pátek 27. ledna 2017

Kapka luxusu od Tom Ford

Loni na podzim se u mě s dražšími rtěnkami nějak roztrhl pytel. A vlastně to ani vůbec nebylo v plánu, prostě se to stalo. I ke rtěnce Tom Ford mě přivedlo několik náhod. Asi v září jsem vyhrála poukaz do Douglas. Měla jsem z toho radost, ale na druhou stranu jsem byla ztracená, protože jsem nevěděla, co si pořídit. Chtěla jsem všechno a nedokázala jsem se zaměřit na jednu věc. A nakonec mi pomohly mé kolegyně blogerky na jednom setkání, kde jsem se jim svěřila se svým "problémem". Ony měly jasno: Vždyť se teď začne v Palladiu prodávat Tom Ford, tak si kup rtěnku. No a bylo to...


Značka Tom Ford je na našem trhu úplným nováčkem a k dostání je jen v některých parfumeriích Douglas. U nás tak není příliš probádaná a moc recenzí nepotkáte, ale od zahraničních blogerek toho víme dost a právě  rtěnky jsou u nich hodně oblíbené. 

I v malém českém stojanu nakonec uvízlo mnoho barev a variant. Cíleně jsem hledala něco nenápadného, co by se dalo nosit každý den a jelikož byl zrovna podzim, tak nějak automaticky jsem sáhla po této nude - hnědo - cihlové. Konkrétně odstínu 46 Collin. 


Rtěnka se prodává v menší a větším provedení. Já jsem sáhla po 2 gramové miniautuře, a to nejen kvůli její roztomilosti, ale především ceně. Zase tak štědrý jsem ten poukaz neměla. Tato mini rtěnka i tak vyjde na 850 Kč. Její větší ségra pak na 1 400 Kč. No, je to trošku mazec, ale když je ta příležitost, proč si neudělat radost. 

Na sluníčku

Ve stínu

Provedení rtěnky je nádherné.  Obal je luxusní, bytelný, ještě k tomu ta pidi velikost. Je to ozdoba mé sbírky. Na rtěnce přímo je i vyryto logo, ale je škoda, že je na té vrchní části. V podstatě po prvním dnu používání bylo pryč. 



A jaká je samotná rtěnka? No, co vám budu povídat. Je moc příjemná, funkční a prostě fajn. Asi jako každá jiná dobrá rtěnka. Má máslovitější konzistenci, takže je na rtech fakt lehoučká a příjemná a dá se v klidu nosit celý den bez toho aniž by rty vysušovala. Na druhou stranu, logicky s tím souvisí i výdrž, která je slabší. Jakýmkoliv jídlem ji prostě sundáte, takže je potřeba ji x krát za den nanést znovu. Tady záleží na preferencích, ale já mám tyto pohodlné rtěnky ráda a když se o rty během dne nechci moc starat a chci se cítit dobře, tak je to super volba. Během vteřinky to vždy obnovím a vypadá to dobře, cítím se dobře. Pro mě je to prototyp každodenní rtěnky do každé nepohody. 


Ale jinak není ničím výjimečná ani speciální. Je to jednoduše klasický funkční kousek a k tomu zabalený do luxusního obalu a ověnčený slavným jménem. Já jsem moc ráda, že ji mám a musím říct, že i když je barva spíše podzimní, nosím ji často třeba i teď v zimě. Pokud si chcete udělat radost a máte k tomu ty prostředky, tak jděte směle do ní, zklamaní nebudete. Pokud si ale vystačíte s levnějšími rtěnkami a přijde vám šílené utrácet tolik peněz, tak můžete v klidu spát i bez tohoto pokladu. Je to pořád jen rtěnka. 


Schválně, jaký nejluxusnější kousek na rty máte doma vy?

16 komentářů:

  1. Je krásná, ale tolik peněz bych za ni asi nedala :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám doma ikonickou rtěnku Rouge Volupté od YSL, a obal je nádherný, ale to je tak všechno, nějak jsem se s tou konzistencí nesžila. Za mě jsou jedničkou rtěnky MUFE.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná barva, ale pro mě jsou zatím strop rtěnky od MAC :D.
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  4. Paci sa mi, ze sa predavaju 2 velkosti. To je uplne super a mali by sa tym inspirovat aj ine znacky. Mne sa este nikdy v zivote nepodarilo spotrebovat cely ruz, takze 2 g je podla mna viac nez dost 😉
    Vybrala si si pekny univerzalny odtien, len v nom nevidim nic jesenne a chyba mi v recenzii swatch na ruke 😀 Nechce sa mi googlit.
    Ziadny takyto luxusny kusok nevlastnim. Moj najdrahsi stal 20 eur.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidala jsem fotku rtěnky na rtech :-) pro mě jsou tyto teplejší hnědé spíše na podzim, třeba teď raději nosím studenější tóny. ale samozřejmě, není to nijak závazné, prostě jak se zrovna vyspím.

      Vymazat
    2. Odtien je velmi pekny. Dakujem za foto na perach 😉

      Vymazat
  5. Urcite Kailijumei gelova s ruzovou kvetinou a milované MAC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Kailujumei hodně přemýšlím, ale pořád si nejsem jistá, jestli chci dát za tuhle srandu pětistovku. Přijde mi to spíše na parádu než na běžné používání.

      Vymazat
  6. Vypadá "luxusně", já jsem jednu dobu strašně toužila po jejich oboustraných očních linkách, ale nevím, zda za tu cenu stojí?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, jak moc tě to k nim táhle. Určitě budou super, ale samozřejmě půjde sehnat levnější alternativy.

      Vymazat
  7. Vybrala jsi hezký odstín, i když mně by asi neslušel. :) Balení je taky moc krásné. Také si chci koupit nějakou rtěnku, rozhodně přírodní, ale ještě nevím, v jaké cenové kategorii. :) K tvému dotazu - nejdražší kousek na rty, co doma mám, je rtěnka od Sephory z edice Rouge Edition za 290 Kč, což není moc, na to, že je to můj nejdražší kousek dekorativní kosmetiky vůbec. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá hezky, jak obalem, tak odstínem, ale tolik peněz bych za ni neobětovala. Co se týče rtěnek, tak tam lovím spíš v těch levnějších cenových kategoriích a i tam se dají najít fajn kousky.

    OdpovědětVymazat
  9. No moje cenová kategorie to není abych dala tolik za rtěnku, ale musím uznat, že opravdu obal i odstín vypadá luxusně! :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  10. Mohla bys udělat aktualizaci rtěnkového tagu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je určitě dobrý nápad. Hodně se mi to v poslední době proměnilo. Popřemýšlím, jak to pojmout a výhledově určitě něco bude.

      Vymazat
  11. Ja si myslím, že sa presne oplatí investovať do takej každodennej farbičky, presne ako je táto. Lebo je väčšia pravdepodobnosť, že takúto farbu z veľkej časti minieme a nebude nám ľúto peňazí :) ja mám také luxusné 2 kúsky - jeden od Dior a druhý od Chanel :)

    OdpovědětVymazat