čtvrtek 25. února 2016

Mé aktuálně používané šampóny

Já a šampóny, to je věčné téma. A jelikož už tady chvíli nebylo, podíváme se dnes rovnou na tři lahvičky, kterou jsou aktuálně v mé koupelně. Respektive mám tam dokonce ještě čtvrtou, ale o té si povíme někdy později.


Kdo mě čte poctivě, tak jistě ví, že s vlasy hodně bojuji a v poslední době se hodně soustřeďuji na to, aby mě po šampónech nesvědila vlasová pokožka. Pokud toho dosáhnu, je to nejen daleko příjemnější pocit, ale přímo se od toho odráží i kvalita vlasů. Hodně se tedy snažím zabředávat do přírodnějších vod, i když ne úplně striktně. Zlatá střední cesta je i tady nejlepší.

Yves Rocher

Šampóny od Yves Rocher mám hodně ráda a kupuji je celkem často. Což je u tohoto druhu produktu opravdu co říct, protože jinak se snažím střídat značky, co to jde. Šampóny YR jsou obvykle z větší či menší části přírodní, tento údajně z 98%. Měl by podporovat růst vlasů, ale kupovala jsem ho spíše náhodně a moc na tyto věci nevěřím. A jelikož šampóny hodně střídám, tak to nemůžu ani nijak potvrdit či vyvrátit.



Šampón voní jako čerstvě natrhaná tráva nebo kopřivy. Jsem v tomhle směru zvyklá na ledacos, takže mi to nijak nevadí. Uživatelsky je příjemný, hezky napění, jde pohodlně smýt. Vlasy nijak nezatěžuje, po umytí jsou fajn, ne sice oslnivě lesklé a uhlazené, ale prostě v takovém normálním stavu. 

Svědění pokožky šampón nijak nezhoršoval, ale sám o sobě ho nedokáže odstranit. Šampónu je 300 ml, což je na mě hrozně moc, takže jsem ho vypotřebovala asi dvě třetiny a zbytek již používám na štětce,protože vlasy si zvykly a už to nepůsobilo tak, jako na začátku. Prostě klasika, ke které se u mě dostanou všechny šampóny.

Lahvička má na sobě zelený bod, ale vyjde asi na sto korun. Teď si musím dát pauzu, ale do budoucna zase nějaký šampón od Yves Rocher vyzkouším.

Balea

Balea šampóny všichni milují. Já jsem se jim dlouho vyhýbala a tohle je moje úplně první lahvička. Nebyla jsem nikdy přesvědčená o tom, že by mým náročným vlasům mohly vyhovovat. Jenže jsem tak šla kolem regálu, krásná etiketa, božská vůně, 25 Kč, to člověk prostě koupí, i když nechce. :-) Není to teda žádný zázrak, ale kupodivu použitelný je.


Voní opravdu nádherně, sladce ovocně. Pění jako ďábel. Já jak jsem zvyklá na ty přírodnější verze, které buď nepění vůbec nebo jen velmi málo, tak tohle je pro mě najednou velká změna. Uživatelsky je tedy velmi příjemný. 

Vlasy jsou po něm hezky umyté, vzdušné a lehce uhlazené. Čas od času si potřebuji dát pauzu od přírody a tohle mi přijde vhod. Z dlouhodobějšího hlediska by  to ale určitě neklapalo. Hlava by svědila a nemyslím si, že to těm vlasům dokáže přinést něco navíc. Je to prostě takový parťák pro občasné prostřídání, pro návštěvy, na štětce... Za těch 25 Kč opravdu fajn, ale víckrát u mě Balea šampón spíše nečekejte.

Unique

To nejlepší na konec. Značka Unique vám toho asi moc neřekne, ale vězte, že stojí za pozornost. Jedná se o přírodní značku, která se navíc pyšní certifikátem EcoCert. Což tedy není to, na co já primárně slyším, ale šampón mě skutečně nadchl. 

Uživatelsky je opět příjemný. Voní mentolově, což by někomu mohlo vadit, ale já to miluji. Dokáže to krásně probudit a ten lehoučký závan svěžího mentolu zůstává ve vlasech i chvíli po umytí. Pění jen velmi decentně, ale stále natolik dobře, aby člověk vlasy pohodlně umyl.

Nejlepší způsob otvírání u šampónů - zaklapávací víčko.




Konkrétně tento kousek je určený na objem. Obecně tedy musím říct, že přírodní šampóny mi dělají větší objem než ty klasické. Pokud tomu chybí uhlazující látky, vždycky jsou ty vlasy vzdušnější. Takže to šampón neměl tak těžké a můžu potvrdit, že objem skutečně umí. Samozřejmě nečekejte nic převratného, ale vidět to jde.

Vlasy jsou po umytí opravdu pěkné. Nadýchané, čisté, nezatížené. A hlavně je to perfektní na pokožku hlavy. Nejenže svědění nezpůsobuje, ale dokáže ho hravě odstranit během dvou až tří umytí. A to umí jen opravdová hrstka šampónů, proto si ho tolik cením. 

Zatím jsem spotřebovala půlku a vlasy si stále nezvykly, což mám také radost a kdyby se náhodou poštěstilo a mým vlasům to vyhovovalo dál, klidně si koupím další balení. 

250 ml šampónu mě vyšlo asi na 250 Kč, což není nic závratného. V nabídce je mnoho dalších variant včetně kondicionérů a třeba také tělová mléka či sprchové gely. Značku najdete na parfums.cz, kde jsem ho kupovala i já.

Jaký šampón aktuálně používáte vy?

19 komentářů:

  1. Já mám nyní šampon od Ziaja a je naprosto parádní, v zásobě mám také ještě od Yves Rocher a moc se na něj těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ziaja musím taky někdy vyzkoušet, slyším na ně chválu ze všech stran.

      Vymazat
  2. Precitala som, ze aktualne pouzivane "tampony" :-O OMG, idem si radsej uvarit kavu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Yves Rocher sampon bych chtela vyzkouset. Hlava me snad nikdy nesvedila, spis mam problem s rychlym mastenim.

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle Baleácký šampon jsem právě začala používat, zatím se mi zdá fajn, hlavně z toho důvodu, že mi po něm neplihnou vlasy. Obecně mám šampony téhle značky celkem ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Šampony YR mam velice ráda :) Balea sampon jsem zkoušela jeden a ten mi i vyhovoval tak vyzkouším i další :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  6. Ten poslední vypadá fajnově! Nezkoušelas' rainforest řadu od The Body Shop, nebo nějaké šampony z Lushe? Co se týče 'přírodnosti' je Lush docela sázka na jistotu :) Já momentálně používám Oil repair řadu od Baley, teď mám krátké a poměrně nenáročné vlasy, ale plánuju si opět pořídit Hair growth řadu od Lee Stafforda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Lushe jsem měla vždy jen nějaké vzorečky, ale právě většinou ty jejich věci stejně obsahují sulfáty, které to svědění způsobují nejvíce, tak mě to v kombinaci s vysokou cenou ani moc neláká. Ale The Body Shop zní zajímavě, to možná zkusím.

      Vymazat
  7. Moje vlasy si na sampon zvyknou nejpozději po půlce balení. Aktuálně střídám jen dva. Od Balea mám rada sampon pro blondýnky, trochu zesvětluje vlasy

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem z Balea šamponu úplně nešťastná. Šíleně mi vlasy vysušil, ale je mi líto ho vyhodit, tak furt tak stojí na vaně a občas ho použiju no :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ja aktualne pouzivam Pantene Aqua Light, ale zadny zazrak to pro me vlasy neni, doufala jsem, ze mi trochu prodlouzi interval myti, ale zatim bohuzel zadna zmena. Ted se prave poohlizim po nejakem prirodnim, takze po tom poslednim urcite kouknu, diky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja aktualne pouzivam Pantene Aqua Light, ale zadny zazrak to pro me vlasy neni, doufala jsem, ze mi trochu prodlouzi interval myti, ale zatim bohuzel zadna zmena. Ted se prave poohlizim po nejakem prirodnim, takze po tom poslednim urcite kouknu, diky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  11. Šampon YR mám, jiný druh, a je super. Balea šampon jsem neměla, ta cena je prostě moc nízká na to, aby byl dobrý :-) a ten poslední neznám.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  12. Balea šampon jsem měla i já a byla jsem spokojená. Teď používám šampon od Pantene a jsem s ním asi nejspokojenější. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  13. Já používám přírodní sampony od značky bione, z obilnych klicku a super:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Unique šampon mám hodně ráda, jen mám velkou spotřebu než vlasy důkladně umyji :/

    OdpovědětVymazat
  15. Momentálně jsem si koupila novou řadu od Pantene Oil Therapy. Mám poslední dobou sušší vlasy a roztřepené konečky, tak chci vyzkoušet, co to s nimi udělá. Jinak mám ráda šampony od Dove nebo Toni and Guy, ovšem ty kupuji pouze, když jsou v akci ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ja som mala nedávno v používaní Yves Rocher pre farbené vlasy a bol úžasný, vlasy som po ňom nemala vôbec mastné, dokonca vydržali dlhšie čerstvé ako po iných šampónoch. Keďže šlo o prírodnejší šampón tak to bolo skrátka na vlasoch aj cítiť, nesvrbela ma pokožka hlavy a mala som pocit ľahkých vlasov, žiadne zaťaženie silikónmi.
    Bianka

    OdpovědětVymazat