neděle 8. ledna 2017

Kosmetická statistika (prosinec)

Poslední statistika v roce bývá vždy velmi bohatá a rozhodně vás neošidím ani letos. Kromě kupy dárků jsem také uklízela, a tak jsou vysoká čísla na obou frontách. Konkrétně si dnes ukážeme 44 novinek a 43 vyhozených kousků. Rovnováha musí být. :-)

Novinky

Pravdou je, že jsem nakupovala velmi málo. Jen dvě malé radosti a pár nutných nezbytností. Ve zbytku jsem nevinně, to Ježíšek. :-) 


Asi bych se měla mýt a mazat několikrát za den, jinak nemám šanci to vypotřebovat. Zásobil mě Dermacol, Dove i Kneipp.


Mezi nejzajímavější produkty jistě patří značka J Beverly Hills. Je to zase trošku jiná vlasová péče a určitě se můžete brzy těšit nejen na mé dojmy z těchto lahviček, ale také i obecnější povídání o vlasech.


Nádherný balíček poslal eshop elnino.cz. Bylo tam i mnoho pytlíčků a vzorků vůní. Ty ale do statistiky běžně nepočítám, a tak tady vidíte jen ty větší lahvičky. Plus jsem k tomu ještě přidala nový balzám Blistex od kupkosmetiku.cz.


Krásný balíček přišel i z Avonu, ze kterého jsem si nechala tři věci. Dermacol poslal kromě sprchových gelů i nový makeup. Snažím se mu přijít na chuť, ale zatím mě moc neoslovil. A pak už jsou tu dvě malé radosti, které jsem si pořídila sama. Úžasná rtěnka MAC a moc pěkný lak na nehty z limitky Catrice.


Šdědrou hromádkou mé vysněné dekorativky mě odměnil Ježíšek v podobě mamky a sestry.


Produkty Vivaco jsou také ještě vánočním dárkem a zbytek už jsem pořídila sama. Garnier masky byly celkem tři, ale ty dvě další uvidíte níže ve spotřebovaných.

Spotřebováno

Spotřebováno je tento měsíc trochu netradiční. Takových těch běžných kousků je tady dost málo. Protože všechno jsem obměňovala v listopadu, a tím jak jsem byla část prosince mimo domov, tak se jednoduše nestihla většina věcí vypotřebovat. I tak je číslo rekordní, a to především díky důkladné čistce v mé dekorativce. Byla jsem nemilosrdná a vyhodila jsem vše, co už mám doma několik let a vlastně to ani moc nepoužívám. A už je to natolik staré, že se to ani nehodí někomu darovat. Měla jsem tak za sebou hned tři měsíce, kdy jsem dekorativky více vyhodila než nakoupila a bylo to rozhodně potřeba. Můj šuplíček může chvíli volně dýchat. A prázdný rozhodně není, toho se bát nemusíte. :-)


1) 2) Tělové mléko a sprchový gel Avon - Taková klasika, kterou jsem používala hlavně dříve. Vždy jsem si tyto sady kupovala spolu i s tělovým sprejem. A i dnes můžu říct, že jsou to fajn funkční produkty a vůbec se jim nebráním ani do budoucna.

3) Tekuté mýdlo Dermacol - Absolutní top a určitě si časem koupím další.

4) Lak na vlasy Schwarzkopf - Můj nejoblíbenější. Tu a tam zkusím nějaký jiný, ale vždy se vrátím k tomuto červenému krasavci.

5) Šampon Yves Rocher - Měla jsem jejich šampony hodně ráda, ale mé vlasy už si ně prostě zvykly a není to ono. Nicméně na štětce jsou úplně nejlepší, a přesně takhle jsem vypotřebovala i tento.


6) 7) Plátynkové masky Garnier - Jsem moc ráda, že se tyto masky dostávají i do našich drogerií a musím také říct, že tento pokus od Garnier se velmi vyvedl. Masky jsou skvělé a určitě je u mě nevidíte naposledy.

8) Čisticí pásky Essence - Mám je ráda a když je zrovna nouze o Niveu v akci, ráda beru tyhle.

9) Pleťová maska Lirene - Nebyla špatná, takový průměr.

10) BB krém Maybelline - Můj svatý grál, který už se u nás neprodává. Ale podařilo se mi další kousek objednat ze zahraničí.

11) Peeling One Love - Skvělá věc a vlastně jediný peeling, který jsem na obličeji snesla. Neskutečně jemný a přitom účinný. A na to že to bylo cestovní balení, tak jsem ho měla asi rok a půl. Ráda si ho pořídím znovu.

12) Matující papírky Catrice - Nezbytnost do kabelky a vlastně je úplně jedno, od jaké značky je máte.


13) Ústní voda Dentalux - Na cesty ideál za pár korun.

14) Tělové mléko Loccitane - První vlaštovka z adventního kalendáře a rozhodně nezklamala. Hned bych brala plné balení.

15) Zubní pasta MediBlanc - Díky Notinu jsem těmito vzorky zásobená, ale jinak tuto pastu nemám ráda. Mám po ní vždy citlivější zuby.

16) Bělicí pero Bioderma - Byl to takový pokus, ale bohužel to nefunguje.

17) Krém na ruce Cien - Funkční a příjemný krém, navíc za pár korunu. Rozhodně si časem koupím další.

18) Antibakteriální gel Isana - Koupený jen z nouze a už ho víckrát nechci. Jsem zhýčkaná Bath and Body Works, kterým se nic nevyrovná.


19) Oční stíny Dermacol - Mám je tady asi pět let a prostě je nepoužívám.

20) Tvářenka Sleek - Podobný problém. Také už ji táhne na pátý rok a nesáhla jsem na ni snad dva roky.

21) Oční stíny Maybelline - Těm jsou tak čtyři a nepoužívám je.

22) Oční stíny Lily Lolo - Pozůstatek z Ladyboxu. Jsou to přírodní stíny a na oku prostě nedrží. Navíc už jim je také nějaký ten rok.

23) Oční stíny Essence - Nakonec aspoň paletka, kterou jsem svého času měla hodně ráda a jeden stín je dokonce vydřený. Jen už je to také babička a v poslední době jsem měla pocit, že už ty stíny nepracují úplně dobře. Čas se rozloučit.


24) Řasenka Kiko - Je fialová a byl to jen takový pokus. Bohužel já mám svoje řasy hodně tmavé a barvičky se na ně nechytají.

25) Řasenka Loreal - Konečně něco poctivě vypotřebovaného. Byla fajn, ale spíše jen na takový nenápadný look. Znovu ji neplánuji. 

26) Konturovací tužka Essence - Zrovna tuhle jsem i čas od času použila, ale už vyschla.

27) Linky Revlon - Nic moc a především se během dne rozmazávaly.

28) Linky Dermacol - O fous lepší a v létě jsem je párkrát použila, ale jinak také ne.

29) Linky NYX - Ty byly naopak skvělé a ta růžová dokázala oko ozvláštnit. Bohužel ale vyschly.

30) Linky Flormal - Takové nevýrazné a také vyschly.


31) Máslíčko Astor - Nějak mi nesedlo.

32) Rtěnka Yves Rocher - Moje oblíbená, byla skvělá, ale díky obsahu třešňových olejů bohužel nevydrží a tak ji po dvou a půl letech musím vyhodit.

33) Rtěnka Maybelline - Pamatujete ještě někdo na ten boom kolem Color Whisper? Všichni je chtěli a všichni byli naštvaní, že nemají stejný obal jako v USA. Ve finále jsem ji vlastně ani moc nepoužívala, už dávno se v našich drogeriích neprodává a nastal čas se s ní definitivně rozloučit.

34) Rtěnka Avon - Nebyla to moc pěkná barva a vlastně jsem ji na sobě měla jen párkrát.

35) Tekutá rtěnka Essence - Tu jsem měla moc ráda, ale asi se v ní zabydlel nějaký bacil a naposled mě po ní svědily rty, a tak musí jít z kola ven.


36) Lak na nehty Inglot - Moc mě nebavil a za ty peníze bych ho znovu nekoupila.

37) 38) 39) Laky Rimmel - Moje oblíbené a ráda si koupím zase nové barvičky.

40) Lak na nehty Essence - Mám tyto efektové moc ráda.

41) Lak na nehty Loreal - Také moje oblíbená řada.

41) 43) Laky na nehty OPI - Nezaujaly a znovu bych za ně ty peníze nedala. 

Jupí, je to za námi. Jsem ráda, že jsem aspoň v té dekorativní části uzavřela rok s čistým štítem a svým zásobám trochu ulevila. Nyní musím něco udělat s tou pečující částí. Tam to na podobnou čistku nebude, protože ty většinou vyřazuji hned, když mi to nesedí, a tak mám prostě jen plnou skříň nových sprcháčů, mlék, micelárek, deodorantů a všeho možného. Pokusím se v tomhle ohledu trochu hlídat. Ale asi až od února. Znáte to, lednové výprodeje...:-)

Co vy a prosinec? Také vám Ježíšek přinesl kupu kosmetických dárků?

18 komentářů:

  1. Pěkná čistka, stíny Lily Lolo stále používám, ale pigmentace nic moc, takže jen na rychlo líčení ráno.
    Dostala jsi pořádnou hromadu kosmetiky, super, alespoň bude spousta recenzí :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som nedávno svoju Color Whisper objavila, znova použila a zas ma ten odtieň dostal :D zatiaľ nesmrdí, tak ju ešte zopárkrát použijem a potom tiež poputuje do koša :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si je nikdy nekoupila, i když jsem v drogerii zkoušela testery. :D Prostě mě žádný odstín nezaujal tolik, abych si ho koupila. Zato pastelkám na rty (třeba od Astoru) jsem neodolala.

      Vymazat
  3. Zaujal mě ten peeling One love, musím se po něm podívat :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. No ty Garnier masky vubec nevypadají zle musím si jednu pořídit. Jinak sady od značky Vivaco jsem si teda oblíbila, kupovala jsem sady k Vánocům a koupily jsme si i něco pro sebe a teda jako celkem dobré produkty :) Za to já teda máslíčko na rty miluji, možná máme stejný odstín a já jsem s ním spokojená :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  5. Make-upu Selfie od Dermacolu na chuť nepřijdu, to už jsem zjistila definitivně. Ale co mně hodně láká jsou plátýnkové masky Garnier a balzám od Blistexu. U mně byl prosinec taky bohatý na novinky, ale teď musím s nákupy trochu zvolnit, už to fakt nemám kam dávat:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super statistika, pořádná čistka je občas důležitá, i když mi je taky vždycky líto něco vyhodit, i když to vlastně vůbec nepoužívám :D Jsem zvědavá, co řekneš na tu péči o vlasy, tuhle značku vůbec neznám :)
    LOVELY IMPERFECTIONS

    OdpovědětVymazat
  7. To je věcí.. Taky jednou za čas vždycky vyřazuji kosmetiku která už mi doma leží dlouho a tím si kolikrát uvědomím a poučím se že si nemám kupovat zbytečnosti a raději si přidat pár korun za jednu kvalitní věc než mít deset šmejdů protože potom spousta věcí použiji párkrát a nikdy více.

    OdpovědětVymazat
  8. No jo, color whispers, to byla mánie, děsně jsem po nich toužila, koupila si v záchvatu asi tři, ale hrozně mi zvýrazňovaly suchá místa, divně se slévaly, musím už je taky vyhodit.

    OdpovědětVymazat
  9. Já si dávám kosmetickou stopku, protože tu tunu kosmetiky, co tu mám snad nemůžu nikdy vypotřebovat. Držím palce ať se daří vše spotřebovat. ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já si dávám kosmetickou stopku, protože tu tunu kosmetiky, co tu mám snad nemůžu nikdy vypotřebovat. Držím palce ať se daří vše spotřebovat. ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ten BB od Maybelline mám doma, ešte neotvorený, nechávam si ho na leto :D Ale som rada, že sa ti pozdáva, pretože som naňho zatiaľ nečítala žiadnu recenziu.
    A rovnakú paletku očných tieňov od Essence mám aj ja. Najprv som s ňou bola veľmi spokojná, ale po čase, keď som si kúpila iné tiene, tak sa mi už nezdala taká skvelá.
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  12. Mě zaujaly ty kozí produkty Vivaco a plátýnkové masky :-)

    OdpovědětVymazat
  13. fúú tak čistka dekoratívky by sa zišla aj mne, len keď mne je to ľúto vyhodiť :D ale budem musieť, niečoho som sa nedotkla pár rokov a už ani nedotknem :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mně zrovna došly všechny krémy a mazadla, a ty máš takový mazací impérium :D Slušná nadílka, asi bych to všechno spotřebovávala roky :) Mně ty věci obecně moc neubývají, snad kromě micelárky, ta mizí rychle :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem asi výjimka, ale nemám ráda, když mi někdo jiný kupuje kosmetiku, miluju ten pocit si to sama vybrat. :D
    Zrovna před pár dny jsem si četla tvou starou recenzi na ten rtěnkobalzám Yves Rocher a pak jsem si ho koupila. Jsem ráda, že to vím, chtěla jsem si jich koupit víc, ale takhle radši zůstanu u jednoho, abych ho stihla spotřebovat a nestihl se zkazit. :D Voní opravdu krásně. Já mám taky konturku od Essence (možná i ve stejném odstínu jako ty), snažím se ji v posledních dnech spotřebovat.
    Jinak já si koupila pastelku na rty Gabriella Salvete v jemně růžovém odstínu, ta je velmi příjemná, korektor Astor Perfect Stay, linky ve fixe Maybelline (ty jsou hrozné) a k svátku v lednu tu lesklou rtěnku + průhledný lak Yves Rocher - ty produkty YR platil manžel, když už jsem měla ten svátek, ale vybrala jsem si je já. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ráda věci zkouším a střídám, takže mám ráda obojí. I když si něco koupím sama, stejně tak když něco dostanu.

      Vymazat
  16. Moc vám všem děkuji za kosmetiku

    OdpovědětVymazat