neděle 6. listopadu 2016

Oblíbenci za říjen

Tak je za nám další měsíc, neuvěřitelné. Dříve než se ale naše mysl začne pomalu, ale jistě obracet k Vánocům, ohlédneme se ještě za říjnem. 



Po prosluněném září byl říjen tak trochu pádem do reality. Zima, tma, mám vždycky problém si na toto období zvyknout. Ale je pravda, že se ukázalo i pár krásných dnů a ke konci měsíce se nám krajina pěkně zabarvila.

Kosmetika

Vůbec jsem to neplánovala, ale když jsem si vyskládala všechny kosmetické oblíbence, jako jasný vítěz z toho vyšla značka Essence. Z nějakého neznámého důvodu se mi odmítá barva obličeje vrátit do normálu, a tak jsem chtě nechtě musela používat CC krém právě od Essence, protože je to (nebo spíše byl) ten nejtmavší makeup, co doma mám. 

O podzimních rtěnkách tady byl samostatný článek, ale zapomněla jsem tam dát jeden kousek, tak mu to vynahrazuji právě tady. Je to rtěnko balzám od Essence v ideální podzimní barvičce.

Hodně jsem si oblíbila i Perversion řasenku od Urban Decay. Něco na ní skutečně je.


Ke slovu se dostala i má nejmilovanější tvářenka. Měla jsem ji přes léto schovanou a už jsem si myslela, že ji vyhodím, protože toho má chudák opravdu hodně za sebou. Pak jsem ji ale zase jednou zkusila a vydrželo mi to téměř celý měsíc. Mám doma tolik tvářenek, ale jen tato dokáže vytvořit ideální barevnou kombinaci, která mi perfektně sedí. Myslím, že ještě jednu zimu spolu zvládneme.


Laky na nehty kopírovaly klasickou šedivou náladu podzimních dní. Bavil mě zlato šedý Kiko 479 a pro změnu zeleno šedivý krasavec od Essence (83 pretty cool life).


Aby nám nechyběl nějaký zástupce péče, vybrala jsem tělové mléko do Avonu z řady Nutra Effect. Musím říct, že jsem si tuto novinku zamilovala a je to příjemné mazadlo na každý. Příští týden si na něj v recenzi posvítíme více. 

Notino.cz

Jak už jste jistě zaznamenali, parfums.cz se přejmenovalo na Notino.cz. Při této příležitosti mi poslali krásný balíček plný miniatur. Víte, že já mám pro sáčky a miniaturní balení opravdu slabost a zvlášť na cestách si dokáži poradit jen s nimi, a tak mi tato zásilka udělala mimořádnou radost.


Jídlo
V říjnu samozřejmě nemohla chybě dýně na sto způsobů. Zachytit jsem stihla aspoň jeden z nich. A to rovnou experiment se špagetovou dýní, která po upečení, při troše představivosti vypadá jako špagety. A když na ni dáte klasickou boloňskou směs, nemá to chybu.


Normálně vařím hodně jednoduchá a rychlá jídla, ale pří říjnovém prodlouženém víkendu jsem dostala chuť si zavařit, a tak vzniklo dušené vepřové na mrkvi. Použila jsem recept od Kuchařka pro dceru a musím se pochválit, že líp vychucené jídlo jsem asi nikdy předtím neuvařila. 


A na závěr ještě jedna snídaňová kaše. Jím je téměř denně, jen se s nimi většinou designově moc nepiplám, a tak nejsou focení hodné. Tak snad vás tato rýžovka s jahodami příliš neurazí.


Podzim
Krásnější stránka podzimu. Mám pocit, že letos si příroda vyhrála snad ještě více než kdy jindy. 


Halloween
Po celý říjen se to na Youtube hemží jedním halloweenským tutoriálem za druhým. Byť sama nic takového nevymyšlím, hrozně mě baví tato videa sledovat. Na české scéně je jednoznačně nejlepší Lucka z Get the louk. Ze zahraničních mě tradičně nejvíce baví Nicole Guerriero a letos jí konkurovala Linda Hallberg.



A to už je za říjen opravdu všechno. Vím, že je do Vánoc ještě daleko, ale na mě ta nálada přichází pomalu už teď, rozmýšlím dárky a brzy začnu nakupovat. Těšit se také můžete hned na několik vánočně laděných článků. 

Co vy a podzim, máte rádi toto období?

10 komentářů:

  1. Podle mě má každé roční období něco do sebe :). Na podzimu mám nejradši ty barvy, svíčky, čaj, knížky a těšení na Vánoce :)
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  2. Podzim a zimu nemám ráda, furt tma, chladno a já jsem neustále unavená. Tvářenku Home Sweet Home mám také, akorát v oranžovém odstínu a je to snad jediná tvářenka, která mi nesluší, nebo alespoň se mi odstín nelíbí, ale používám ji alespon doma.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Pomaly sa obzerám po novej riasenke, keďže moja mi už pomaly vyschýna, no a tá od Urban Decay má celkom pekný obal, a teda keď tvrdíš, že si si ju obľúbila, asi sa po ňu pôjdem zastaviť do Debenhams.

    OdpovědětVymazat
  4. Oba laky na nehty vypadají naprosto skvěle :) A to díky za tip na produkt na rty od essence :) takové odstíny mam ráda na podzim :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Podzim ráda nemám, tak si ho zpříjemňuji aspoň pálením vosků a svíček a sledováním filmů. Taky už na mně pomalu leze vánoční nálada, mám ráda to těšení se na Vánoce, dekorace, nakupování dárků..

    OdpovědětVymazat
  6. Jesen milujem je to pre mna magicke obdobie, kazde obdobie ma nieco do seba ale tie farby co priroda vytvori na jesen su mojmu srdcu najblizsie
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  7. Můžu se jenom zeptat, co znamená slovo 'vychucené'?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc česky to asi nebude :-), ale myslela jsem tím, že to mělo výraznou chuť samo o sobě bez přidání bujonu a podobných věcí.

      Vymazat
    2. Jo ták! Já právě to slovo vůbec neznám, tak mě to zaujalo :D

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat