pondělí 29. února 2016

Kosmetická statistika (únor)

Letí to jako voda a nevím jak vy, ale já už cítím ve vzduchu jaro. Jarní závan se pustil i do mé kosmetické výbavy a já jsem nejen poctivě nakupovala, ale také vyprazdňovala mé železné zásoby. Čísla jsou tak nějak průměrná, nijak nevybočují z mé klasiky. Novinek je 25 a spotřebovaných kousků rovných 20.

Novinky

Kdo sleduje moji statistiku pravidelně, tak jistě ví, že jsem se v posledních měsících hodně krotila s dekorativní kosmetikou a byly tam i dva měsíce, kdy jsem dekorativky více spotřebovala než nakoupila. Po tomto půstu ale zákonitě musel přijít měsíc jako je tenhle. Ne že by mi doma něco akutně došlo. To by ten půst musel trvat několik let. :-) Ale měla jsem nutkavou potřebu svoji sbírku trochu osvěžit. Moji touhu hezky podporovaly i firmy, takže v kombinaci s mými nákupy je to dekorativní nálož. Jsem aspoň ráda, že trochu utichla péče, protože se mi doma začínala nebezpečně kupit, takže jí detox prospěl.


Pravidelná zastávka v Yves Rocher nechyběla ani tentokrát. Koupila jsem si klasiku do zásoby - moji nejoblíbenější masku a odličovač očí. Sprchový gel byl jako dárek. Poté mi dochází mé ,,rozčesávátko" od GlissKur, tak jsem zvědavá, jestli Dove umí to samé.


Plátýnkové masky nesmí chybět. Testuji novinky od Missha a od kamarádky jsem dostala jeden kousek Nature Republic a musím říct, že ty rozhodně také stojí za to. Hroudičky vedle masek jsou tuhá mýdla z eshopu mydlasatinsilk.cz


Base a top coat od Essence miluji, a jelikož mi mé předchozí kousky zatuhly, musela jsem pořídit nové. Antibakteriální gel Merci Handy jsem kdysi objevila díky Ladyboxu. Dnes se prodávají v Sephoře a opravdu mě baví. OPI sušič nehtů je nutnost, hned jak mi došel, musela jsem koupit další.


Dekorativní šílenství pokračuje. Konečně jsem měla štěstí na naskledněný korektor Catrice i Brow Artist od Loreal. Oba jsou věčně vyprodaní. V novém stojanu Flormar mi učarovaly hnědé linky a přihodila jsem i černé v tužce od Loreal. Jako valentýnský dárek ode mě pro mě jsem si pořídila krásný bronzer od Rimmel. 


Tohle byla láska na první pohled. A jak obrovské bylo mé zklamání, když byla v celé Praze vyprodaná. Naštěstí o dva týdny později ji naskladnili a já ji mám konečně doma.


Zastoupení Revlon mi zaslalo pár jejich slavných kousků k vyzkoušení. Zatím jsem nejvíc nadšená z makeupu, který je, světe div se, dokonce o kapku světlejší než bych potřebovala. Jiné firmy by se se svými pomeranči mohly učit. 


A nakonec valentýnské překvapení od Avon, jejich nové matné rtěnky. Došly celkem tři, ale pro sebe jsem si nechala jen dvě. 

Spotřebováno

Nakonec se to vyškrábalo aspoň na klasickou dvacítku, ale tentokrát mi to dalo zabrat. Ještě v půlce měsíce jsem měla asi pět lahviček. Nakonec jsem se ale pustila do miniatur a opět jsem načapala pár zkažených věcí. Příští měsíc očekávejte naopak pořádnou hromadu, protože mám pocit, že na co sáhnu, to vypotřebuji.


1) Sprchový gel treaclemoon - Dal mi pěkně zabrat. Hrozně jsem se na něj těšila, ale ve finále mi tolik nevoněl a půl litrová láhev je pro moji přelétavou duši opravdu moc. Jsem ráda, že už je pryč a příště asi zůstanu raději u miniatur.

2) Kondicionér Sebamed - Takový průměr. Nejsem zrovna kondicionérový člověk, takže ho asi nedokáži plně docenit. Válel se mi v koupelně tak dlouho, až se zkazil. Ale stihla jsem ho vypotřebovat téměř celý.

3) Pleťová maska Avon - Psala jsem o ní nedávno, byla natolik pekelná, že jsem se ji rozhodla vyhodit.

4) Tělové mléko Avon - Stejný případ, bylo úplně nanic.


5) Čisticí pásky Nivea - Taky by je mohli dělat ve větším balení. :-)

6) Maska na oči Dermacol - Příjemná věc, která tu a tam dokáže probudit unavené oči. Koupila jsem si další balení.

7) Maska Missha - Moje medová klasika.

8) Maska Nature Republic - Velké překvapení, protože je ještě lepší než Missha a pleť si chrochtala blahem ještě dva dny po aplikaci.


9) Sprchový gel Aderma - Jako cestovní vzorek fajn, ale jinak ho asi nedokáži docenit. Nulové pěnění a vůně jako dezinfekce, to není nic pro mě.

10) Micelární voda Avéne - Moje cestovní klasika, mám ji ráda.

11) Antibakteriální gel Carex - Asi první věc, u které mi vadilo dávkování pumpičkou. Jelikož to má člověk po celou dobu hozené na dně kabelky, tak vždy když to vytáhl, gel byl na druhé straně lahvičky než pumpička. A to fakt nepotřebujete.

12) Antiperspirant Eucerin - Velmi průměrný a navíc dělal fleky na oblečení. 

13) Odličovač očí Yves Rocher - Nikdy nezklame.

14) Termální voda La Roche Posay - Mám ji ráda a teď už jen zbývá opět číhat, kdy bude skladem.


15) Balzám na rty Caudalíe - Byl perfektní po všech směrech, ale vzhledem k mým balzámovým zásobám asi nutně nepotřebuji hned další.

16) Top coat Essence - Je úžasný a díky němu vydrží každá manikúra týden.

17) Oční stíny Dermacol - Moje oblíbené, bohužel se přestaly vyrábět, což je škoda, protože to byly jediné použitelné stíny od této značky. Jiné mi od nich nevyhovují.

18) Lesk na rty Korres - Můj oblíbený, nosila jsem ho především na podzim. Bohužel se zkazil. :-(

19) Balzám PawPaw - Ve světě ho všichni milují, mě zase tolik nenadchnul. Na rty mi nevyhovoval vůbec, takže jsem ho používala na suchou kůžičku kolem nehtů nebo na různé škrábance a podobné neplechy.

20) Oční krém Vichy - Používala jsem ho asi dva roky v kuse, tak jsem se rozhodla dát si chvíli pauzu, ale určitě se k němu budu vracet. Hydratace je sice nižší, ale zase je to jediný oční krém, který můžu použít ráno bez toho aniž by se mi následně rozpíjela oční líčidla.

Únor je za námi, v mém případě rozhodně nebyl tak šetřící, jak mívám pro toto období zvykem. A neplánuji to ani na březen. Moje dekorativní horečka stále pokračuje, takže se i příští měsíc můžete těšit na další pestrobarevnou hromádku.

Co hezkého jste si v únoru pořídili vy?

20 komentářů:

  1. Čistící masky od Yves Rocher je super, za to odličovač je takový prazvláštní, sice je dobrý, ale čekala jsem asi od něj více.

    OdpovědětVymazat
  2. Base a Top coat od Essence kupuji pravidelně, ale přijde mi, že ten base coat mi trošku ničí nehty. :/ Camuflage od Catrice jsem konečně taky pořídila a Serozinc mi nějak nevyhovuje, na to jak je vyhlášený.. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Skoda, ze maska Avon ti nesedi, ja ji pouzivam rada. A tolik novinek, ja se snazim ted dekorativku moc nekupovat, protoze mi prijde, ze mam dozivotni zasoby :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. prosim ta mas skusenosti ajs ostatnymi vyrobkami rady pure system (YR) dakujem
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen velmi zběžnou. Řada je určená pro mastnou a problematickou pleť, takže pokud člověk nemá vyloženě tyto problémy, tak se nedoporučuji používat celou řadu, protože by mohla hodně vysušovat. Mně sedí ta maska, ale jelikož mě akné ve větší míře netrápí, tak jiné produkty z této řady nejsou moc pro mě.

      Vymazat
  5. já ten makeup strašně chci, ale vzhledem k tomu, že v Kotvě měli asi tak dva kusy, tak byl hned pryč :( tak až dodělám náhradu, tak jim ho snad zase naskladní, protože je super! a konečně v normálním balení s pumpičkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona celkově ta nabídka ve Fann není příliš široká, ale v drogeriích toho bude údajně o něco více.

      Vymazat
  6. To je radost pohledět! Camouflage korektor od Catrice jsem si moc oblíbila a mám zálusk na ten odličovač od YR, když ho každá tak vychvaluje :) No a ten bronzer od Rimmel vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Môžem sa opýtať, koľko stojí ten antibakteriálny gél na ruky? Pretože vyzerá byť fajn. Všetko, čo predávajú u nás, smrdí ako alkohol a mám pocit, ako keby som si na ruky liala nejakú lacnú vodku :D a niekedy mi z toho príde až zle :D Mám ešte nejaké géliky z Ameriky z Bath and body works, ale tie mi nebudú držať večne, preto hľadám nejakú alternatívu aj u nás, ale zatiaľ som nenašla :(
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyjde na 80 Kč a ještě se na to dá uplatnit jejich častá 20% sleva. Je to pořád u něco víc než drogérkové kousky, ale určitě stojí za to. Bath and Body works jsou sice lepší, ale tyhle jim šlapou na paty.

      Vymazat
    2. Ďakujem, ďakujem :) určite ich pozriem, ak sa najbližšie dostanem do Sephory

      Vymazat
  8. Krásné nákupy, hlavně se mi líbí ta nadílka od Revlonu. Já jsem tento měsíc v nákupech taky sahala víc po dekorativce, ne, že bych něco potřebovala, ale končící zima a nadcházející jaro si prostě žádají nové kousky a nové barvy do sbírky:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Revlon makeup bych rada vyzkousela. :-) jinak base a top coat od essence take mam a jsou super.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  10. Stáňo, paletku tvářenek od UD ti teda fakt závidím! <3 Je dokonalá, strašně moc se mi líbí. S bází a topem od Essence jsem také moc spokojená, a přesně jak píšeš, také mi dost houstnou...

    OdpovědětVymazat
  11. To je ale věcí...krásných věcí. Revlon bych ráda vyzkoušela. YR je i moje klasika. Masky od Misshy jsem ještě neměla, ale čtu na ně samou chválu, tak je to jen otázka času :-)


    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  12. Štatistika opäť poriadne nadupaná, ako má byť!
    Stani, nastavila si si nejaké vyskakovacie okná na svojom blogu? Pretože dnes som tvoj bol otvorila už dvakrát a vždy mi tam vybehla reklama a začala sa mi otvárať v druhom okne. Pri žiadnom inom blogu sa mi to nestalo. Ak to na mňa ešte vybehne, budem sa musieť odtiaľto odhlásiť, čo naozaj nechcem, ale nechcem mať ani zavírený počítač...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, žádnou vyskakovací reklamu nastavenou nemám. přihlašuji se na blog s domácího i pracovního počítače a nikde se mi to neděje a zatím se nehlásil ani nikdo jiný, tak nevím, čím to přesně může být. zkus si projet pc antivirovým programem, tohle obvykle dělá mallware a já sama budu číhat, jestli se to neděje ještě někomu jinému,jestli někdo něco nenastavil na můj blog, ale doufám, že ne. snad se to co nejdřív nějak vyřeší.

      Vymazat
    2. Tak do tretice sa mi to už nestalo, jupí! Dosť som sa zľakla, lebo podobne som musela na nejaký čas odísť už z troch obľúbených blogov, potom ich zasa hľadať. A áno, musím zasa prejsť antivirom, lebo nechcem problémy :D Papa.

      Vymazat
  13. Ta paletka od Gwen vypadá super! A ten makeup od Revlonu mě taky zaujal, stejně tak ta čistící maska na póry, nějakou sháním. Pěkný článek! :)

    Tess Pretty Little Things

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat