úterý 3. ledna 2017

Linky a rtěnka Kat von D

Vítám vás v novém roce u první letošní recenze. A jak už je mým zvykem, záměrně jsem zvolila produkty, z kterých jsem nadšená. Věřím, že první letošní recenze mi přinese spoustu skvělých produktů v průběhu celého roku.


Pro tuto příležitost jsem vybrala produkty od Kat von D. Tato značka se u nás bohužel stále nedá sehnat, ale jednotlivé evropské státy pomalu, ale jistě přibývají, tak věřím, že pro nás bude stále dostupnější. Já jsem si slavnou tekutou rtěnku a linky ve fixe dovezla ze Španělska, kde se značka běžně prodává v Sephoře.


Začněme Everlasting liquid lipstick, která je jedním z jejich nejznámějších produktů. Zlákala dokonce i mě, a to si na matný finiš a tuto texturu příliš nepotrpím. Dlouho jsem přemýšlela o odstínu, ale nakonec mi padl do oka lovesick, který je na jednu stranu nenápadná nude, ale přece jen s kapkou zajímavosti a výjimečnosti. Je to světlejší růžovka, ale s příměsí fialové a musím říct, že jsem si odstín zamilovala a hodí se k mnoha lookům a na každodenní nošení.


Nádherné je i balení, které je vyvedené do posledního detailu. Rtěnka se pak nanáší klasickým pěnovým aplikátorem. 
 

Co se vlastnostní týče, tak textura je skutečně zvláštní a musela jsem si na ni chvíli zvykat, ale nakonec jsem jí přišla na chuť. Rtěnka na rtech zaschne a můžete si být jisti, že drží přesně tam, kde má. Ten pocit na rtech je takový, jako byste snad na rtech neměli nic. V prvních chvílích jsem měla nutkání to přetřít nějakým leskem, ale nakonec si na to člověk zvykne a má to i své výhody. Třeba v zimě je to ideál, protože na rtech nemáte nic ,,mokrého", do čeho by se opíral vítr a je to mnohem komfortnější. 

Výdrž je fajn. Samo od sebe to nemizí, zvládne bravurně i pití. Jen po jídle se vytrácí. Nicméně rovnoměrně, takže to není žádná tragédie. Obvykle ji po větším jídle jednoduše obnovím.

Ani po celodenním nošení nejsou rty vysušené a jsou celkově v dobré kondici. Rtěnka mě hodně baví a za toho půl roku, co ji mám, jsem ji nosila opravdu často. 


Cena je 20 eur, případně 20 dolarů, pokud kupujete za oceánem. Není to málo, ale pokud máte tekuté rtěnky rádi a budete mít možnost se ke Kat von D dostat, minimálně jedna za zkoušku rozhodně stojí. 


Tattoo liner jsou snad ještě slavnější. Snad každá větší youtuberka prohlašuje, že jsou to ty nejlepší linky ve fixe. Dlouho jsem o nich snila, ale stále ve mně hlodal červíček, jestli utrácet peníze za fix, který může po pár použitích vyschnout. Co si budeme povídat, zkušenosti s našimi značkami jako Dermacol, Loreal, Essence a jiné prostě nejsou moc dobré. Hroty se lámou, ucpávají a linky si můžete kupovat snad každý měsíc.


Nakonec jsem se svezla na dovolenkové utrácecí náladě a linky si přece jen koupila. Práce s nimi je skutečně úžasná. Mají aplikátorek složený z jednotlivých chloupků a manipulace s ním je velmi jednoduchá. Jde s tím vykreslit krásná tenká přesná linka. Jak já říkám, s tímto to jde snad i poslepu a je to skutečně ještě o kus jednodušší a komfortnější než z výše jmenovanými fixy.


Výdrž na oku je také naprosto skvělá. Drží celý den jako přibité a nic je nerozhází. Ani náročný den, teplo, déšť, nic. Na druhou stranu, večer je jedním lehkým tahem stáhnete dvoufázovým odličovačem. Ideál.

Otázníkem byla celková výdrž fixy. Opravdu jsem se hodně bála a zacházela s ní s největší opatrností. Jak šel ale čas, zjistila jsem, že to nebude nejoblbíbenější fix pro nic za nic. Linky se s tím malují pořád krásně. Nic nevysychá, nic se neláme, i druhé oko uděláte stejně jednoduše jako první. Linku používám tak pravidelně nepravidelně. Někdy čtyřikrát do týdne, jindy na ni dva týdny nesáhnu, ale celkově si myslím, že ji používám opravdu hodně. Aktuálně ji mám téměř půl roku a stále kreslí jako nová a nejeví známky toho, že by se na tom v nejblížší době mělo něco měnit. Obecně se udává, že fix vydrží zhruba rok, a byť to zatím nemůžu za sebe potvrdit, tak už tomu věřím a doufám, že se mnou ještě chvíli pobude. Už teď ale vím, že si rozhodně koupím další balení. 

Linky vyjdou na 20 eur, případně 20 dolarů, v závislosti na tom, kde kupujete. Byť se to může zdát jako vyšší investice, stojí to za každičký cent. Když si spočítáte, kolik Essence linek za 80 Kč během roku dokážete zničit, nakonec z toho jedna Kat von D nevyjde tak špatně. 



Bylo to moje první seznámení s touto značkou a dopadlo to na výbornou. Obě věci jsou svým způsobem unikátní a nekoupíte jejich náhradu v drogerii. Nejen proto stojí za vyzkoušení, a to i přes vyšší cenu. O něco více jsem nadšená z fixu, protože díky němu se pro mě linky staly denodenním chlebem, nad kterým nemusím trávit spoustu času. 

Pokud se k této značce někde dostanete, určitě její stojan jen tak nemiňte a pořiďte si něco pěkného.

Měli jste možnost vyzkoušet něco od Kat von D?

11 komentářů:

  1. Linky i rtěnka jsou nádherné, škoda, že zde se zatím neprodávají .

    OdpovědětVymazat
  2. Oba produkty bych chtěla někdy vyzkoušet, škoda, že kosmetika Kat von D zde zatím není dostupná.

    OdpovědětVymazat
  3. Oba produkty se mi líbí, pokud by se mi někdy naskytla možnost koupit, tak bych neváhala.

    OdpovědětVymazat
  4. Rúž vyzerá skvelo a linky takisto! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela, ale oba produkty vypadají skvěle! :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  6. Odstín rtěnky se mi hodně líbí, ale na mě je vážně drahá :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. z tejto značky som ešte nič nevyskúšala, ale určite sa mi veľmi páčia tvoje produkty :) hlavne matný rúž :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  8. Oční linky jsou super, taky se bojím vysychání, mám problém s výdrží (mastná víčka a obtiskávání) a myslím, že je musím mít! nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Musím říct, že u tebe se mi ten suchý finish moc nelíbí, u úzkých rtů to vypadá divně. Rtěnka mě neláká, už dlouho uvažuju nad nějakou tekutou, ale klasiku mám prostě nejradši :-) Já zase na linky ve fixe od Dermacolu četla velmi pochvalné recenze, tak jsem je chtěla zkusit, bohužel byly vyprodané, tak jsem zkusila Maybelline a ty jsou hrozné, jak už jsem psala, obtiskávají se na víčko a kdykoliv se jich dotknu, tak si to někde rozmažu. :D Jinak já si dnes koupila v Yves Rocher rtěnku, vždycky v lednu mají slevy, tak jestli chceš něco od YR, at' slevy nepropásneš. :) Mám tu hydratační, taky jsi na ni dělala recenzi. Za mě super, jsem s ní moc spokojená, akorát je spíš na jaro/léto, v zimě jsou fakt praktičtější matné rtěnky...

    OdpovědětVymazat