středa 25. ledna 2017

Maskování s Lirene

Loni na podzim se u nás objevily masky od značky Lirene. Já jsem je vyhlížela již delší dobu, protože mi přišly sympatické, a tak jsem byla moc ráda, když jsem jich pár dostala k vyzkoušení. 

Na jednu stranu se mi ty barevné pytlíčky fakt líbí, ale musím uznat, že ta praktičnost trošku pokulhává a osobně dávám přednost maskám v tubách, protože pytlíčky se docela špatně skladují, když je v nich více jak na jedno použití. Pojďme si ale projít jednotlivé varianty. 


Začněme červenou Vitamin Energy, což je hydratační maska obsahující výtažek z třešní i vitamin C. Uvnitř pytlíčku najdete bílý krém, který decentně sladce voní. Je to příjemná, dost možná i ovocná vůně, ale vyloženě třešně bych v tom nehledala. 

V balení je 8 ml produktu, což jsou pro mě dvě plnohodnotné dávky. A tady mě právě štve to, že musíte někde skladovat otevřený pytlíček a myslet na to, že to musíte co nejdříve znovu použít. Raději bych byla, kdyby to mělo dvě samostatné komory, jako další verze. 


Masku nechávám deset minut působit. Část se mezitím lehce vstřebá,  zbytek poté smyji vodou. Výsledek je řekněme průměrný. Rozhodně to není žádný průser, ale ani zázrak. Pleť je spokojená, lehce hydratovaná. Není to vyloženě špatné, ale ani nic, co musíte za každou cenu zkusit. Já mám doma ještě jeden pytlíček, ale do budoucna mám v oblasti hydratačních masek spíše jiné oblíbence. Jedno balení vyjde na 25 Kč. 



Druhý oranžový kousek Dermo Exfoliator je o poznání zajímavější. Jedná se o ovocný enzymatický peeling. Já peelingy na obličej používám velmi sporadicky, dejme tomu jednou měsíčně. A je pravda, že jich doma moc nemám. Proto pro mě jednorázové pytlíky mají smysl a jednou za čas by prostě stačily. Jen by to zase nesmělo  mít tu 8 ml velikost, která je prostě na dvakrát. A měsíc někdě schovávat otevřený pytlík, to nechcete. 

Maska je ale jinak velmi příjemná. Konzistenčně i parfemací dost podobná předešlé třešni. Snad jen hmota na pleti umí lehounce štípat. Což vzhledem k obsaženým kyselinám lze předpokládat. Ale naštěstí to nebylo nic hrozného a pleť následně podrážděná nebyla.


Výsledek byl za mě skvělý. Pleť byla neskutečně jemná, hladká a zároveň spokojená, vůbec ne podrážděná. Celkově mi to fakt sedlo a kdyby se tohle prodávalo v tubě, tak si hned koupím celé balení. Takhle mě ten pytlík trochu štve, ale stejně je možné, že po ni časem sáhnu znovu. Cena je 25 Kč. 



Přejděme k modrým dvoukomorovým pytlíčkům. První z nich je čisticí jílová maska, která je na tom s balením o něco chytřejší. Obsahuje dva samostatné pytlíčky, každý má 6 ml. A jelikož obsahuje i drobná zrníčka, je ta gramáž přesně tak akorát na jeden obličej. Máte tak dvě oddělené plnohodnotné dávky, což je super. 

Maska je konzistenčně takové typické nazelenalé jílové blátíčko, a jak už jsem říkala, jsou tam i drobná zrnka. Masku jsem nechala působit asi deset minut. Na obličeji nedělá nic. Ani nezasychá ani se nevstřebává. Při odmývání poté díky zrníčkům pleť lehce "oškrábe", takže funguje zároveň jako peeling. 


Pleť mi díky tomu přišla lehce podrážděnější, ale rychle se dala do pořádku. Jinak byla neskutečně jemná a póry o poznání menší a čistější. Výsledek tedy není špatný, ale je to tak nějak na jedno brdo jako všechny jílové masky. Osobně bych příště dala přednost nějaké bez zrníček. Opět to tedy není špatná maska, ale ten efekt není nic okouzlujícího a asi si ji v budoucnu už nepořídím. Cena je 35 Kč.

Poslední maska je ze všech nejzajímavější, a byť je primárně určena spíše pro starší pleť, i mně takhle v zimě přišla vhod.  I tento kousek má dvě části. Každá je ale jiná. První obsahuje kyselinu hyaluronovou, jež má pleť vyhladit a druhá část ukrývá liftingovou masku, která pleť vypne. 

Je to složení té druhé liftingové části. Tu první jsem bohužel zapomněla vyfotit, ale ta toho o moc více než silikon v různých formách neobsahuje. 



Nikde u toho není moc velký návod, jak s tím zacházet, a tak jsem si udělala takový spa víkend. V sobotu jsem dala první část. Ta nebyla nic moc. Byla to taková slizká silikonová kašička, která pleť určitě vyhladila, ale tak nějak opticky, jak už silikony umí. Každopádně, nic ošklivého mi to také neudělalo.

Druhá část jsem aplikovala následujícího dne, a ta už byla daleko příjemnější. Byl to takový hutnější krém, který jsem na obličeji nechala až dvacet minut. Téměř vše se pěkně vsáklo do pleti a zbytek jsem omyla vodou. Pleť byla opravdu skvělá. Taková doslova napitá, vyživená, spokojená. Škoda, že se tato část neprodává samostatně, protože je fakt skvělá a klidně bych ji používala pravidelněji. 
Cena masky je 35 Kč.

Suma sumárum, masky nejsou žádný průser, ale ani nějaká výhra. Svými účinky jsou vesměs průměrné a záleží jen na vás, jestli dáte přednost lehké hydrataci v podobě třešně, výraznější výživě s Dermal Therapy Filler and Lifting nebo jestli si potřebujete vyčistit pleť, a to buď jílem anebo ovocnými kyselinami. Masky mají docela příznivé ceny, takže jestli hledáte něco na cesty nebo chcete jen jednorázově vyzkoušet, proč ne. Ale vyloženě nutnost to není. Náš trh nabízí i spoustu jiných a zajímavějších masek. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.kupkosmetiku.cz.

Co vy a masky Lirene? Už jste nějakou vyzkoušeli?

6 komentářů:

  1. Já jsem teď dostala k vyzkoušení novou textilní masku Garnier a jsem s ní spokojená, jen cena je vyšší.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plátynkové masky mě obecně baví víc, a ty Garnier se fakt povedly.

      Vymazat
  2. No jako masky nevypadají špatně, ale chtělo by to vyzkoušet nějakou jinou, většinou teď jsem si pořizovala Balea masky :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  3. Lirene je taková nepoznaná kosmetika. Moc se neukazuje a popravdě ani já s ní nemám moc zkušeností. Měla jsem pouze cc cream a ten byl celkem slušný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Lirene nejraději tonika, ty fakt umí.

      Vymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat