pátek 15. července 2016

Aloe vábení z Německa

Dnes to bude povídání o sice ne příliš známe značce Kräterhof, ale zároveň o blahodárných účincích rostlinky Aloe Vera. Tu mám jako přísadu v kosmetice hodně ráda a nedám na ni dopustit. A právě i proto jsem si od této značky vybrala duo s aloe. 


Vysoce koncentrovaný gel aloe vera je něco, co používám již léta a měla jsem jej od několika značek. Pokud je obsah rostlinky nad 90 %, gel vždy skvěle funguje. Jenže spoustu výrobců sice na obalu hlásá, že je to 100% aloe a pak mají ve složení na prvním místě vodu a za ní ještě spoustu blbostí. Paradoxně ty více procentní gely se hledají těžko. Jednou jsem ho měla od nějaké multilevel marketingové značky, poté jsem si jiný kupovala v Anglii. Mezitím jsem měla plno různých braků s nízkým obsahem aloe. 

Abych to zkrátila, Kräuterhof mě mile překvapil a po delší odmlce je v mé výbavě zase spolehlivý gel aloe vera na všechny bolístky. 


Obsah aloe v tubě je 96%, s tím už se dá pracovat.


Gel je naprosto multifunkční. Zlidňuje pokožku a zároveň urychluje hojení všech neduhů. Je úplně jedno, jestli se spálíte o sporák nebo na sluníčku, pořežete se při holení, rozbijete si koleno, uděláte si modřinu... Stačí použít gel aloe a vše se rychle začne hojit. 

Je to stručné, ale není moc co dodávat jiného. Prostě to funguje a pro mě je to nepostradatelný pomocník, po kterém sahám, někdy až moc často. :-)

Co se konzistence týče, je to skutečně chladivý gel. Rychle se roztírá a vstřebá, jen na chvíli zanechá lepivý film. Ale i ten brzy zmizí. Vůně je taková neutrální a neurčitá. 


Sprchový gel je určen pro citlivou pokožku a co mě překvapilo, tak oblíbený pěnivý sulfát je až na třetím místě, přeskočil ho výtažek z aloe. 



Sprchový gel je jinak celkem klasický, přesně tak, jak od podobného produktu očekáváte. Voní velmi decentně, právě jako aloe. Překvapilo mě, že uspokojivě pění, ale přece jen trochu jinak než konvenční produkty. Pěna je taková jemnější a jakoby krémovější. Celkově mi sprcháč vyhovuje, i když si myslím, že mnohem více ho dokáží ocenit lidé s citlivou kůží, kterým právě obyčejné sprcháče dělají zle nebo je vysušují. Určitě jej můžu doporučit.


Oba produkty mi vyhovují. Větší radost mám určitě z léčivého gelu, který jsem dlouho postrádala. Sprchový gel bude určitě super pro citlivější jedince, pro mě osobně je to prostě jen další z řady, byť tedy rozhodně z těch příjemnějších. 

Alove vera gel vyjde na 110 Kč, sprchový gel poté na 67 Kč. Koupíte je buď na eshopu www.citoplast.cz nebo ve vybraných lékárnách.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.citoplast.cz.

Znáte značku Kräuterhof? Známá je třeba svými koňskými mastmi a podobnými balzámy.

6 komentářů:

  1. Aloe je naprosto skvela a super, ze tyto produkty funguji :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Značku neznám, jen vím, že najít kvalitní produkty s vysokým obsahem Aloe Vera gelu je nadlidský úkol. Nejvíce se mi osvědčily produkty od LR: http://slecnajahodova.blogspot.cz/2012/08/velka-recenze-lr-health-and-beauty.html

    OdpovědětVymazat
  3. Značka mi vůbec nic neříká, ale ten gel by u nás určitě našel uplatnění.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto produkty neznám, ale léčivé účinky Aloe Vera znám a jelikož jej máme doma, tak si z něj léčivý gel dělám sama. Většinou ho smíchám s teatree olejem a nanáším na pokožku. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. Značku neznám, ale ten gel vypadá hodně dobře :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat