pondělí 20. února 2017

Moje sbírka mono očních stínů

Ukázat vám mé mono stíny chci od té doby, co jsem psala o paletkách. A jsem pořádná ostuda, protože to jsou už téměř dva roky a už by to také chtělo update. Takže si dávám malé předsevzetí a chtěla bych tyto články připravovat častěji. Chystám rtěnkový speciál o který jste si žádali nejvíce, ale dnes se vraťme ještě ke stínům.


Je to docela paradoxní, protože já jsem paletková a mono stíny moc nevyhledávám. A právě proto jich mám rovnou 17. :-) Ale počítám sem i všechna malinká dua, která se nedají označit za paletku. Zároveň si můžete všimnout, že mám ve většina případů od jedné značky a jednoho druhu stínů více odstínů, což mi částečně onu variabilitu paletky supluje. Před Vánoci jsem ve své sbírce uklízela a právě plno stínů vyhodila, takže mám nyní v šuplíčku skutečně jen to, co mám ráda a používám.



Nejpočetnější skupinku vlastním od Colour Pop. Tyto kelímky jejich sláva předchází a každý, kdo se jen trochu líčí, je zkrátka musím vyzkoušet. Ta cesta k nám pořád není jednoduchá, ale americký eshop už zasílá i do ČR, případně se dají sehnat i na nějakých českých eshopech. 

Já mám doma šest barev a je to pro mě takový "love-hate". Ta pigmentace a ty barvy jsou prostě pecka. Jen to musíte nanášet prsty a to mě obvykle moc nebaví. I tak jsem ale ráda, že je doma mám a když chci netradiční look, jsou to pravou volbou. Proto i moje rada zní, pokud se k Colour Pop dostanete, vyprdněte se na hnědé a neutrální odstíny, ty určitě máte doma, ale sáhněte právě po něčem neotřelém, co jiné značky nemají. Jak vidíte, já nějaké hnědé kousky mám, ale nepoužívám je téměř vůbec. Jedinou vydřenou mám právě třpytivou růžovou a potom nejraději sahám i po zlaté. 



Je tomu už hodně let zpátky, ale byla doba, kdy jste si o Loreal Infailible mohli přečíst na úplně každém blogu. Bohužel, z našich drogerií se již dávno odstěhovaly, ale v zahraničí jsou stále k mání. 

Hnědo zlatý odstín Sahara Treasure je dost možná můj vůbec nejstarší kousek celé kosmetické sbírky. Kupovala jsem ho před pěti lety. Také je v něm už pěkný dolíček. Stín je stále v pořádku, takže se mnou asi ještě chvíli pobude. Spolu s ním ještě ráda používám Flashback Silver. Obojí jsou super stíny, když spěcháte. Dají se nosit samostatně, třeba jen s tenkou linkou anebo i bez ní. A jsou to také vůbec jediné stíny, které můžu nosit i bez báze. 


Střídají se mi období, kdy je používám téměř denně. Hlavně v létě a dříve jsem je vozila i na cesty. Pak zase přijde čas, kdy je uklidím do šuplíku a nevzpomenu si na ně. I tak zkrátka patří do mé sbírky a je fakt škoda, že už se u nás nedají běžně sehnat.


Další legendou jsou Bella stíny od Milano. V jejich recenzi jsem je tak trochu sepsula, protože ten všeobecný povyk kolem nich nechápu. Jsou to prostě dobré stíny, o tom žádná. Ale nejsou nijak výjimečné a dají se nahradit mnoho jinými kousky. Tak jako tak, mám je docela ráda a sahám po nich často. Hlavně po tmavší 05 Bella Taupe, která je skvělá na spodní linku. 


Essence nesmí chybět, a mám tady tři zástupce. Všechno to jsou buď limitky nebo staré kolekce a už nejdou sehnat. Fialové duo ráda používám na veselé jarní líčení. Už se opět blíží jeho čas. Já po těch stínech sáhnu fakt tak třeba pětkrát do roka, ale stejně je mám ráda. 

Matný hnědý stín je už chudák celý obouchaný, protože ho používám téměř denně. Je to ten nejlepší ztrácecí stín, který mám. Sám o sobě je prach bídně pigmentovaný a paradoxně právě proto je tak skvělý. Jiné matné hnědé mi kolikrát při ztrácení jen přidají práci a udělají hnědý flek. Tohle je samo o sobě nenápadné a vlastně ani nejde vidět, ale svoji práci to odvede skvěle.

Třetí kousek je z nějaké zimní limitky a opět jako stín sám o sobě stojí za nic. Ale je to ten nejkrásnější studený rozjasňovač jak do vnitřních koutků, tak nad obočí. Dokonce se mi do něj podařilo, pár dní po nafocení, udělat díru až na dno. 



Třpytivé duo od Kiko jsem vám ukazovala nedávno a je to fakt povedená věc. Stíny vykouzlí netradiční slavnostní look a opět, ne všude takto pěkně třpytivé a zároveň funkční stíny seženete.


Mám tady i něco z chlívečku přírodní kosmetiky. Stíny Couleur Caramel jsou dost podobné mému oblíbenci od Loreal, kterého vidíte výše. Je to třpytivá hnědo zlatá a je krásná sama o sobě. A co je u těchto stínů velké překvapení, tak neskutečně drží. Samozřejmě v kombinaci s bází, ale třeba i po patnácti hodinách vypadají pořád stejně.



Na závěr ještě dvojka od Inglot. I tuto krabičku můžete znát z mých blogových počátků. Ten tmavší kousek je z jednoho z prvních Ladyboxů. Ten druhý jsem si dokupovala. Ty stíny jsou krásné, kvalitou super, ale přiznám se vám, vůbec je nenosím. Ale zároveň je mi líto dát je pryč. Musím se přinutit je na jaro vytáhnout.

Jak jsem říkala, nedávno jsem uklízela, takže jsem fakt spokojená, protože to je takový top výběr mono stínů, které mám ráda, povětšinu používám a jednoduše jsem je musela vyzkoušet. A co se rozšiřování sbírky týče, raději bych se soustředila právě na paletky. Mono stínů bohatě stačí. 

Co vy a mono stíny? Kolik jich doma najdete? A co máte raději, paletky nebo jednotlivé stíny?

9 komentářů:

  1. Mono tienov mam doma dost a rada ich pouzivam. Len ich tiez musim pretriedit a vyradit kusky, ktore su najslabsie 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Já na mono oční stíny moc nejsem, pár jich mám, hlavně od Essence, Rimmelu a Catrice, ale jinak preferuji paletky. Jediné, které mně lákají a kterými mám v plánu oživit svoji sbírku jsou ty od Colour Pop.

    OdpovědětVymazat
  3. No já popravdě jako paletky mám asi jen 3, více mám právě těch monostínů, nebo různé dua :) Nejradši mám od Essence ty jsou opravdu super. Nebo od colourpop mám jeden odstín a s ním jsem spokojená.
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
  4. taky se mi dost nahromadily, plánuju si vyrobit DIY magnetickou paletku a dát je dokupy:) pak je snad budu používat i častěji
    zrovna jsem si nedávno pořídila přes net stíny od Colourpop a bohužel jsem zjistila, že jsou to fejky..:D takže to se nevydařilo, ale aspoň je můžu v budoucnu na blogu srovnat s originály:)

    OdpovědětVymazat
  5. Najviac sa mi páčia tiene od CP, máš skvelú zbierku. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Také používám Milano stíny, mám jeden krásně modrý:) A CP stíny vypadají taky skvěle, nedávno jsem viděla jeden sytě růžový až fialový, ten by se mi moc líbil! :)

    http://denik-doe-lovera.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Dříve jsem používala jen monostíny, nejsem moc na složité stínování. V poslední době plánuju nějakou paletku, třeba od Makeup Revolution. Mám dvoje monostíny ze Sephory, jeden UMA a jednu malou paletku (quatro) Flormar. :) Dříve jsem používala monostíny Miss sporty a Essence, ale z těch mě štípaly oči, takže za mě už nikdy, stejně tak nemůžu používat paletku od Makeup trading.

    OdpovědětVymazat
  8. S Colourpop to mám přesně jak říkáš, nanáším je teda plochým štětcem a hodně tlačím, ale není to nic moc :( radši mám od colourpop produkty na rty, mám lippie stix, a ty jsou naprosto boží, ještě si brousím zuby i na tekuté rtěnky :)

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám taky raději paletky a mono stíny se snažím nekupovat. Ovšem Colorpop bych ráda někdy vyzkoušela, mají tak pěkné odstíny.

    OdpovědětVymazat