pondělí 27. dubna 2015

Pleťová péče La Roche Posay

Pleťový krém a micelární vodu jsem od La Roche Posay dostala k Vánocům. K testování jsem se dostala až o něco později, ale nyní nastal ten pravý čas představit si produkty blíže.


Začneme micelární vodou, což je taková odličovací klasika. Je docela těžké micelárky nějak od sebe rozlišovat, ale nicméně, tato patří k těm lepším, co jsem kdy zkusila. 


Jediné, co mi na ní trošku vadilo, je balení. Dírka je hodně malá a lahvička se musí vždy otočit vzhůru nohama a přitlačit, aby to vůbec vyteklo. Na druhou stranu, díky tomu se množství dobře koriguje a ubývá pomalu.

Jinak je to naprosto klasická micelární voda. Je bez zápachu, na pleti příjemná, nelepí a nevysušuje. Odličuje více než dobře. Já tedy micelárky používám téměř výhradně jen ráno na dočištění, ale samozřejmě jsem ji v rámci testování zkoušela i ke klasickému odlíčení. Makeup stáhne velmi dobře a rychle. Stejně tak s očima nebyl problém a micelárka v nich neštípala. 



Sečteno podtrženo, micelárka mi vyhovuje a já ji směle řadím k mým oblíbencům jako je Bioderma, Garnier nebo Mixa. Fakt mi přijdou podobné a není mezi nimi zásadní rozdíl. Určitě ale bude fajn pro citlivou pleť. Schválně jsem ji zkoušela na sestře, které drogérkové micelárky nesedí a musí používat Biodermu a s La Roche Posay taktéž neměla problém. 

Celé už to stojí jen na tom, zda jste ochotni za ni zaplatit, protože je o něco dražší než micelárky z drogerie, ale zase o kapku levnější než Bioderma. 200 ml lahvička vyjde na internetu asi na 250 Kč a větší 400 ml balení na 350 Kč. V lékárnách je ještě o něco dražší. 


Na pleťový krém jsem se hodně těšila, protože se mi hrozně líbí praktické balení a pokukovala jsem po něm již nějakou dobu. Jedná se o Hydraphase Intense Legere, čili hydratační krém určený pro normální až smíšenou pleť.

To balení je fakt super. Praktická pumpička, která dávkuje opravdu malé množství produktu. Mám nacvičeno, že na celý obličej vystačí tři lehká pumpnutí. Krásně to tak krém šetří a věřím, že vydrží hodně dlouho.



Krém má nevtíravou jemnou vůní. Taková ta typická ,,lékárenská". Prostě něco z toho cítit jde, ale není to nic konkrétního. Každopádně je to opravdu lehoučké a nijak to neotravuje.

Textura je taktéž velmi lehká. Krém je hodně řídký a roztírá se lehce jedním tahem. Do pleti se okamžitě vstřebá a zanechá hebký finiš. Vůbec nelepí a je vhodný i pod makeup.


Problémem je bohužel velmi nízká hydratace. Ono se to dalo už tak nějak předpovídat podle té lehoučké textury, ale když se mi po cca měsíčním používání začaly objevovat šupinky a pleť si očividně žádala větší dávku hydratace, bylo jasné, odkud vítr vane. 

Krém Hydraphase jsem tedy zatím odložila, ale mám v plánu se k němu vrátit v létě. Myslím si, že je to právě naprosto ideální letní krém pro mastnou až smíšenou pleť. Minimálně třeba ráno pod makeup. 

Cena se na internetu pohybuje kolem 450 Kč za 50 ml, v lékárně to bude o pár desetikorun více.


Micelárku La Roche Posay jsem si oblíbila. Je uživatelský příjemná, odlíčí, pleť nedráždí. Nijak nevybočuje z řady dobrých a funkčních micelárek. Netvrdím, že si hned poběžím pro další balení, na to mi až příliš splývá s levnějšími kolegyněmi, ale rozhodně se nebráním tomu, že se někdy v budoucnu ještě potkáme.

S krémem je to o kapku horší. Je mi sice sympatický, uživatelsky je příjemný, k pleti šetrný, dobře a rychle se roztírá, nelepí, nedělá cucky. Bohužel hydratační schopnosti jsou lehčí a doporučit ho můžu pouze do teplejších měsíců, a to pro mastnou, maximálně smíšenou pleť. Pro sušší pleť nebo do mrazivějšího období to není správná volba.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení La Roche Posay.

Znáte některý z těchto produktů? Jak jste s nimi spokojeni?

12 komentářů:

  1. Se znackou nemam zadnou zkusenost, ale micelarka me zaujala. Mam ted Yves Rocher a s ocima trochu bojuje.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Krém teď zkouším ze vzorečků a zdá se mi super, tedy alespoň pro mou pleť a stejně jako ty bych ho viděla spíše pro mastnější typy :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou jsem měla od této značky asi pět vzorků a žádný mě nijak neohromil. Krémy mi neseděly vůbec. Na druhou stranu znám holky, které si tuto značku nemůžou vynachválit, protože jim ostatní značky dělají neplechu.

    OdpovědětVymazat
  4. Micelární voda by se mi zamlouvila :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě micelárku mám, ale jakmile dojde, tak vyzkouším další, možná i tuhle. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. S touhle značkou zatím zkušenost nemám, ale do té micelárky bych možná šla:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Micelárku zrovna používám. Měla jsem už 2 velká balení a teď jsem vyhrabala ještě jedno cestovní. Nejdřív mi vyhovovala, pak zase ne a momentálně ji mám moc ráda, protože vůbec nelepí, neštípe v očích a skvěle odličuje :-) Pro mě je to jedna z nejlepších micelárek, co jsem kdy měla.

    OdpovědětVymazat
  8. LRP používám už 6 let a nemůžu si ji vynachválit. V jistém věku jsem si řekla, že je čas začít o sebe systematicky pečovat. Tuto značku mi doporučili v lékárně po odborné diagnostice pleti.
    Micelárka je super, mám už několikáté balení. Velké nalíčení sundávám levnějšími kvůli úspoře (Blanchette z Kauflandu je úžasná), ale na dočištění používám LRP.
    Krém mám Hydraphase UV intense legere. A vyhovuje mi dobře. V létě používám pro osvěžení i vodu spreji, co nabízí za 50,-
    Celkově mám pocit, že jsem s pletí spokojenější.
    Jediné, co mě trochu zklamalo je BB. Je to trochu kumšt ho nanést, aby se nezačal žmolkovat.
    Jsem spokojený konzervativec, takže LRP je moje stálice.

    OdpovědětVymazat
  9. Pár speciálních výrobků na problematickou pleť jsem dřív vyzkoušela. Nedávno jsem dostala vzorky k dalším výrobkům a nemile mě překvapilo složení krémů...takže mě přešla chuť je testovat. Kdo by se divil "hladkému finiši", když hned na 3. místě složení je silikon :(
    Ta Ita

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě jsem od nich nic nezkusila, ale čtu samé skvělé recenze takže to určo musím napravit :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Super produkty a dobré povídání. Podívám se po nich.
    zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat