úterý 23. února 2016

Krém na akné pro dospělé Avéne

Je to už pár měsíců, co jsem byla na blogerském setkání se značkou Avéne. Odnesla jsem si několik produktů, ale dnes bych vám ráda řekla pouze o TriAcnéal Expert, který mě zaujal nejvíce a rozhodně si zaslouží i vaši pozornost. 

Tato emulze je primárně určena pro dospělé ženy, které tu a tam trápí akné a následné jizvičky po něm. Tento zázrak, slibuje odstranění přetrvávajících nedokonalostí v dospělosti, zmírnění následků po akné, sjednocení pleti, navrácení mládí, energie a krásy.



Sama krém používám příležitostně již pět měsíců a blížím se pomalu na dno balení. Vevnitř vás čeká nažloutlý lehounký krém. Oficiální termín emulze je rozhodně přesný. Žlutá barva mě trošku štve, protože na hodně světlé pleti to jde prostě vidět. Při večerním použití je to dost jedno, ale pod makeup je to horší. Prostě vám na pleti zůstane nažloutlý odstín a s makeupem máte o to horší práci, protože to s ním musíte překrýt. Ne že by to nešlo a hlavně to zabarvení je tak minimální, že je to problém jen těch největších bledulí, ale úplně přehlédnout to také nejde.

Tím jsme však vyčerpali negativa a dále budu už jen chválit. Krém lehounce voní. Trošku jako květiny, trochu jako ,,lékárna". Co je ale super, tak z toho vůbec nečpí alkohol, jak byste u přípravku na akné předpokládali.

Jak už jsem říkala, krém je velmi lehký, jednoduše se roztírá a velmi rychle se vstřebá. Na pleti nelepí a když odmyslím tu barvu, tak je vhodný i pod makeup, kde nedělá cucky ani nic jiného nežádoucího. 


I po stránce hydratace mi přijde ideální. Není to samozřejmě nic pro suchou pleť a ani na dlouhodobé používání za účelem hydratace, ale jde klidně používat x dní za sebou a pleť nijak netrpí, není vysušená ani se nevytváří šupinky.

Teď samozřejmě to nejdůležitější, jak to umí zatočit s akné. Naprosto bravurně. Nepoužívám ho denně, ale jakmile přijde ono nemilé období v měsíci a na obličeji začne rašit jeden pupínek za druhým, ihned nasazuji tento krém. Obvykle ho dávám na noc, ale pokud je to hodně zlé, tak ho aplikuji i ráno. Krém nedává pupínkům moc šancí. Pokud to podchytíte opravdu včas, tak nejdříve cítíte, jak něco raší, ale dříve než se to začne vyklubat v něco většího, tak to samovolně mizí. Pokud se ale nezadaří a už na obličeji něco je, tak díky tomuto krému to hodně rychle mizí a ani jizvičky vás nebudou trápit dlouho. 

Krém jde používat klidně i lokálně. Třeba teď přes zimu, jak jsem pořád zachumlaná v kabátu a šále, tak se mi více dělají pupínky na bradě a zbytek obličeje je úplně v pohodě. Nebo když se někde něco objeví samostatně, není nutné plýtvat krémem na celý obličej.

Všemu nahrává i super dávkování. Pumpička je praktická a navíc z ní dokážete vymáčknout naprosto miniaturní množství a není nutné s krémem plýtvat.


Krém se stal mým velkým pomocníkem a ihned, když vidím, že se na pleti objevuje něco, co nemá, tak po něm sahám. Je to tak pravidelně nepravidelně. Někdy mám potřebu používat ho týden v kuse, někdy je to lokálně jednou za týden a pak na něj třeba dva týdny nesáhnu. Myslím si, že i vzhledem k množství, ve kterém se prodává, není primárně určen na denní používání. I když samozřejmě, pokud vás akné trápí ve větší míře, klidně bych ho vyzkoušela i na denní bázi. 

Cena za 30 ml je 429 Kč, což není úplně málo, ale vzhledem k téměř zázračným vlastnostem je to pro mě akceptovatelné. Já si určitě budu kupovat další balení. Pokud vás také tu a tam potrápí nějaký pupínek a jizvičky se ne a ne hojit, můžu vám tento kousek od Avéne jedině doporučit.


Za poskytnutí produkty k recenzi děkuji PR Avéne.

Co používáte na rychlejší hojení akné vy?

14 komentářů:

  1. Ty jo, docela koukám, že tam nevidím silikon! Tak to na něj mrknu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá jako skvělé řešení pro dospělé ženy s akné. Sice na něj netrpím, ale vím, že na trhu tento typ přípravků skoro není. Všechno se orientuje na teenagery.

    OdpovědětVymazat
  3. to budem musiet vyskusat obcas ma potrapi takle mierne akne
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  4. tak to by sa mi veruže hodilo :)

    OdpovědětVymazat
  5. já mám ráda Sébium Global od Biodermy, ale ráda vyzkouším něco nového, hlavně potřebuju zaléčit jizvy... díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle by se mi hodilo, diky za tip uz si ho pisu a mrknu po nem. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle vypadá víc než dobře, ráda bych vyzkoušela:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Akné je naštěstí už zamnou, ale pokud se ještě někdy v budoucnu objeví. Určitě na něj zkusím tohle.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za typ, já ted´ skončila na kožním a mám Skinoren ;(

    OdpovědětVymazat
  10. Pro mě je akné celoživotní boj. Jsou produkty které mi ho trochu zredukuje ale jsou dny v měsíci kdy mi nepomůže vůbec nic. Líbí se mi že z tohoto přípravku není cítit alkohol, to je problém všech výrobců protože ho cpou téměř všude. Super tip, třeba se na tento přípravek obrátím, stále hledám přípravek který mě toho zbaví.

    OdpovědětVymazat
  11. tak po toto si idem hneď zajtra do lekárne :) ja som mala niekoľko rokov akné, potom som chvíľu chodila ku dermatologičke, tak mi našťastie zmizlo, ale nejaká tá vyrážka sa mi sem tam ukáže... toto rozhodne vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Já kvůli akné chci jít radši ke kožní, ale kdyby mi to třeba nepomohlo, ráda bych tohle zkusila, díky za tip. Momentálně mi na akné trochu pomáhá používání denního a nočního krému.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, i já jsem nedávno hledala nějaký ten krémík na akné pro dospělé a vůbec jsem nevěděla jaký si vybrat... Musela jsem si pak číst hodně článků a třeba spoust bylo takových nic neříkajících... Naštěstí jsem ale narazila na tuto stránku, kde jsem se mohla dozvědět přesně to, co jsem potřebovala :)

    OdpovědětVymazat