středa 8. února 2017

Odličovací oleje Saloos

O hydrofilních odličovačích Saloos se hodně mluví snad už několik let. Přiznám se, že mě osobně nikdy nelákaly. Značku jako takovou mám moc ráda, ale zrovna tento produkt mě nijak neoslovoval. Na druhou stranu, ráda zkouším nové věci, a tak když mi je kamarádka přinesla s tím, že jí nevyhovují, ať to zkusím já, byla jsem pro.

Dostaly se ke mně dvě lahvičky. Svými účinky by měly být veskrze podobné, jen Granátové jablko je určeno primárně pro starší pleť. Ale mně ve finále sedlo asi více, a to hlavně kvůli té vůni, kterou u Saloos prostě zbožňuji. Levandule ale také není špatná. Voní jen velmi decentně a na obličeji to neobtěžuje. 


Správných technik, jak se s nimi odličovat, je k dohledání hned několik, ale veskrze by mělo jít o to, že to k sobě potřebuje ještě vodu, logicky. Mně se nejvíce osvědčilo navlhčit tamponek teplou vodou a poté na něj ještě dokápnout trochu oleje. Někdy ještě v kombinaci s navlhčenou pletí. Zkoušela jsem to i použít namísto gelu a nalít to na konjakovou houbičku, ale to jsem nepochodila a vůbec to nefungovalo. 

Co se odličovacích schopností týče, nepozoruji mezi jednotlivými variantami žádný rozdíl a kdybych se rozhodovala v budoucnu, sáhnu po tom, co je mi vůní sympatičtější. Pro mě osobně by to na plné čáře vyhrálo granátové jablko.




Jak už jsem říkala, vždy jsem tedy použila navlhčený tamponek a olej a krásně stáhla makeup z obličeje. Šlo to všechno velmi dobře. Jako poslední krok jsem vždy použila ještě tonikum. To poté pobralo ještě nějaké menší nedostatky, ale nic velkého. Takže na pleť dejme tomu, nějak to funguje a není to špatné. Ten olej, zvláště v zimě přijde pleti vhod. Ale zase na druhou stranu, stejně musíte sáhnout po vodě, a právě té já se snažím při odlíčení co nejvíce vyhýbat. Takže paradoxně daleko přínosnější pro moji pleť je, když ji odličuji mlékem.

Zmínit musím i velké minus těchto olejů, a tím je odličování očí. Vlastně jsem se nikde nedohledala pravdy, jestli se vůbec na tyto partie mohou používat. Na lahvičce o odličování očí nic není, takže by se asi nemělo. Jenže potom v různých článcích, a to i oficiálních se zase o očích mluví. Za mě osobně to na oči prostě nepatří. Jakmile se olej dostane dovnitř, neskutečně to zamlží pohled a tento divný pocit, spolu s pálením přetrvává několik hodin. Samozřejmě jsem to musela vyzkoušet opakovaně, ale výsledek vždy stejný - podrážděné oči. Stejnou zkušenost má i kamarádka a právě proto mi oleje dávala. Ona je chtěla používat primárně jen na odlíčení očí a nebyla spokojená. 




Abychom to nějak shrnuli. Jsem z těchto olejů spíše rozpačitá. Na oči to použít nejde, na pleti to funguje sice dobře, ale nějak v tom nespatřuji benefit pro moji pleť. Buď spěchám,a tak sáhnu po houbičce a gelu anebo se chci vyhnout vodě a hraji si s mlékem. Olej, ke kterému je potřeba ještě voda a odlíčení trvá stejně dlouho jako mlékem, tak nějak postrádá v mé rutině smysl. 

Nemyslím si tedy, že je to primárně špatný produkt, jen já nejsem jeho cílová skupina. Granátové jablko už nemám, musela jsem ho vylít předčasně, protože se zkazilo (ano, výborná vlastnost přírodních produktů). V levanduli mám ještě dobře přes půlku. Snažím se ho teď přes zimu používat, ale jelikož se mu také blíží doba spotřeby, asi také nakonec skončí v umyvadle...


Je mi líto, ale já osobně v hydrofilních odličovacích olejích nevidím žádný velký benefit a raději pro odlíčení volím jiné varianty. 

Co vy a zkušenosti s těmito oleji? A schválně, zkoušel to někdo z vás na oči?

9 komentářů:

  1. Já jsem s těmito oleji spokojená, nejradši mám granátové jablko, já je používám stejným způsobem jako ty na tamponek, používám je i k odlíčení očí a nepálí mě, ale u očních odličovačů je to hodně individuální záležitost.

    OdpovědětVymazat
  2. mne na zimu vyhovuju :) pouzivam ale bez tamponikov, na namocenu plet, do dlane vylejem trochu oleja a dam na plet, v podstate ako gel ale bez ''houbicky'' :D

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně, jak píšeš... Na oči pro mě nepoužitelné... Odličuji se tak, že navlhčím tamponek pleť. vodou (výborná je Barekol - růžová nebo topolová) a kapnu pár kapek Saloos oleje (ne hydrofilního, ale jakýkoli rostlinný - meruňkový, jojobový, mandlový). Oči to nemlží, krásně odlíčí... Pak použiji ještě jednou pleť. vodu Barekol.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle dva oleje spolu s Argan Revital a Růžovým dřevem používá mamka a hodně si je chválí. Já sama zkušenost nemám, dávám přednost jiným způsobům odličování.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem s olejem byla moc spokojená a to i na oči. Nepálil mě v nich a odlíčení s ním mi přišlo rychlé a hlavně na rozdíl od klasických dvoufázáků jsem si po tomto hydrofilním oleji nepřišla ulepená. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych ho ráda vyzkoušela, ale nakonec dám přednost vždy nějaké novince, která mě zaujme více. Každopádně jsem měla v plánu ho používat primárně na odlíčení očí, tak teď nevím. Ale asi je časem zkusím, lákají mě moc :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla, myslím, růžový, a taky jsem se k němu nevrátila. Momentálně implementuju double-cleanse, nejdřív na celý obličej nanesu kokosový olej, vmasíruju a otřu ručníkem navlhčeným v teplé vodě, pak se doodlíčím micelárkou a pak normálně použiju krém, a zatím mi to moc vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám také jeden z těchto odličovačů a za mě teda obrovská spokojenost. Já to na oči nepoužívám, protože celkově mi vadí na oči použít něco co není na ně určeno :D

    OdpovědětVymazat