pátek 15. května 2015

Moje sbírka paletek očních stínů

Tenhle článek jsem odkládala snad rok. Jistě si mnozí z vás vzpomenou na paletkový tag, který obíhal všechny blogy. V té době jsem si říkala, že nemám o čem psát, že těch paletek moc nemám. Jenže pak se to trochu zvrhlo a dnes jich mám více než dost. Jenže se mi to zase nechtělo fotit a stále jsem to odkládala. Dva prodloužené víkendy po sobě ale udělaly své a konečně je dílo hotovo.

Otázky jsem si trochu upravila tak, abych do nich dokázala nacpat všechny paletky, které mám a o každé se mohla trochu zmínit. Na rozdíl od recenzí, kde na vás čekají fotky nedotčených produktů, zde se můžete na vlastní oči přesvědčit, jako moc či málo paletky používám. 


1) Kolik paletek vlastníš?
Počítala jsem kousky od tří stínů a více a došla jsem k číslu 13. Aby to však bylo kompletní, dodám, že paletkám sekundují 3 dua a 14 mono stínů. A to se prosím považuji za člověka, co mono stíny nemá rád. :-D

2) Nejstarší paletka?
Zjistila jsem, že žádné letité poklady nemám a nejstarší kousky mají jen něco málo přes dva roky. Ne že bych dříve paletky nepoužívala, měla jsem ji spoustu, ale v rozumném množství a stíhala jsem je spotřebovat. K veteránům se tedy řadí paletka MUA Starry Night a stejně dlouho mám i Loreal Golde Black z tehdejší limitky.

Takhle zpětně to šílenství kolem MUA paletek nechápu. Ano, mají super pigmentaci, ale jinak jsou velmi hrubě namleté, práší a špatně se nanáší. Používám z ní vesměs jen kombinaci růžové a fialové, kterou mám ráda. Občas sáhnu i po jedné stříbrné a šedé. Některé ty stíny jsou namleté tak divně, že nejdou ani kloudně používat. Myslím si, že až se podívám na úplné dno růžové, tak paletka poletí do koše.

Loreal mám naopak velmi ráda, zvláště ta zlatá je unikátní a skvěle jde k mé barvě očí. Je to pro mě taková sváteční paletka pro speciální příležitosti.


3) Nejnovější paletka?
Docela s úlevou jsem zjistila, že poslední paletku jsem dostala v prosinci. To je už pomala půl roku. Jsem ráda, že tuto stopku dodržuji, protože těch stínů mám fakt hodně a nestačím se všem pořádně věnovat.

Poslední kouskem byl tedy Avon Luxe a limitovaná edice Luxurious Nudes. Moc se mi líbí barevná kombinace a i kvalita je uspokojivá. Pouze to balení je moc veliké a já ho mám uložené v jiném šuplíku, protože k ostatním stínům už se nevejde. A právě kvůli tomu na paletku docela zapomínám a příliš často po ní nesáhnu.


4) Která paletka má nejlepší balení?
Do tohoto šuplíčku mi nejvíce zapadá Essence a How to make nude eyes. Ano, je to kopie Too Faced, ale od nich ještě žádnou paletku nemám, tak si musím vystačit s Essence. Paletka je skutečně vizuálně krásná, hravá a pozitivní, navíc kvalitně zpracovaná. Ani stíny samotné nezaostávají a jsou skvěle pigmentované a dobře drží.


5) Nejlépe pigmentovaná paletka?
Jednoznačně Wet n Wild. Ty jen málo co dokáže překonat. Barvy jsou krásně syté a hlavně na očích se nevytrácí. Když navíc člověk pomyslí na cenu, je jasná jednička.


6) Nejvíce variabilní paletka?
Je to nedávno vzpomínaná Lorac Pro. Pestrost stínů je opravdu úžasná a můžete přecházet od jemných tónů, přes hnědou klasiku, až po výrazné variace. Stíny jsou navíc úžasné kvality, dobře se s nimi pracuje a barvy se nevytrácí, takže s nimi jde vykreslit i to, co levnější kolegové nezvládnou.


7) Nejlepší paletka na cesty?
V poslední době je to jednoznačně Sephorácká mini taštička. Obsahuje dva světlejší stíny, dva tmavé, k tomu tvářenku a dva lesky. Člověk prostě víc nepotřebuje. Kvalita všech produktů je taktéž v pořádku a výrazněji nezlobí.

Pokud bych měla zůstat je u stínů, byla by to Essence 01 nude. Je to univerzální paletka s hezkými barvami, skvělou kvalitou a v lehoučkém plastu, který už je chudák pořádně obouchaný, ale zase paletka stojí stovku, tak to tolik nebolí. 


8) Největší zklamání?
Tady mám hned dva adepty. Zklamáním číslo jedna je paletka Real Techniques, u které jste se ani nedočkali recenze, protože jsem ji již dávno poslala dál do světa. Podle obrázků jsem se do ní zamilovala na první pohled, ve skutečnosti už tak úžasná nebyla. Za prvé, to balení bylo otřesné. Moc velké, neskladné, velmi špatně vyrobené, špatně slepené, na víčku vlny, prostě děs. K tomu mi vůbec nesedla barevně. První stín nebyl vůbec pigmentovaný, takže používat nešel. A další tři stíny byly barevně tak nějak na stejné vlně a nešly vzájemně kombinovat, takže jste museli sáhnout ještě do jiné paletky, a to tak nějak postrádalo smysl. Jediné fajn byly hnědé linky. Tvářenka byla taková průměrná, rozjasňovač hrozný a lesky tak nějak normální. 


Z paletek, které mám doma, mě trochu zklamala BarryM Natural Glow Palette. Super jsou dva nejtmavší stíny, které se skvěle nanášejí a drží celý den. Zbylé stíny jen práší, ale na oko chytají velmi špatně a tvářenka je nepoužitelná.


9) Nejméně používaná paletka?
I tady mám dva kousky, i když každý z jiného důvodu. The Balm Nude Tude je klasickou obětí toho, že mám doma stínů moc. Je krásná, barevně mi sedí, kvalita taktéž fajn, jen mě prostě ne a ne napadnout po ní ráno sáhnout. Je moc velká a mám ji až na dně, takže povětšinou sáhnu po něčem dostupnějším. Mám ji již půl roku a použila jsem ji tak čtyřikrát. Ale musím se polepšit a více se jí věnovat. Zaslouží si to.


Physicians Formula  by mohla být i v otázce o nejstarších paletkách, také ji mám již více než dva roky. Nejdříve jsem ji nosila velmi často, ale bohužel je funkční jen a pouze s bází Artdeco. S ní nebyl problém, aby stíny držely celý den. Barevně byly také perfektní. Jenže od té doby, co Artdeco báze došla, nenašla jsem žádnou jinou, na které by stíny vydržely a slévají se nejpozději do dvou hodin. Proto jsem na paletku už pěkných pár měsíců nesáhla.


10) Nejvíce používaná paletka?
Každou chvíli jiná. Vždycky to tak mám, že pořád sahám jen po jedné a časem zase přejdu jinam. Ale z dlouhodobého hlediska vede asi Revolution Makeup a Iconic 2. Barevně je to klasika na běžný pracovní den, dobře se nanáší a výdrž je uspokojivá. Je opravdu hodně univerzální a mám ji ráda.


11) Paletkový wishlist?
Je toho samozřejmě spoustu. Pořád mi chybí nějaká ta Naked od Urban Decay, také dlouho obhlížím Too Faced nebo Zoeva. Nicméně, řekla jsem si, že neutrálních hnědých stínů mám fakt hodně a mám vyhlášený stop stav. Je ale pravda, že nějakou tu zajímavou barvičku bych ještě využila. Aktuálně tedy nejvíce přemýšlím o Sleek Snapshot. Sleek paletku už jsem tedy v minulosti měla a spokojená jsem nebyla, ale zpětně si myslím, že jsme se jen potkali ve špatném čase a chtěla bych jí dát druhou šanci.


To byla celá přehlídka mé sbírky paletek. Za opravdu krátkou dobu se mi jich podařilo nastřádat docela dost, takže teď mám na dlouho dobu vystaráno. I když na nějakou tu novinku se vždycky místo najde. :-)

Co vy a paletky? Kolik jich doma najdete?

30 komentářů:

  1. Jeden čas jsem měla vcelku hodně mono stínů, potom jsem je začala redukovat a potom jsem přišla na chuť paletkám a mono stín už prakticky nepoužiju :D no a samozřejmě potřebuju další a další kousky :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  2. Teda pekna naloz paletek. To ja moc paletek nevlastnim, protoze vim, ze bych to nemohla ani do roka spotrebovat. :D
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si nedávno pořídila paletku určenou na obočí od Essence, taktéž v pěkném kartonovém obalu. Stíny používám jak na obočí, tak na líčení očí a jsou boží. Na blogu mám recenzi, kdyby ses chtěla mrknout. Škoda, že se u nás nedají sehnat i ostatní paletky z této řady, ta tvoje totiž taky vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je krasna sbirka. Stinu mam take spoustu a nezvladam se venovat vsem, proto se v nakupech krotim. Prevazuji u me ale asi mono stiny a z paletek mam nejradeji Vintage romance od Sleek.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý článek. Mám doma tři paletky, což je na mě možná moc. Oční stíny nejsou moje silná stránka. I když paletkám Urban Decay a Too faced bych se vůbec nebránila :-)
    Koukám, že stejně jako já nabíráš stíny vždy na jednom místě až je v nich důlek :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná sbírka :-) tolik jich nemám , jen asi pět. Spíše si potrpím na linkách a tvářence

    OdpovědětVymazat
  7. Ta od Essence je úžasná! Prosím, kde jsi jí koupila? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkně propracovaný článek :) Já doma takhle velkou paletku nemám žádnou, mám jen 2x paletku po 4 stínech a 2 monostíny. Mám spíš radši tužky na oči

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkná sbírka, Krásný článek :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/gelove-linky-od-astoru.html

    OdpovědětVymazat
  10. Tymto clankom si ma potesila. Velmi rada by som si precitala aj o ostatnych tvojich ocnych tienoch - dua a mono tiene.
    Ja za paletku oznacujem "paletku" iba vtedy, ak obsahuje viac ako 5 tienov a v tom pripade ich mam 5 :) Keby som ratala aj "paletky" obsahujuce 4 ocne tiene, tak sa pocet zdvojnasobi. Najhorsie su podla mna ocne tiene Rimmel. To je fakt tragedia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuji v dohledné době více takových shrnujících článků. Budu myslet i na ty mono stíny.

      Vymazat
  11. Hezká sbírka :) Já mám jen dvě paletky sleek, garden of eden a nějakou neutrální hnědou, obě docela dobré, ale garden asi lepší. A pak mám 4stíny v jednom ze sephory, docela ok. nejradši mám asi minerální stíny dermacol, nevím, jestli je ještěmají, ty mají dobrou výdrž. Jinak jsem spíš na ty tužky na oči a stíny v tužce, vede Astor a tužky catrice.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkná sbírka. Já stíny vůbec nepoužívám, proto mám doma jen jednu trio od essence.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezká sbírka:-) Já mám 4 paletky, to je dost málo a taky neříkám, že mi to stačí, už jen proto, že paletky preferuji víc než mono nebo duo oční stíny, ale průběžně hodlám sbírku rozšiřovat:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je teda pekná zbierka. :) Najviac sa mi páči asi paletka od theBalm :))
    ChristyShades

    OdpovědětVymazat
  15. Paletku Iconic 2 od MRL mám taky a můžu jenom souhlasit :) taky ji používám na každodenní líčení a na to tam jsou odstíny krásné. Navíc ta černá se dá v pohodě použít na nakreslení linky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky tu černou ráda používám na linky.

      Vymazat
  16. Snapshots od Sleeku je skvělá, taky si ji chci koupit :) A TheBalm ti závidím, zrovna tahle vypadá úplně úžasně <3

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  17. Snapshots paletku som prave prednedavnom vyhrala no zatial som sa moc neodvazila ju pouzit von :) som skôr na neutralne tiene a rada by som si trosku rozsirila zbierku napr paletkami od makeup revolution :)

    OdpovědětVymazat
  18. Snapshots paletku som prave prednedavnom vyhrala no zatial som sa moc neodvazila ju pouzit von :) som skôr na neutralne tiene a rada by som si trosku rozsirila zbierku napr paletkami od makeup revolution :)

    OdpovědětVymazat
  19. Paletku od avonu mám také a moc se mi líbí Lorac :-))
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, já paletku Snapshots mám, je krásná, ale výdrž není zas tak dobrá (s bází artdeco), navíc třeba ty zelené barvy mají zlatý shimmer, ta fialová zase stříbrný. Spolu jsou hezké, ale dá práci to pak sjednotit...doporučuji ji nejprve někde vyzkoušet. Jinak Stannah, máš moc hezký blog, čtu tě už dlouho a pořád mě tvé články baví ;) Gábi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, ještě o ní více popřemýšlím a taktéž moc děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  21. Moc hezké shrnutí, třeba bys mohla udělat něco podobného i na jiné produkty? TVÁŘENKY A ROZJASŇOVAČE!! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenky jsem sepisovala docela nedávno http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2015/02/tvarenkovy-tag-aneb-ma-sbirka-tvarenek.html
      a jinak i do budoucna podobné články plánuji. Vím, že patří k těm nejoblíbenějším :-)

      Vymazat
  22. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  23. Snapshots mám a je super :-) Kde kupuješ ty Wet´n´Wild paletky? Taky o nějaké už delší dobu uvažuju, ale nevím, lde objedmat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka mi je přivezla z USA. u nás se čas od času objeví na nějakém eshopu, ale ke stálé nabídce se dostává těžko.

      Vymazat
  24. Dobre som si počítala, takéto nahliadnutia do kozmetických taštičiek a šuflíčkom mám veľmi rada. Už pár mesiacov mám v hlave tento paletkový tag, ale vzhľadom k môjmu cestovaniu, sťahovaniu, prerábaniu izby a pod. to bol doteraz problém. Snáď sa v blízkej dobe zadarí tú moju zbierku nafotiť. Teraz mám tiež stopku, celkovo na dekoratívku a laky, ale keby sa mi naskytla možnosť kúpy Lorac Pro, neváhala by som :)

    OdpovědětVymazat