středa 12. října 2016

Mix mini recenzí (Rimmel, Esthederm, lavera)

V poslední době se mi ty recenze zase pěkně nakupily a nestíhám je publikovat tak rychle, jak bych chtěla, a tak se dnes pustíme rovnou do třech. Ve všech případech jde o produkty, které lze shrnout velmi rychle, takže ani samostatný článek nepotřebují. Seskupení je čistě náhodné, takže je to z každého odvětví něco.


Gelový lak na nehty Rimmel

Gelové laky bez zapékání jsou aktuálně velkým hitem a jsou jich plné drogerie. Na jaře byla velkou novinkou tato věcička od Rimmel. Proletělo to celou blogosférou, ale neexistuje jednotný názor. Někomu to funguje a někomu ne, takže si to člověk asi stejně musí vyzkoušet sám.

Já se řadím do té skupiny, které laky nesedí. Kombinace barevného laku a top coatu mi vydrží jako naprosto průměrný lak na nehty. Dejme tomu dva až tři dny. Poté začne praskat a po plátech se loupat. Podle mě je to tím top caotem, který nedělá nic. Když barevný lak použiji samostatně, vydrží stejné dva až tři dny. Když dám gel lak na barevný jakékoliv jiné značky, výdrž je přesně taková, jakou dá ten lak sám o sobě. 

Podtrženo sečteno, top coat je nanic, barevný lak je fajn, ale je srovnatelný s jejich jinými řadami, které stojí kolem 50 Kč a za tohle chtějí 160 Kč. Za mě tohle prostě ne a když už tuto gelovou technologii, tak bych sáhla po levnějších variantách Essence nebo Avon, které mně osobně fungují. 

Pleťové krémy Esthederm

Před nedávnem jsem vyzkoušela tuto malou hromádku luxusní péče a musím říct, že jsem byla spokojená. Opět se mi (bohužel) potvrdilo, že do pleťových krémů se musí investovat.

Začněme však micelárkou, kterou byla opravdu dobrá a při používání šlo cítit, že je to něco ,,lepšího". Každopádně odlíčila jako každá druhá, takže tady bych osobně neinvestovala, byť jí nemám co vytknout.

Poté jsem měla šest vzorečků pleťových krémů. Každý z nich vystačil na tři použití. Používala jsem je tak necelé dva týdny. Ano, je to málo na velké závěry a taky třeba krém určený na problematickou pleť není něco, co bych potřebovala ve velkém balení, ale rozhodně jsem si o značce mohla udělat dojem, a ten je hodně pozitivní. 

Krémy byly lehoučké, ale výživné zároveň. Do pleti se vždy krásně vpily a nedělaly žádnou neplechu. Pleť byla celkově taková spokojená. Dobře hydratovaná, snad i sjednocená a prostě po všech těchto vzorečcích jsem měla chuť koupit si nějaké plné balení. Je by tedy ty krémy nesměly stát dva tisíce. Ale až jednou budu nechutně bohatá, neváhala bych. :-) (krémy jsem dostala od eshopu jasminkashop.cz.)

Šampon lavera

Dáme si i další kapitolu mého nekonečného seriálu o vlasech. Před nedávnem se mi vlasy opravdu zbláznily. Doma jsem měla asi čtyři šampony, ale neseděl mi ani jeden. Vlasy byly po všech hned zplihlé, pokožka svědila a vlasy padaly. Potřebovala jsem nutně něco fakt přírodního a ideálně dostupného a levného. Neměla jsem moc chuť na experimenty. A tak jsem naběhla do dm a volba padla na laveru.

Ze začátku jsem byla nešťastná, protože i po tomto šamponu na citlivou pokožku hlavy byly vlasy hnusné a problém neustupoval. Jenže to chtělo jen čas. Zhruba po dvou týdnech se to začalo lepšit a nakonec mi lavera dala vlasy i vlasovou pokožku opět do kupy.


Šampon už mám nejméně dva měsíce a pomalu se blížím na dno balení. A pořád si mé vlasy nezvykly a můžu ho s klidem používat. Jsem opravdu spokojená a ráda, že jsem po něm sáhla. 

Uživatelsky je příjemný, dokonce i poměrně dobře pění. Vlasy jsou sice trochu hrubější a matnější, než po konvenčním šamponu, ale není to žádná tragédie.

Pokud sháníte levný přírodní šampon na citlivou pokožku hlavy, určitě vám ho můžu doporučit. 200 ml vyšlo asi na 140 Kč. 

Máte některý z dnešních produktů vyzkoušený? Jak sedí vám?

7 komentářů:

  1. Mně právě naopak zasejc ty laky vyhovují a mám je moc ráda. A souhlasím s tebou, že do pleťových krémů by se mělo investovat. Mně osobně sedí málo který, ale můj nejoblíbenější je je jeden od The Body Shop na problematickou a mastnou pleť. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Gel laky Rimmel mně hodně zajímaly, ale od nákupu mně zrazovala ta cena a nakonec zůstávám u podstatně levnějších laků od Essence.

    OdpovědětVymazat
  3. Laky majú naozaj skvelé farby, no ešte som ich neskúšala :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Tý jo jak tak koukám, tak ten šampon vypadá dobře.:)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Laky jsem ještě nezkoušela a ani se nachystám, ale odstíny jsou to moc pěkné.
    Beauty by K. - na mém FB najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám ten gel lak od Rimmelu, jen v jiném odstínu a nejdéle mi vydržel pěkný 4 dny. Ale to bylo maximum. Používám base coat a top coat od essence a s tím mi jakýkoliv lak vydrží celý týden. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat