středa 22. února 2017

Mix recenzí na produkty NYX

Po delším čase bych se ráda vrátila ke kosmetice NYX. Dvě obsáhlejší recenze jsem publikovala loni na jaře, když značka vstupovala na trh. Od té doby se mi doma nasbíralo několik nových produktů. Je docela vtipné, že ani jeden z nich jsem si nekupovala sama ani mi je nedalo zastoupení firmy, ale zcela nezávisle na sobě jsem je dostala jako dárek o několika mých známých. 

Značku jako takovou mám ráda, ale musím se přiznat, že mi moc nesedí ten jejich obchod. Je v něm neskutečný nepořádek, všechno je upatlané, zaprášené, rozbité, testery prázdné nebo žádné...Neříkám, že už se to nezměnilo, pěkně dlouho jsem tam nebyla, ale tento zážitek mi bohatě stačil, a když se chci porozhlédnout po produktech NYX, jdu raději do Douglasu, kde sice není všechno, ale aspoň v tom nemají bordel. 


Jdeme ale na jednotlivé kousky, které tady mám. Sice mě to trochu mrzí, ale dnes úplně chválit nebudu a sešlo se mi hned několik přešlapů. Jedním z nich je i paletka stínů v odstínu Meet me at copa. 


Vizuálně není co řešit, balení vypadá skvěle, skladba neutrálních hnědých stínů taktéž. Ale jestli NYX něco neumí, tak jsou to oční stíny. Zkoušela jsem už několik různých variant a za ty peníze prostě ne. A vlastně ani zadarmo ne. Stíny jsou slabounce pigmentované, takové divně křídové. Špatně se nanáší a výsledek je vcelku nijaký. Nebo prostě takový obyčejný. Na hnědé kouřovky mám doma tolik stínů, že nebyl jediný důvod sahat po tomto slabounkém triu.



Nalíčit se s tím samozřejmě dá a je to jednoduché líčení na běžný den. Ale nestojí vám to prostě za to utrácet za takovou paletku. Za mě ne. Pokud jsem vás přesto neodradila, cena je 220 Kč.


U stínů ještě zůstaneme a budu se jen opakovat - NYX stíny dělat neumí. Tento mono stín opět vypadá roztomile. I ta barva samotná se mi líbí, ale je to jako přes kopírák. Slabě pigmentované, křídové, špatná manipulace, úplná zbytečnost. Cena je 79 Kč.




Růžová je ve vnitřní části oka, dostínováno poté šedivou a přidány linky, abych na tom oku aspoň něco měla. :-)


Pojďme se ale na chvíli naladit na pozitivnější vlnu. Jestli naopak NYX něco umí, tak jsou to linky. Vivid Brights jsou dost provařené a i za sebe můžu potvrdit, že jsou skvělé. Měla jsem ještě i tmavě fialové, ale ty na mém oku zase tolik nevynikly, a tak jsem zůstala jen u námořnické modré. A světe div se, je to asi jediná modrá, která k mým očím jde. 



Tekuté linky mají precizní štěteček se kterým se dobře manipuluje a není problém vykreslit hezkou linku. Barva je sytá, chytá rovnoměrně a na oku vypadá jednotně. Výdrž je také skvělá, v podstatě celodenní.

Linky nosím i samostatně, ale mnohem raději je mám ještě v kombinaci s černými a ráda je nosím především přes léto. Za cenu 139 Kč je to fakt skvělý kup. Prodávají se snad v osmi variantách a já si určitě plánuji koupit ještě růžovou. 


Zpět do nepovedených vod. Slavné Soft Matte jsou také hodně provařené. Někdo je miluje, někdo nesnáší a já se řadím spíše k té druhé skupině. Mám sice krásný cihlovo růžový odstín Antwerp, ale samotná textura mě nebaví. 


Je tedy pravda, že matný finiš nepatří k mým oblíbeným, ale umím udělat výjimky a pár tekutých rtěnek u mě doma najdete. S touto se ale necítím komfortně. Za prvé to zvýrazní všechny vrásky a suchá místa, ale především se rozpíjí. Bojím se s ní vyjít ven, protože nikdy nevím, kam až se mi rozteče. Při jídle a pití mizí směrem ke stranám, takže se vám může klidně stát, že uprostřed rtů nebudete mít nic, ale směrem přes okraje to bude rozmatlané o sto šest. Cena je 199 Kč, ale opět nedoporučuji. 

Myslím, že na fotce jdou krásně vidět oba nešvary. Zvýrazněné šupinky a rozpitá linie. 


Abychom nekončili úplně smutně, ještě rychlá zmínka o Butter Gloss. Ty naopak miluji a jsou mým nejoblíbenějším kouskem na rty od NYX. Už jsem vám dříve psala o krásném růžovém odstínu a k němu  mi přibyl ještě Pink Buttercream. U kterého tedy nevím, kde vzal svoje jméno, protože je to neonová oranžová :-) Naprosto úžasný letní odstín. Teď sice odpočívá v šuplíčku, ale v létě to byl můj velký parťák a už se opět blíží jeho sezóna. Cena je 159 Kč.



Tady ještě pro porovnání textury Soft Matte a Butter Gloss.


S kosmetikou NYX je to jako na houpačce. Někdy je to skvělé a někdy pořádně nanic. Asi jako s každou značkou. :-) Rozhodně na ni ale nemíním zanevřít a už se konečně vydám na nákupy i sama. Mám tam teď na wishlistu několik věcí, takže se můžete časem těšit na nějaké pokračování.

Jaký je váš oblíbený produkt od NYX?

16 komentářů:

  1. Ty Soft Matte matné rtěnky mě neskutečně lákají! A ta modrá linka vypadá opravdu krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. áá ta modrá linka je top. Od Nyxu je mám v tuhé verze a jsou super, ale uvažuji, že si je pořídím i v tekuté verzi. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ja se priznam, ze proste nemam NYX rada. nakupovala jsem v tom jejich obchode v Praze a i jsem si nechala neco posilat a... nevím, majoritně hrůza. Hlavně mám problem, ze ty produkty jsou jakoby vyschly. Nebo ja mam proste vyschly - bazi pod makeup a barvu na oboci v kalisku. oboje ihned po nakupu prakticky nepouzitelny. Ta baze se mi vylozene droli, kdyz ji vymacknu z baleni. Lid lingerie katastrofa, to nevydrzi na oku ani femtosekundu. A pak mám jakousi matnou tekutou rtěnku, asi to Suede nebo co to je a to mi hrozně nepříjemně vysušuje rty, ta barva se drolí a vůbec. Korektor pod oči není špatný, ale ten notoricky známý od Catrice je lepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě tahle značka zatím nechává chladnou a nějak nechápu tu mánii kolem Nyxu. :) Mně se ani ty obaly moc nelíbí, prostě to vypadá už na první pohled dost "levně". Spíš mě lákají rtěnky Milani, Bourjois nebo Jordana.
    Jinak tobě určitě víc sedí lesklý finish rtěnek/lesků. :) Té matné rtěnky je škoda, odstín je moc krásný.

    OdpovědětVymazat
  5. No tak ty stíny to jsou teda propadáky ač jsem to teda vůbec nečekala. Ale za to mě nejvíce zaujaly právě ty linky. :) Krásná, sytá barvička. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Stejně modré linky mám od Flormaru. Od Nxu zatím nic nemám ale co mě láká jsou jejich matné rtěnky.

    OdpovědětVymazat
  7. Práve predvčerom som si objednala NYX soft matte lip cream tak som zvedavá do ktorej skupiny budem patriť ja. :)

    GIVEAWAY o dva balíčky kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  8. Některé věci od NYXu fakt miluju, ale soft matte lip cream taky nepatří k mým oblíbeným. A jak říkáš, obchod taky nemám vůbec ráda! Táhnu se na Anděl, a tam nic není, a ještě je všechno opatlané a chybí testery. Taky si raději vyberu v Douglasu, kde mám i kartičku a různé výhody :)

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  9. Já NYX úplne milujem :) Soft matte lip creamy sú u mňa TOP! :) Mám asi 15 odtieňov :D s Lingerie nie som nejako ztotožnená ešte, tak uvidíme, či si k ním nájdem cestu. Tiene mi vyhovujú. Niektoré sú TOP, iné viac prášia, ale vcelku spokojnosť :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  10. NYX je jedna z mých oblíbených značek :) z jejich liquid lipsticks mi sedí snad všechny a to mám hodně suché rty, tvářenky mají fajn, rozjasňovače, ale nejvíc miluju Ultimate Shadow Palette v tom teplém odstínu, nechápu, že se o ní v beauty komunitě víc nemluví, dle mě je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  11. tie modré linky sú super :) krásna farba :) a máš pravdu že aj Butter Gloss ti naozaj sadol :) ja mám z NYX produktov rada Lingerie matné rúže :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  12. Mě se ty mono stíny zcucnou do čáry v přechodu pohyblivého víčka, jak jsem ti psala v e-mailu, hrozně mě to mrzí ale asi si další nekoupím 😖😞

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za užitečnou cenzuru, s lesky/rtěnky souhlas, ale odstíny jsou nádherné..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Přemýšlím nad Linkami😂 doufám ze je někde sezenu

    OdpovědětVymazat
  16. zatím značku nemám vyzkoušenou, díky za recenzi

    OdpovědětVymazat