středa 13. května 2015

Ochranný olej na vlasy Schwarzkopf

Oleje na vlasy v těch nejrůznějších podobách jsou neustále v kurzu a na trhu je to jedna novinka za druhou. Sama jsem s nimi velmi opatrná, protože mé jemné vlasy toho nesnesou příliš, ale již dávno jsem se ujistila v tom, že některé oleje v rozumném množství mohou svědčit i mým vlasům.

Nejnovějším přírůstkem v mé sbírce je ochranný olej od značky Schwarzkopf. Tato zlatavá lahvička v sobě ukrývá kombinaci 8 olejů, které by vaše vlasy měly ochránit před teplem při fénování. 


Složení napoví, že je receptura a skutečně s velké části založena právě na olejích.


Sprej hezky sladce voní. Trošku v tom cítím i med, ale budou to právě ty oleje. Hodně mi to připomíná tělové mléko Garnier, které je taky plné pěstících olejů. Vůně se mi líbí, je taková letně pozitivní a několik hodin vydrží i ve vlasech.

O něco méně se mi líbí střička. Ta má takový neurčitý rozptyl a špatně se kontroluje, kam už jste olej stříkli a kam ještě ne. 


Použití je jinak jednoduché. Párkrát stříknu do mokrých vlasů a poté je vyfénuji. Zda to vlasy skutečně chrání před teplem, to těžko říct, nicméně nějaký ten účinek je viditelný ihned. Vlasy jsou jemnější, hebčí na dotek a jsou lehce uhlazenější. Plus hezky voní. 

Trochu jsem se bála toho, že bude olej vlasy zatěžovat, ale když se to s ním nepřežene, je to v pořádku. Prvních pár použití jsem tedy měla tendence nastříkat toho hodně, tím spíš, jak už jsem psala, ten rozptyl je takový neurčitý, a bohužel se mi stalo, že se vlasy rychleji zmastily. Nebylo to nic markantního, prostě namísto dvou klasických dnů, byly zplihlé už tak po dnu a půl. Stačilo však zkorigovat množství. Teď stříknut tak třikrát až čtyřikrát a vše je v pořádku, vlasy vydrží hezké stejnou dobu, jako když sprej vůbec nepoužiji. 


Tento sprej bych zařadila do kategorie takových těch hezkých stříkátek, které jsou fajn, ale nedělají nic zázračného a nejsou úplně nutné k životu. Prostě, pokud jste kosmetický maniak, je to super věc. Hezky to vypadá, hezky to voní, vlasy jsou po tom jemnější, neublíží to a je radost to používat. Pokud jste normální smrtelník, vůbec tuto věc nepotřebujete. Záleží jen na vás, do které skupiny se řadíte. Mně se to na mé poličce v koupelně docela líbí a určitě to budu používat i nadále. :-) Sprej seženete v každé drogerii za cca 150 Kč.

Za poskytnutí produkty k recenzi děkuji PR Henkel.

Máte doma taky nějaké takové fajn stříkátko na vlasy?

13 komentářů:

  1. Bohuzel momentalne zadny sprej na vlasy nepouzivam, tento vypada fajn.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  2. Jednu dobu jsem se bez vlasových olejů neobešla, ale ta doba už je pryč. Ted mám vlasy spíše mastné, takže oleje už nepoužívám. Jako tepelná ochrana mi stačí sprej k tomu určený. Pokud ale Garnier tak krásně voní, koupila bych raději to tělové mléko :-)

    http://jsikrasna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám ráda spreje na vlasy :-) teď mi došel od L´orealu a tenhle vypadá skvěle :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/tag-17-otazek.html

    OdpovědětVymazat
  4. Teď ho mají v Tetě v akci, tak jsem váhala, ale nakonec nekoupila. Nějak si to neumím představit. Vyhovují mi repair-hair spreje (Pantene pro-V, Gliss Kur), ty nejsou mastné a hezké vlasy udělají a nemusím se bát předávkování a zmaštění vlasů. :) Když chci jednou za čas konečky promastit, použiji do dlaní rozetřený kokosový nebo arganový olej a dám jen do konečků. Tento produkt mi tedy taky připadá zbytečný :)))
    blog Měj se ráda - na blogu nyní běží Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jako ty mám i já velmi jemné vlasy, které ač neničím kulmou, špatnýma barvama nebo trvalou, tak mají dost slabé konečky. Tím pádem se bez nějakého vyživujícího olejíčku určitě neobejdu. Teď zrovna používám od PANTENE Keratinový olej s vit.E. Jinak co se týče olejíčků nemám nějakou vyhraněnou značku, po spotřebování jedné ráda prohlídnu v drogerce jaké mají a vyberu pokaždé nějaký jiný ;-) S blížícím se létem se určitě zaměřím na to, aby olej chránil i před sluníčkem a krepacením.
    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. No, tenhle olej, ačkoliv balení vypadá luxusně a dokáži si i představit tu vůni, tak asi není nic, co bych nutně musela mít. Už jen proto, že vlasy si fénuji jen minimálně, takže by u mně moc využití nenašel.

    OdpovědětVymazat
  7. Oleje na vlasy nepoužívam, skôr spreje na ochranu proti teplu. :)
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
  8. Tak díky tomuto článku se na něj půjdu podívat.
    Díky moc.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám také jemné vlasy a oleje mi nesvědčí. I když podle recenze vypadá dobře, ale nic pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám oleje ráda tak, že je před umytím nanesu ve větším množství klidně na 2 hodiny do koncu vlasů, nechám působit a pak umyju a to vidím u sebe skvělý rozdíl :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já si na takové věci moc nepotrpím, teď jsem se totálně a naprosto přemohla a pořídila si masku na vlasy a nějaké sérum, ale jinak na vlasy v porovnání s tělem nebo obličejem docela kašlu :) Budu to muset napravit, ale tenhle olej asi nebude to pravé pro mě, vlasy teplu dvakrát nevystavuju a taky jsem majitelka jemných vlasů...

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  13. Já nějaké olejíčky nepoužívám, ani nevím proč už si říkám nějakou tu dobu ale.....

    OdpovědětVymazat