středa 27. května 2015

Semínkový krém od Avonu

Nová řada krémů Nutra Effects od Avonu vzbudila opravdu pozdvižení, a to nejen díky mohutné propagaci. Nové krémy slibují šetrnější složení bez parabenů a barviv a k tomu inspiraci v přírodě v podobě různých semínek. V modré hydratační variantě jde konkrétně o chia semínka.


Mě samotnou idea krémů nadchla. Je to přesně podle mého gusta. Něco málo z přírody, ale stále pevně na chemických základech. Byla jsem moc ráda, když mi Avon poskytl modrý hydratační krém k vyzkoušení a do mé koupelny putoval ještě týž den.

Mám variantu s SPF 15, čili na ranní použití. Zrovna na léto se to opravdu hodí, zvláště pod makeup, který sám SPF nemá. 

Krém má docela zvláštní konzistenci. Je to něco mezi gelem a lehoučkým krémem. Je to trošku jako huspenina. :-) Ale díky tomu se dobře nanáší, protože ani nijak nestéká, ale ani není hutný a dobře se rozetře a vstřebá.


Krém lehounce voní a byť mi hned něco připomínal, dlouho jsem na to nemohla přijít. Když však krém začal na obličeji lepit, ihned jsem si vzpomněla na podobnou zkušenost s Hydra Végétal od Yves Rocher a byla jsem doma. Tyhle krémy jsou si fakt podobné. Texturou, tím, že na obličeji lepí a také vůní. Ta je prostě taková ,,modrá", svěží, mořská. Rozhodně příjemná. 

Tím jsem tedy nakousla první mínus. Krém jakoby vytvoří lehký film, který na dotek lehce lepí. Není to nic tragického a pokud se člověk nezkoumá a pořád neošahává obličej, tak si toho vlastně ani nevšimne. Rozhodně to nebrání nanášení makeupu. Později se to nedrolí ani nedělá žádnou jinou neplechu. 


Stejně tak můžu potvrdit, že krém nemá žádný negativní dopad na moji pleť. Žádná alergická reakce, ale ani ucpávání pórů, černé tečky, akné či cokoliv jiného. Nutno ale dodat, že jsem v tomhle směru nikdy s krémy Avon problém neměla.

Trošku na vážkách zůstávám u hydratace, protože ta je u mě tak na hraně. Rozhodně nemůžu říct, že by krém nehydratoval, ale přiznám se, že bych toho snesla více. A to mám pleť smíšenou a venku se začíná oteplovat, takže ta péče není tolik náročná jako v zimě. Netvoří se mi vyloženě šupinky, ale musím pravidelněji používat hydratační a výživné masky a dodávat pleti něco více ještě od jinud.

Byť jsem z krému byla nejdříve nadšená, tak bohužel musím říct, že krém sice není špatný, ale je takový průměrný a vhodný pro nenáročné uživatele. Ten pravý krém pro mě to opět a zase není. 


Krém tedy částečně splňuje, co říká. Je jemný, k pleti šetrný a rozhodně neublíží. Nicméně ani jí toho moc nedodá a prostě cítím, že je to na mě málo, že bych od krému potřebovala více. Jestli bych ho měla někomu doporučit, tak určitě náctileté pleti jako úplně první krém. Případně i starším ročníkům, pokud dříve na svoji pleť kašlali, chtějí to napravit, ale nechtějí si připláce. Zkrátka a jasně, pro nenáročné uživatele je to za stovku fajn krém. Pro náročnější jedince a primárně starší pleť to ale není. 

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Avon.

Už jste Nutraeffests od Avon vyzkoušeli nebo vás to neláká?

9 komentářů:

  1. Mám citlivou pleť tak se toho krému od Avonu trošku bojím, v minulosti jsem měla na Avon alergickou reakci, je to už ale opravdu dlouho a zatím jsem na tento krém četla docela dobré recenze , ale teď koukám, že je to docela průměr, já potřebuji pleť hydratovat a vyživit docela dost, tak pro mě to bude asi slabé.

    OdpovědětVymazat
  2. Me tento krem sedi, ale kdyz ho nanesu rano a jsem jen tak doma na pleti nemam zadny makeup jen ten krem tak odpoledne tu plet mam mastnou a leskne se mi nos. Nikdy mi tohle zadny krem nedelal, tak nevim. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem původně neměla v plánu krém pořizovat, ale nakonec jsem se nechala zlákat a objednala si krém z matující řady. Zatím jsem nazkoušela, ale protože je gelový, tak mám vážné obavy, že bude lepit (a to je něco, co nesnáším)

    OdpovědětVymazat
  4. Krém vypadá velmi lákavě, líbí se mi balení, ale nemám ráda lepivé krémy, tak škoda. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Mě tenhle krém moc neláká, protože lepí,- nemám ráda lepivé krémy,a to mi dělaly všechny krémy od Avonu.

    OdpovědětVymazat
  6. Všude o těchto krémech čtu samou chválu, také si je musím pořídit.

    OdpovědětVymazat
  7. Dřív jsem s krémy z Avonu moc spokojená nebyla, ale třeba je na čase je znovu vyzkoušet :).
    www.FashionHouseCZ.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, já jsem ze začátku byla přesně z tohoto krému celkem nadšená, byl mi hrozně příjemný, ale bohužel jsem zjistila, že pár hodin po nanesení mám po něm celkem mastnou pleť, což je veliká škoda :(

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat