pondělí 10. října 2016

Avon Planet Spa

Vraťme se ještě alespoň trochu do léta. Tato jedna z nejnovějších řad Planet Spa od Avonu se právě do teplejšího počasí hodila. Bohužel mi ale přišla až na sklonku prázdnin, tak chvíli trvalo, než jsem ji vyzkoušela. Produkty jsou sice chladivě osvěžující, ale fakticky nic nebrání tomu, aby se daly používat během celého roku, takže to snad ničemu nevadí.


Z nové řady Revitalising Harmony jsem dostala pleťovou masku, pleťový krém a sprchovou pěnu. Všechny produky obsahují výtažek ze semen stromu moringa a lákají na relaxační vůni i účinky. 

Na první pohled se mi produkty moc líbily. Vůně je zvláštní, hodně svěží a spíše pánská a záleží vyloženě na náladě. Někdy se mi líbí, někdy je to na mě až moc. Bohužel zkoušení ukázalo, že kamarádi moc nebudeme, ale u každého kousku je to trochu jinak, tak si to rozebereme podrobněji.

Sprchová pěna

Rozhodně nejzajímavější kousek z celé sady a zároveň jediný, který vám můžu doporučit. Jak už název napovídá, není to klasický sprcháč, ale skrz speciální pumpičku vytlačíte rovnou nadýchanou pěnu. Je jí potřeba sice na celé tělo více, ale pokud člověk nemá po ruce mycí houbičku a stejně jako já, nesnáší nenapěněný gel, tak tohle je super. 

Vůně za mě bohužel nic moc, je to trochu jako pánská pěna na holení, ale na těle se poté nedrží, takže se to dá. 

Po sprše je také nutné se namazat, protože mi kůže přijde o kapku sušší než když použiji jiný sprcháč. 



Má to svoje ale, ale pokud máte tyto svěží pánské vůně rádi a potřebujete uživatelsky příjemný sprcháč třeba na dovolenou, tak to není vyloženě špatná věc. Já nebudu mít problém ji vypotřebovat, i když pravda, znovu si ji nepořídím.

Pleťová maska


Je to divné. Když jsem byla teenager, měla jsem několik masek Planet Spa a byla jsem z nich nadšená. V posledních letech jsem jich také pár vyzkoušela, ale už mi nesedla ani jedna. Na starší pleti prostě nefungují.

Konkrétně takhle má konzistenci průhledného lepivého gelu. Na pleti lehce chladí, což je asi tak jediný efekt, který lze pozorovat a ano, ve vedrech je to docela příjemné. Pak masku smyjete a jedete dál. Efekt na pleti nula. Naštěstí to neudělá ani nic špatného. Pleť není vysušená, nepne, ale jinak vypadá úplně stejně jako před aplikací masky. Zkrátka a jasně - zbytečnost. 

Pleťový krém

Na závěr jeden průser, který jsem musela vyhodit předčasně, protože se to fakt nedalo. Už na první pohled je to podezřelé. Oficiálně je to krém na obličej, ale kromě toho, že má parfemaci totožnou s krémem na nohy (hodně mentolovou), tak v sobě obsahuje třpytečky. Ještě v krému to vypadá jako shimmer. Ze srandy jsem tomu říkala holografický krém. :-) Ale na pokožce potom zůstávají vyloženě třpytečky. Chápu, že to má odrážet světlo a možná dělat nějaký efekt, ale nějak to nedokážu přenést přes srdce a myslím si, že třpytky do pečující kosmetiky jednoduše nepatří. 


Na obličej jsem to nezkusila ani jednou. Nenašla jsem odvahu. Jelikož to má ale docela štědré balení (75 ml), rozhodla jsem se to vypoužívat jako tělový krém na celé tělo. A bylo to fakt nepříjemné. Na pokožce to zanechalo takový divný lepivý pocit a zhruba po půl hodince začaly některé části těla svědit. Nejvíce se mi to dělo na zádech a později i na nohách. Chápete to, po krému na obličej vás svědí i nohy!! To je fakt špatně. Namazala jsem se tím asi třikrát, ale když jsem se fakt pokaždé málem udrbala, zbytek letěl do koše.

Mrzí mě, že to takhle dopadlo. Sada mi na začátku byla opravdu sympatická, ale produkty prostě nefungují. Jediná použítelná je sprchová pěna. Není sice dokonalá, ale je fajn a pokud na ni někde narazíte a sedne vám vůně, proč ne. Maska je naprosto zbytečná, protože nic nedělá a krém je pekelný, ten nebrat.

Za poskytnutí produktů děkuji PR Avon.

Máte nějaký oblíbený produkt z řady Planet Spa od Avonu?

9 komentářů:

  1. Skoda, ze Ti sada nesedla. Radu Planet Spa mam hodne rada.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  2. O přesně tomto krému na obličej jsem četla už u jiné blogerky, taky psala, že hrůza a že se to nedá používat ani na nohy.

    OdpovědětVymazat
  3. Třpytky v pečující kosmetice, to je fakt divné. Taky bych to na obličej nedala. Já celkově můžu třpytky jedině na nehtech. :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám řadu Planet Spa hodně ráda, hlavně jejich tělové krémy. Ale asi ne všechno se Avonu povede..

    OdpovědětVymazat
  5. Co je to za nápad, třpytky v krému na obličej... Řadu jsem nezkoušela a ani nebudu.

    OdpovědětVymazat
  6. Třpytky v kosmetice nesnáším. :) ale tahle sada mě teda vubec nezaujala.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Ja mám tiež tu penu a mne sa práveže vona na nejvelmi páči. Príde mi taká osviežujuca a ja ju aj dlho po umyti ešte cítim na pokožke.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si ji před měsícem kupovala přes https://avonstart.cz/ a naprostá spokojenost. Na kosmetiku sice nejsem nikterak náročná, ale tady s těmito přípravky jsem vážně moc spokojená.

    OdpovědětVymazat