balení je takové velmi "fórové" z chatrného plastu, ale stále funkční, takže budiž. Tvářenky vypadají barevně krásně, ale jen do té doby, než na ně sáhnete. Jsou takové zvláštní, až křídové a velmi decentně pigmentované. Je to taková fajn dětská hračka. Můžete vrstvit dle libosti, ale stejně to udělá jen lehoučký nádech. O něco lépe je na tom pak oranžová. 


Nosím tyto tvářenky hlavně o víkendu, kdy chci jen nenápadné líčení a obvykle nemám nalíčené oči, jen lehce sjednocenou pleť. Ale třeba v běžný pracovní den jsou pro mě úplně nepoužitelné. Téměř nejdou vidět a ještě se během dne vytrácí.

Je to taková pěkná krabička pro malé princezny. Jednoduše první tvářenka v životě, která je super na učení, protože to s ní nikdy nepřeženete. Zatím jsem neměla to srdce ji ze své sbírky vyřadit, ale jinak vám ji doporučit bohužel nemůžu. 


Bohužel jsem tedy celkově neměla moc štěstí na produkty. Jednoznačně můžu doporučit pudr. Úplně marné nejsou ani tužky, ale musíte dobře vybírat barvu. Linky ani tvářenka mně nesedí téměř vůbec. I se Sephorou je to jako s každou jinou značku. Mají super produkty, stejně tak propadáky.

Co vy a kosmetika Sephora, máte tam nějakého oblíbence?

7 komentářů:

  1. Tvářenka jsem dostala jako dárek a mám na ni úplně stejný názor. Byla jsem nadšená z těch barev, ale zklamala. No, byla zadarmo, tak mně to tolik nemrzí.

    OdpovědětVymazat
  2. Od Sephory mám doma zatiaľ jednu masku, ktorú som aj tak ešte nepoužila :D z tejto recenzie ma najviac láka transparentný púder, ale úplne najviac chcem od nich vyskúšať ich tekuté rúže, ktoré si každý chváli.
    World of Nicol | Narodeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Ta tvářenka je krásná. Škoda těch tekutých linek, hledám teď nějaké pěkné a barevné a stále nenacházím. Od Sephory mám doma dvoufázový odličovač a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za linkami, zvláště barevnými, se vyplatí zajít od NYX, ty mají za pěkný peníz nepřeberné množství a zatím jsem u nich se všemi byla spokojená.

      Vymazat
  4. S dekorativní kosmetiky mě od nich nic moc neláká.

    OdpovědětVymazat
  5. Od Sephory mam iba jednu jumbo ceruzku na oci a mam ju rada. Tiez stala cca 100 Kc. Pouzivam ju v lete ako linku. Keby bola bezna cena tychto ceruziek stovka, tak si ich urcite kupim viac, ale plna cena je podla mna uplne mimo. Este mam zalusk na ich tekute ruze ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat