středa 16. listopadu 2016

Dvojice produktů od Biodermy

Značku Bioderma mám ráda, ale zároveň ji nemám moc prozkoumanou. Mám ráda jejich micelárky, jako úplně všichni, ale jiných produktů jsem zatím moc nevyzkoušela. Proto, když mi přišla nabídku od Benu lékárny, rozhodla jsem se zaměřit právě na Biodermu. Sáhla jsem po hydratační masce, kterou jsem měla v hledáčku již delší dobu a poté po bělicím peru, které jsem chtěla vyzkoušet na pigmentové skvrny, které se mi objevily na obličeji.


Začneme s maskou, u které je to jednodušší. Je moc příjemná a sedí mi. V poslední době mě hodně baví neutrální jemné produkty bez parfemace. A právě taková je i tato maska. Konzistenčně je to jako krém. Dávám ho na obličej v silnější vrstvě. Část se vždy vstřebá a zbytek smyji vodou. 

Osvědčilo se mi masku nechat působit o něco déle. Klidně kolem dvaceti minut. Účinek je potom viditelnější.




Masku používám zhruba jednou týdně, ale záleží na pocitu, kdy vidím, že by pleť snesla o kapku hydratace navíc než ji dokáží dát krémy. Pleť je po masce krásně jemná, vyživená. Nepne, nelepí, není podrážděná, není tam nic negativního. Jsem s výsledkem spokojená, i když je takový decentní. Myslím si, že je to právě super maska pro moji normální/smíšenou pleť. Předpokládám, že na suchou pleť by se musela používat častěji nebo že by jí vůbec nestačila. Cena je kolem 450 Kč a za mě ano.


Tady to bude trochu komplikovanější. Byl to takový pokus, ale úplně to nevyšlo. Toto bělicí pero by mělo eliminovat hnědé pigmentové skvrny. Pořídila jsem si ho proto, že se mi někdy na jaře objevily pigmentové kruhy pod očima. Jsem z toho docela nešťastná, protože jsou poměrně velké a navíc pod oběma očima. Zkoumala jsem, kde se asi mohla stát chyba, ale nevím to přesně. Trochu podezřívám čisticí kartáček Lirene, protože se to objevilo právě v té době, kdy jsem ho používala. Dost možná to ale má i nějakou vnitřní příčinu. Tak jako tak mě to zkrátka štve, protože to vypadá jako kruhy pod očima a byť teď nanáším korektor ala americká blogerka, stejně to jde vidět. :-(

White Objective od Biodermy byl první pokus, jak s tím zatočit. Pomocí přesného pera jsem pravidelně dvakrát denně aplikovala krém na postižená místa. Trochu jsem se bála, že to nepůjde používat, protože jsou skvrny blízko očí, ale pálilo mě to jen prvních pár dní, kdy jsem se na to spíše jen hodně soustředila, poté pálení vymizelo. 



Vydržela jsem to asi měsíc, kdy se se skvrnami nic nestalo. Pak jsem ale začala mít problémy s očima, které mě pálily a kůže kole nich byla citlivá. Nedokáži říct, jestli za to mohl tento krém či nikoliv, každopádně jsem jej přestala používat, dokud problém s očima neodezněl.

Po čase jsem se k tomu vrátila znovu, ale po pár dnech jsem to vzdala, protože mi přišlo, že kůže, kam jsem krém aplikovala, je hodně citlivá a podrážděná. Přece jen je asi problém, že je postižené místo tak blízko u očí. 


Těžce se mi ten produkt hodnotí. Nemyslím si, že je vyloženě špatný. Jen je potřeba počítat s tím, že je trochu agresivnější (logicky, když má zničit pigmentové skvrny) a že neumí zázraky na počkání. Je v tom zamícháno mnoho faktorů a věřím, že některé pigmentové skvrny zničit dokáže. Třeba nějaké menší, na jiných místech než kolem očí. Těžko říct. Můj problém bohužel odstranit ba dokonce ani aspoň trochu zmírnit nedokázal.

Zmínit ale určitě musím, že byť je balení opravdu mini (má jen 5 ml), tak vydrží dlouho. Používala jsem ho docela dost, více než měsíc, dvakrát denně a stále v něm něco je. Cena je 335 Kč.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.benu.cz

Máte od Biodermy vyzkoušeno i něco jiného než jen micelárku?

11 komentářů:

  1. Nepouzivala si v obdobi pred vznikom tych skvrn nieco s kyselinami? Napr. V Ziaja Manuka Tea Tree toner su kyseliny. Ak sa ti dostal pod oci a nepouzila si opalovak aj pod oci, tak na jarnom slnku mohli vznuknut skvrny. Pochybujem, ze za to moze cistiaci kartacik. Ved ten sa nepouziva pod oci. Pokial viem, tak casty dovod je alkohol+slnko (preto v lete nepouzivam parfem) a kyseliny+slnko.
    Bioderma ide uplne mimo mna. Okrem micelarky. Kremy obsahuju silikony :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to také možné, já pořád něco zkouším. Ale objevilo se to ve stejnou dobu pod oběma očima, což je divné.

      Vymazat
  2. maska je fajn i pre suchu plet, ale pouzivam dva krat tyzdenne a nezmyvam (vstrebe sa, niekedy davam aj dve vrstvy).

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zkoušela jen tu růžovou micelárku.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Maska rozhodně vypadá fajn, já z této modré řady mám ráda krémy dávám si je pod makeup a jinak prostě zelená micelární voda a krém jsou boží :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si do Biodermy koupila duo pack Hydrabio micelárky a jsem maximálně spokojená

    OdpovědětVymazat
  6. Toto pero som skúšala aj ja a efekt nulový. Pomohol mi až laser, stojí to rovnako aj keď sa to musí opakovať.

    OdpovědětVymazat
  7. White objective serum som skusala a bol to horor. normalne mi to vypalilo kozu na tvari!! miesto kde som ho naniesla zrazu zacalo neznesitelne stipat a ocervenelo. hned som to otrela, ale liecila som si to este dva dni s cistym aloe vera gelom. nikdy viac..Moni

    OdpovědětVymazat
  8. Ten krém na pigmentové škvrny by som rada vyskúšala. Mala som jeden od Oriflame, ale nemala som pocit, že by mi nejako pomohol
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi zalíbila maska, tak uvidíme kdy se k ní dostanu a jak mi sedne. Docela se na ni těším :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat