pondělí 4. července 2016

Youtube kanály, které nyní sleduji

Zase po roce jsem se rozhodla dát vám dohromady youtubery, jež jsem za poslední dobu objevila a kteří mě baví. Mé předchozí články najdete zde a zde. Tentokrát už se nebudu vracet ke jménům, které jsem zmiňovala dříve, ale zaměřím se na ty, které jsem objevila v posledních měsících. 

Mé zaměření je stále dost podobné. Baví mě beauty videa a k jiným tématům sklouzávám výjimečně. Převládají u mě zahraniční kanály, ale v poslední době jsem si přidala a více českých. Mezi mé top oblíbenkyně patří již tradičně Tati nebo EmilyNoel. Ty jsou pro mě neskutečnou studnicí novinek a nápadů. Naopak třeba Essie už mě tolik nebere. Se svojí tvorbou se posunula o kousek jinam a již mi nepřináší to, co dříve. Nicméně občas na nějaké video i tak mrknu. Z českých je u mě jedničkou Lucka, tak není o čem. Pusťme se ale do nováčků v mém sledovacím portfoliu.

Linda Hallberg 

Na tuto Švédku mě upozornila kamarádka a byť mi nebyla sympatická na první pohled, její videa jsem si stejně zamilovala. Pokud hledáte inspiraci pro líčení nebo se prostě chcete jen pokochat extravagantním makeupem, jste na správné adrese. Linda vytváří především tutoriály. Ty jsou ale skutečně originální, mají spád, jsou dobře sestříhané a netrvají půl hodiny. Miluji její přízvuk. Její angličtina je jendoduchá, ale velmi dobře srozumitelná. Je skutečným mistrem ve svém řemesle a vždy jen nevěřícně zírám, co za úžasné líčení jde vytvořit. 

xsparkage 

Na tuto blondýnku jsem narazíli více méně náhodou, ale přináší mi zase něco nového. Její projev není dokonalý a trochu mě ruší, jak neudržuje oční kontakt s kamerou a často se divá dolů pod ruce. Na druhou stranu má příjemný hlas, dobře se poslouchá a byť je trochu praštěná, není to zdaleka typická upištěná youtuberka. Pokud je na trhu nějaká kosmetická novinka a chcete vidět swatche, je tohle ta nejlepší volba. Často dělá videa tak, že ani neukazuje svoji tvář a vše je zaměřeno na produkty samotné. A právě kvůli ní jsem si musela koupit Peach paletku od Too Faced. 

BlueberryPink 
 
Jak jsem říkala, v poslední době se hodně dívám i na česká videa. Jedny z mých nejoblíbenějších jsou od Verunky z BlueberryPink. Baví mě, jak se za poslední asi půl rok posunula neuvěřitelně dopředu a těším se na každé nové video. Ty jsou na různá témata, baví mě hlavně kosmetická, ale i čiště povídací a především Veronika často točí i o Yankee Candle, a to mě také hodně baví. 

MsBajuskaaa 

Bára natáčí videa již několik let, ale já jsem si ji oblíbila až v posledních měsících. Líbí se mi, jak je neuvěřitelně svá, velmi spontánní,ale přitom ne afektovaná. Točí opět nejvíce o kosmetice, ale u ní mě baví i povídání na různá témata. Tato slečna by si rozhodně zasloužila mnohem více odběratelů a větší pozornost. 

StillOnTheWay 

A na závěr malé odklonění od kosmetiky. Obvykle cvičím podle zahraničních videí, ale konkrétně u jógy mi více sedí čeština. Skvělým kanálem pro mě je právě tento. Tato milá paní umí názorná videa, podle kterých se cvičí opravdu skvěle. Nabízí různě zaměřenou jógu a je z čeho si vybírat. Také je tam cítit neuvěřitelné zlepšení. První videa zase tolik příjemná nejsou, ale velmi rychle se dokázala vypracovat. Kromě cvičení se také můžete podívat na lákavé vegetariánské recepty. Nyní ohlásila kratší pauzu, protože očekává narození potomka, ale už teď se těším, až se vrátí a bude točit nová videa. Do té doby aspoň stihnu projít všechna starší, stále jsem je neprobádala všechna. 

Zajímalo by mě, jaká videa sledujete vy a zdá máte tip na nějakého zajímavého nováčka. 

5 komentářů:

  1. Linda mi také na první pohled nebyla sympatická, ale její videa ted miluju :). Je opravdu kreativní a šikovná, a nikdy její líčení nevypadá lacině. Já si ted hodně oblíbila Alix (I covet thee), In the Frow a Beauty with Emily Fox :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju americkou youtuberku Melissu Alatorre. Je to vizážistka, takže s make-upem umí zacházet a má moc hezké tutoriály. A díky ní jsem narazila ještě na Mariah Leonard, která je taky super. Takže doporučuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak píšeš o Essie, že ji už moc nesleduješ, tak to mám úplně stejně :-) Bývala mojí velmi oblíbenou youtuberkou, ale za poslední rok dva se nějak změnila a už mi tak nesedí. Nevím přesně, jak to popsat, ale asi mi chybí ta její spontánnost a to, že videa nebyla tak "promyšlená".

      Vymazat
    2. Díky moc za tipy, mrknu na ně. U Essie to cítím stejně, chápu, že se musí nějak vyvíjet, ale na můj vkus je teď až moc dokonalá, videa jsou super dokonalá a postrádá to tu přirozenost a její původní spontánnost.

      Vymazat