pátek 25. listopadu 2016

Podzimní novinky Essence

Novinky z podzimního update Essence už jsou nějakou tu chvíli v regálech, ale já jsem se tradičně při testování trochu zasekla. :-) Nyní se ale už můžeme podívat na to, co jsem zkoušela a jak se mi to líbilo. 


Začala bych hned ve velkém stylu, a to paletkou rozjasňovačů 10 ready, set, glow!. Dlouho jsem přemýšlela, jestli ji vůbec zkoušet, protože nedám dopustit na Mary-Lou Manizer a pořádně jiný rozjasňovač nepoužívám, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem do ní šla.

Paletka nabízí hned trojici odstínů a jako celek je to vhodné pro velmi světlou pleť. Pokud jste tmavší typy, nebude to na vás bohužel vůbec vidět.



První odstín je decentní matná tělovka. Moc se mi ten stín líbí, ale zcela popravdě, zatím jsem pro ně nenašla využití. Možná na velmi decentní konturování, kdy se to spíše učíte než abyste chtěli, aby šlo reálně něco vidět anebo třeba jako podklad pod oční stíny. 

Prostřední odstín v sobě obsahuje drobné třpytečky, ale paradoxně mi to vůbec nevadí a sahám po něm nejčastěji. Nejvíce ho využívám na rozjasnění tváří v kombinaci s růžovou tvářenkou. Na zimu je to skvělá nenápadná studená barva.

Třetí odstín je fakt pecka a hlavně kvůli němu jsem si celou paletku nechala. Stín je opět decentní, ale dělá nádherný efekt. Nemá v sobě třpytky, jen krásný shimmer. Nejčastěji s ním rozjasňuji oblast pod obočím. 


Konzistenčně jsou stíny příjemné, snad jen ten prostřední umí trošku prášit. Pracuje se s nimi dobře a díky své decentnosti jsou skvělé pro začátečníky, nejde to s nimi přehnat. Výdrž záleží spíše na místě, kam je nanášíte. Pod obočím mi klidně vydrží celý den, z tváře po čase mizí. 

Není to samozřejmě nejlepší rozjasňovač na světě, ale je to naprostý ideál pro začátečníky nebo někoho, kdo nechce investovat do dražších kousků. Tohle tri poslouží skvěle a za nějakých 110 Kč je fakt super.


Abychom to vyvážili, pustíme se do makeupu, který mě naopak zklamal. Makeupy od Essence vždy toužebně vyhlížím, protože jsem u nich měla pár oblíbenců, ale už se bohužel neprodávají, tak jsem zvědavá, jestli se jim novinky dokáží vyrovnat. 

Camouflage slibuje super krytí a zároveň přirozenost. Odstín 10 ivory je opravdu hodně světlý a má výrazný podtón do žluta. Až mi přišlo, že je na mě světlý moc, ale na pleti trochu oxiduje, takže se to vyrovná. Barevně mi tedy sedí, ale jeho vlastnosti už ne.


Ještě po nanesení vypadá docela dobře. Krytí je střední, finiš pěkný, ani matný ani super šťavnatý. Jenže to vůbec nedrží. Během dne začne na pleti cestovat, slévat se do vrásek a dělat mapy. Prostě úplně všechno špatné, co makeup může dělat. Za mě ne.


Tužka na oči mi přišla v úžasném odstínu 05 rockin taupe. Je to taková moje barva, kterou na očích nosím téměř denně. Je super na spodní linku, ale když si udělám světloučké stíny, používám ho i na horní. Dobře se s ní maluje, drží skvěle. Víc netřeba dodávat.


Abychom to zase vyvážili, rtěnka Matt Matt Matt mě tolik nebaví. Ta textura není vyloženě špatná a pokud máte rádi saténový finiš, není to špatná volba. Jen sáhněte spíše po světlejším odstínu, ten bude fungovat. Já mám odstín 07, což je krásná fialová, se kterou nemám problém, jenže si u takto výrazné rtěnky musím být jistá, že drží na svém místě. Ale tento kousek se umí po čase rozmazat a nadělat na obličeji pěknou neplechu. Musí se to poctivě hlídat a po každém napití překontrolovat. A na to já obvykle nemám během dne čas.


A na závěr lak na nehty. Ten je ze stálé kolekce The Gel Nail Polish, jen v novém odstínu 83 pretty cool life. Svými vlastnostmi je standardní, tak jak jsme zvyklí. Lakuje se skvěle, dokonce mi stačí jedna silnější vrstva. Výdrž tři až čtyři dny, pokud navíc použiji gelový base a top coat od Esseence, drží v klidu týden. A ta barva mě neskutečně baví. Nosím ji teď na podzim hodně často.



Původně jsem se na letošní podzimní novinky ani moc netěšila, protože jsem tam neviděla nic zajímavého, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Nejvíce mě nadchla asi paletka rozjasňovačů, která je přesně stvořená pro moji světlou pleť a super je i tužka na oči. Nesedl mi především makeup ani rtěnku asi nebudu moc používat, ale tam je to spíše tím odstínem. 

Nakonec líčení, kde je použitý makuep, rozjasňovače, tužka na oči i rtěnka.


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu kupkosmetiku.cz.

Stihli jste něco vyzkoušet z novinek Essence?

15 komentářů:

  1. Mě zaujali právě ty rtěnky, líbí se mi ten efekt a po světlejším odstínu jsem se dnes dívala a dívala jsem se i po tom laku na nehty, protože ten má fakt perfektní barvičku, ale nakonec jsem si nic nevzala.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já pár novinek vyhrála tady u tebe v soutěži... ta matná rtěnka ve světlejším odstínu je jeden z mých oblíbenců, hlavně teda odstínem. Výdrž až tak neřeším, tím že se ztratí přirozeně někam pryč a nedělá nikde fleky. Což je fajn na večerní popíjení, kde se mi nechce furt kontrolovat rtěnka :) Řasenka False lashes ujde, neopadává, výsledek je ale spíš přirozenější, žádný drama. Z lesků jsem rozpolcená. Tmavší je super, krásná barva, drží... zato světlejší jakoby divně žmolkuje, vůbec se mi s ním nepracuje dobře... S fixou na oči se pořád sžívám, ale zdá se mi, že by mohla držet trochu líp :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát ti děkuji za tuhle zprávu. Máme tu recenzi aspoň kompletní. A jsem ráda, že si tam objevila i pár oblíbenců.

      Vymazat
  3. krásny rúž a lak :) škoda len tej výdrži na perách :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám z matných rtěnek dva odstíny, oba dva do růžova a nemůžu na ně říct nic špatného, naopak jsem si je hodně oblíbila. Stejný případ je pro mně i paletka rozjasňovačů, používám ji ráda a často:-)

    OdpovědětVymazat
  5. No škoda výdrže, ale rúž má krásnu farbu, to je fakt.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za tuhle recenzi, po novinkách Essence dost pokukuji. Moc jsi mě ale nepotěšila, plánovala jsem koupit si ten makeup. V poslendní době si totiž všímám, že sice na obličeji mám růžový podtón, ale na zbytku těla spíš neutrální, možná makeupy se žlutým podtónem by mi seděly víc než ty růžové. A hlavně je hodně světloučký. Tak ted' nevím, asi radši zainvestuju třeba do makeupu Revlon nebo Loreal a vyprdnu se na tenhle. Jinak na rtěnku Matt matt matt dělala recenzi i Mademoiselle M a je z ní nadšená, ale je fakt, že na rozdíl od tebe má světlý odstín, já mám taky v plánu si koupit z této řady ten odstín 02. http://mademoiselleeem.blogspot.cz/2016/11/podzimem-protkane-novinky-essence-na.html
    Můj blog: http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten makeup určitě doporučit nemůžu a zvláště, pokud chceš trochu měnit podtón svého makeupu, tak to také není dobrá volba, protože je žlutý až moc a sedne jen lidem s hodně žlutým podtónem pleti.

      Vymazat
  7. Líčení máš krásné! Velmi přirozené, které Ti sedí. Zaujalo mně to rozjasňující trio.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Líčení máš opravdu krásné a musím uznat, že takový odstín rtěnky ti opravdu moc sluší a krásně ladí s pletí a tmavými vlasy. Ta rtěnka má krásný odstín, přesně takový má i rtěnka od znaky Trend it up, která se dá koupit v DM drogeriích, ale bohužel taky nějak extra dlouho nevydrží, takže si jí beru jen když vím, že budu mít čas na to to pořád kontrolovat a domalovávat. Oproti tomu mám dobrou zkušenost s rtěnkami od L´Oreálu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, také se v těchto odstínech cítím dobře. Ale jak píšeš, je potřeba to hlídat, a na to bohužel není každý den čas.

      Vymazat
  10. Určitě bych vyzkoušela rtěnku a lak na nehty! To od Essence opravdu můžu..:)

    OdpovědětVymazat