pátek 8. července 2016

Hydratační maska Caudalíe

Značku Caudalíe jsem vám již představovala v článku o miniaturkách. Tyto produkty s obsahem oleje z hroznových jader mě zaujaly díky zahraničních youtuberkám, které mají plné koupelny právě Caudalíe. Vzorky mě nadchly natolik, že jsem chtěla zkoušet dál. Jenže ta cena není úplně nejlidovější. Když jsem značku ale objevila na parfums.cz, kde je dokonce ještě o chlup levnější než na zahraničních stránkách lookfantastic.com, kde jsem kupovala posledně, měla jsem jasno. Chci toho vyzkoušet spoustu, ale jako první na řadu přišla hydratační maska.


Nějakou vhodnou hydratační masku hledám už dlouho, ale tu pravou ne a ne najít. Nejčastěji jsem se uchylovala k plátýnkům od Misshy, ale ty stojí 50 Kč za kus a i když se to nezdá, nakonec to vleze do peněz více než jedna tubička za pětistovku. 

Maska od Caudalíe je vhodná pro všechny typy pleti a slibuje hydrataci a výživu. Olej z hroznových semen je hned na čtvrtém místě. Kosmetika se snaží být co nejšetrnější, ale čistě přírodní také není. Nicméně to přesně odpovídá mé filozofii, vzít si z obou světů to nejlepší.


Nadšená jsem i z balení. To je opravdu elegantní a víčko je naprosto geniální. Opravdu vám nejsem schopna říct, jestli je to fakt dřevo nebo jen jeho neuvěřitelně věrná kopie.

Maska samotná má krémovou konzistenci. Při nanášení máte doslova pocit, že na sebe dáváte bohatou dávku pleťového krému. Vůně je velmi decentní, ale příjemná. Je to typická vůně pro Caudalíe, všechny jejich produkty jsou na tom dost podobně. Asi v tom budou mít prsty právě hroznová semínka. Trochu v pozadí tam jsou cítit rozemleté rostliny, možná i kapka pudru. Prostě je to příjemné.


Na pleti se má nechat působit 15 minut. Mezitím se obvykle osprchuji, oholím nohy...Pravda, ne vždy tuto dobu dodržuji, někdy ji smyji dříve. Dle návodu se může nechat působit i po celou noc, ale na to já jsem nikdy nebyla, takže jsem to nezkoušela.


Na pleti maska lehce chladí. Nezasychá, nepne, pouze na nejsušších místech se umí více vsáknout. Smývá se o něco hůře, je taková mazlavější, prostě jako reálný krém. 

Na závěr je pleť opravdu uspokojivě hydratovaná. Je jemná, hladká, spokojená, bez šupinek. I z dlouhodobějšího hlediska si nemůžu stěžovat a dokázala mi plně nahradit plátýnkové masky, které již vlastně vůbec nepoužívám. 


Maska není úplně nejlevnější, ale jak říkám, vzhledem k ceně plátýnek mi tohle vyjde buď stejně nebo možná ještě lépe. Masky je 75 ml a ubývá velmi pomalu. Myslím si, že vydrží i více než deset použití. Cena je 500 Kč a kupovala jsem ji na parfums.cz

Pokud hledáte hydratační masku a je vám tato značka, stejně jako mně, sympatická, určitě vám ji můžu doporučit. A já určitě budu ve vodách Caudalíe bádat dále. Při příští objednávce chci termální vodu, láká mě také šampon nebo nějaký pleťový krém. A nepohrdla bych ani parfémem. Prostě o této značce u mě rozhodně neslyšíte naposledy.

Jakou hydratační masku máte v oblibě vy?

5 komentářů:

  1. Maska má skvělý obal :D líbí se mi, že vršek připomíná dřevo.
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vdaka za informacie o tejto maske, dneska som isla okolo lekarne v Bruseli, kde mali 50% zlavy na Caudalie a uz je moja (; Uz som ju aj vyskusala a plet mi zostala naozaj hebka (; kedze boli zlavy, nedolala som aj lift eye lifting balm a neviem sa dockat (;

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to neuvěřitelně závidím. Já mít 50% na Caudalie, tak vykoupím, co půjde. :-) Jsem moc ráda, že jsi s maskou také spokojená.

      Vymazat
  3. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat