pondělí 3. října 2016

Kosmetická statistika (září)

Ano, dnes to bude opět velmi divoké. To, že září bude velmi plodné, se dalo očekávat, ale výsledná čísla trochu překvapila i mě. Novinek je neuvěřitelných 49 kusů a spotřebováno se drželo ve své obvyklé linii a rozloučila jsem se s 24 produkty.

Novinky

Někdy se to prostě sejde. Září je obecně nejsilnější na PR aktivity, a tak jsem dostala neskutečné množství věcí a navázala několik nových spoluprací. To mi ale rozhodně neubíralo na chuti utrácet za další kosmetiku. Pěkně jsem se rozšoupla při dnech Marianne, dorazil mi balíček z USA, plus nějaké další drobnosti se vždy najdou.


Eshop kupkosmetiku.cz mě zásobil po celé září. Přišly mi nejen novinky z podzimního update Essence, ale také nové pleťové masky Lirene. Ty jsem chtěla vyzkoušet už dávno, navíc mám jednu z nich doma už dlouho, takže se na ně moc těším.

Mezi nové milé spolupráce patří eshop elnino.cz, který nabízí mnoho lákadel, a tak nebylo vůbec jednoduché si vybrat. Nakonec jsem však sáhla po produktech z mého dlouholetého wishlistu. Rozhodla jsem se po delší době vrátit k vůním Britney Spears, konečně mám své ,,másličko" od Revlonu, vyzkoušela jsem slavnou rtěnku od Bourjois a vyzkoušela nejnovější makeup City Radiance. Jednotlivé recenze budou brzy následovat.


Podařilo se mi nastřádat také menší lékárenskou hromádku. Řasenku a můj oblíbený krém na akné TriAcneal Expert od Avéne mi dala kamarádka. Zásobičku termální vod od Avéne a hydratační masku spolu s bělicím perem Bioderma jsem dostala od eshopu benu.cz.


Výsledek řádění při dnech Marianne. Na počet produktů to není tak zlé, ale peněženka si poplakala. Nejvíce jsem utratila v Sephoře, kde jsem si pořídila bázi a rtěnku Urban Decay a korektor Too Faced. A také ještě jejich nový pudr, odličovač a mini řasenka s rtěnkou byly jako dárek. Poté jsem se stavila ještě u stojanu NYX v Douglasu a plátýnková maska byla jako dárek.


Různé nezbytnosti, plus jsem se po delší době odhodlala do The Body Shopu. Nemám s jejich produkty nejlepší zkušenosti, ale snad se mi tentokrát podařilo vybrat dobré kousky.


Opět taková směsice. Něco málo jsem si vybrala u nového stojanu Trend It Up v DM, nechyběla tradiční zastávka v Yves Rocher, na zkoušku jsem si vzala malé balení slavného Prep + Prime od Mac a kolegyně mi dala odličovač Saloos.


Tuto krásnou a již tradiční hromádku mi přivezla z Ameriky Katka. Moc děkuji, všechny kousky jsou úžasné.

Spotřebováno

Ve spotřebě se neudálo nic velkého. Ten počet je pro mě tak nějak klasický, tím spíš, že je tam pořád ještě docela dost letních miniatur. 


1) Barva na vlasy Loreal - Moje oblíbená a kupuji si ji pořád dokola. Aplikace je velmi jednoduchá a výsledek skvělý. Navíc mi hodně sedí kondicionér, který je tam přiložený.

2) Ústní voda Zendium - Příjemná, není nijak agresivní, spíše tak sladce mentolová. Pořídila jsem si hned další balení.

3) Lak na vlasy Tony and Guy - Technicky nebyl špatný, vlasy zafixoval tak, jak jsem potřebovala a nic špatného jim neprovedl. Mám ale své favority jinde.

4) Mléko do sprchy Dermacol - Příjemný letní společník. Není to pro mě věc na denní použití, ale občas se zhodí.

5) Opalovací mléko Dermacol - Na dovolené opravdu dobře posloužilo. Je opravdu hodně hutné, ale dobře ochrání, a to i při vodních radovánkách.


6) Olej na nehty Essence - Technicky fajn a funkční věc, ale nějak mě to používání nebavilo. Znovu to nepotřebuji.

7) Pleťový krém Avon - To byl pěkný průser. Ještě bude i celá recenze, ale nyní ho vyhazuji předčasně, protože mi nesedí ani na nohy, natožpak na obličej.

8) Pleťový krém Lirene - Příjemný, byl perfektní pod makeup, protože lehce zmatňoval. Hydratace byla ale na samé hraně použitelnosti, a tak jeho opakovanou koupi neplánuji.

9) Čisticí pásky Nivea - Klasika!

10) Pěna na holení Cien - Původně pánská, já jsem ji v klidu použila při cestování. Doma bych ji asi neupotřebila, ale na cesty je to malé balení za pár korun fajn.

11) Tělový sprej Balea - Měla jsem za to, že je bezedný, ale po čtyřech letech se mi ho podařilo udolat. Fajn letní sprej, za nějakých 60 Kč určitě super kup. Jen po těch letech asi chápete, že chci konenčně používat i něco jiného.

12) Micelární voda Avéne - Průměrná, ale na cesty dobrá.

13) Sprchový gel Avéne - Opět super cestovní balení, ale jinak by mě takový sprcháč nebavil. Bez vůně, nepění, je to opravdu jen pro lidi s citlivou pokožkou.

14) Opalovací krém Avéne - Špatně se roztíral a dělal bílé fleky. Znovu bych si ho nepořídila.

15) Oční krém Nuxe - Spíše zklamání. Měl hodně silnou parfemaci, takže občas oči dráždil a hydratace spíše průměrná.

16) Termální voda Avéne - Nepostradatelný pomocník.

17) Pleťový krém Essence - Průměrný krém. Pro mladší ročníky fajn, já osobně bych potřebovala už něco jiného.
 

18) Balzám na rty Dermacol - Nebavil mě. Hydratace průměrná a chutnal jako plast.

19) Oční stíny Avon - Něco pekelného. Schovala jsem si to ještě do shrnujícího článku o nejhorších letošních produktech.

20) Rtěnka Artdeco - Moje velká láska. Byl to tehdy velmi impulzivní nákup, ale posloužila skutečně výborně.

21) Řasenka Loreal - Jedna z nejlepších řasenek, co jsem kdy měla. Určitě si ji časem pořídím znovu.

22) Pudr Loreal - Výborný pudr do kabelky (proto je také chudáček tak obouchaný). U nás se bohužel neprodává, ale až se dostanu do Německa, koupím si další kousek.

23) 24) Zubní pasty Medi Blanc - Vzorky se dávají k nákupům na parfums.cz, proto jich mám doma také tolik. :-) Na cesty fajn, ale k plnému balení mě to nikdy nenalákalo.

Hurá, jsme na konci. A v říjnu se bude šetřit. Opravdu. :-) Peněženka dostala zabrat, skříňky doma praskají ve švech, bude to chtít oddych a začít se připravovat na Vánoce. Takže nečekejte nic velkého, ale na nule také nebudeme, toho se rozodně bát nemusíte.

Byli jste na dnech Marianne? Co jse při nich ulovili?

12 komentářů:

  1. Ty ColourPop vypadají krááásně! A zaujala mně ta ústní voda Zendium :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neuveritelne mnozstvi novinek. Hlavne se tedy tesim na recenze z Elnina.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  3. Jako vždy úžasná hromádka novinek, nejvíc se mi líbí nadílka z Elnina a pak z Ameriky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Budeš robiť recenziu na púder od NYX? Zvažujem jeho kúpu :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji psala. Je to ten nejlepší pudr, co jsem kdy měla, určitě doporučuji.
      https://navlastnikuzi.blogspot.cz/2016/05/prvni-varka-recenzi-na-produkty-nyx.html

      Vymazat
  5. Nezdá se to, ale je toho vždycky hodně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je nálož. Marianne dny jsem si nechala v klidu utéct :-)
    Podzimní giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. ColourPop bych ráda vyzkoušela :) Opět plno skvělých novinek! :) Zendium ustní vodu bych ráda vyzkoušela.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, mě pasty jako dáreček docela sednou, i bělí,ale velké balení pořizovat taky nebudu, jsou hodně agresivní a na pravidelní používání to pro mě není. Jsem zvědavá na makeup Bourjois

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky přijde, že mám po ní citlivější zuby, takže déle než pár dní používat nejde.

      Vymazat
  9. NYX pudr jsem si chtěla pořídit taky, ale bohužel byl vyprodaný. Tak jsem si koupila transparentní od Catrice a jsem mile překvapená :) Já si na dnech Marianne pořídila nový Beauty Blender, odličovací olej, řasenku Clinique a bázi pod oční stíny.

    OdpovědětVymazat
  10. Vůně Britney Spears jsem jednu dobu používala moc ráda, moc mi seděly a i líbily se mi i ty flakonky, i když jsou někdy opravdu už kýčovité.

    OdpovědětVymazat