středa 2. listopadu 2016

Luxusní maska na vlasy Kérastase

Vlasová maska od Kérastase je na mém wishlistu snad několik let. Jenže znáte moje vlasy. Všechno je zatěžuje, po všem mě svědí hlava a konkrétně kondicionéry a masky používám minimálně, protože mi málokteré sednou. A to byl také důvod, proč jsem Kérastase pořád odkládala. Ono koupit si něco za pomalu osm set a nebýt si jistá tím, že to bude sedět, nebylo to pravé řešení. 

Když ovšem přišla nabídka od eshopu paradivka.cz, neváhala jsem ani minutu a nechala si svoji vysněnou masku zaslat. 


Zbývalo už jen vybrat tu správnou variantu. Nakonec vyhrála Densité, která slibuje znovuobnovení hustoty vlasů. Ne že bych jí to tedy věřila, ale vedle všech těch na suché a hodně poškozené vlasy se tahle tvářila tak, že by mé jemné a řídké vlasy nemusela zatěžovat. Tato maska tedy má poskytnout vlasům hloubkovou hydrataci a díky tomu bude vlas lépe držet tvar a opticky bude hříva vypadat hustější. Z dlouhodobějšího hlediska poté prý má probudit k životu až 1700 nových vlasů.


Co mě skutečně dostalo, tak je samotné balení, které působí hodně luxusně. Je to bytelná elegantní nádobka, která je ozdobou koupelny. 

Vevnitř na mě čekala gel-krémová hmota, která voní tak nějak typicky "vlasově". Prostě jako když vejdete do luxusního kadeřnictví. V kelímku je vůně poměrně výrazná, ale ve vlasech se to poté příliš nedrží. 



Použití je poté klasické. Po umytí nanesete adekvátní množství masky do vlasů, především do konečků. Ani nevím, kde jsem na to přišla, protože na obale to napsané není, ale ze začátku jsem masku nechávala působit kolem 10 minut. Později jsem ale přišla na to, že je to na mé vlasy moc a nyní ji tam nechávám max. 5 minut i méně. A teď se dívám, že je i na webu napsané, že se má nechat působit nejméně tři minuty. Takže kratší doba skutečně stačí. 

Maska se částečně do vlasů vstřebá, ale doporučuji ji smýt opravdu důkladně. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem ji nevymyla pořádně a poté při česání jsem měla slepené vlasy. 

A jak vypadají vlasy po alikaci? Jsou jednoduše hezčí. Hladší, lesklejší a klidně bych řekla, že i opticky hustější. Souhlasím i s tím, že jsou vlasy takové poddajnější, jako v nich byla třeba tužidlo nebo něco podobného a lépe drží tvar. 

Jestli to aktivuje i nějaké nové vlasy, to si netroufám tvrdit. Používám masku sice již čtyři měsíce, ale tak pravidelně nepravidelně, to asi bude chtít spotřebovat celé balení a povím vám to někdy v budoucnu. Vyloženě zázraky bych od toho ale nečekala. 


Hodně jsem se bála toho, že mi maska vlasy zatíží. Není to naštěstí tak zlé, ale musím si dávat pozor. Postačí mi vždy jen menší množství a kratší doba působení. Poté je vše v pořádku a vlasy umyji za mé obvyklé dva dny. Pokud to přeženu, zmastí se mi rychleji.

Celkově mě maska mile překvapila. Mám radost, že ji doma mám a čas od času po ní sáhnu. 200ml balení mi vydrží opravdu dlouho. Nebojím se říct, že to u mě budou klidně až dva roky. Tím pádem se to nakonec i vyplatí a dost možná si někdy v budoucnu koupím zase nějakou další.

Asi z toho vyloženě nemám pocit, že je to výrazně lepší než levnější masky a pokud máte nějakou stálici třeba z drogerie, asi bych ji neměnila. Pokud však máte chuť dopřát si kapku luxusu a pořídit si něco nejen funkčního, ale i krásného, určitě bych se toho nebála. Na eshopu jsou teď navíc za 689 Kč, což mi přijde jako ta nižší částka, za kterou jdou sehnat.

Za poskytnutí masky k recenzi děkuji eshopu paradivka.cz.

Jakou masku na vlasy nyní používáte vy?

7 komentářů:

  1. Šampony i masky od Kerastase jsou velmi známé a oblíbené. Já mám od nich sprej, který obsahuje olej a je opravdu super. Jen ty ceny jsou vyšší. Masku bych určitě vyzkoušela. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. To balení je skutečně luxusní. Od téhle značky by mně lákal vlasový olej. Co se týče masek, tak já teď používám ty od Gliss Kur, ale chci prozkoumávat i jiné značky.

    OdpovědětVymazat
  3. Co jako se mi líbí na tomto produktu je právě to nádherné balení, jinak mě to moc nezaujalo. Možná je to i tou cenou. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. zrovna jsem si výrobky z téhle řady pořídila - šampon a tuhle masku. Používám tak 3 týdny a jsem celkem spokojená, cenově teda nic moc ale co bych neudělala pro lepší vlasy že. Jsem ale zvědavá na dlouhodobý výsledek, jak to dopadne :) Snad vlásky více porostou ..

    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  5. Zkouším teď šampon Kerastase a jsem zatím spokojená, Tvoje maska musí být super!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Kosmetiku Kérastase miluju! I když je pravda, že je dost drahá... Ale dostávám ji od rodičů k narozeninám nebo k Vánocům, tak jsem šťastná, že jí můžu používat :) Tuhle masku jsem ještě nezkoušela... Tak snad brzy!

    OdpovědětVymazat