pátek 27. března 2015

Srovnání balzámků Maybelline, Dermacol a Rimmel

Fenomén barevných balzámů na rty mě baví. Vím, že se netěší oblibě úplně o všech, ale já jsem jejich cílová skupina. Mám ráda lehké textury a nevadí mi slabší pigmentace. Mám velmi nízký práh u toho, co už mi na rtech přijde suché a nepříjemné a nejsem vyloženě rtěnkový typ. Tyto balzámy jsou pro mě skvělou alternativou a třeba v zimě jsem nenosila téměř nic jiného. 

První a nejslavnější jsou Baby Lips od Maybelline, naše drogerie ale aktuálně nabízejí i další alternativy. K těm nejznámějším patří Love Lips od Dermacol a nejnovější Keep Calm od Rimmel. Dnes bych je chtěla mezi sebou porovnat, abyste při nákupech měli jasno, po kterém z nich sáhnout.


Baby Lips jsem věnovala článek krátce před Vánoci. Najdete ho zde. Dermacol recenze již patří dávné minulosti. Vše najdete tady. Rimmel mám teprve chvíli, a tak bych na úvod napsala pár slov o něm a teprve potom se pustíme do srovnávání.

Keep Calm and Party
O těchto balzámcích se obecně nedočtete příliš chvály. A ano, jeho slabiny jsem odhalila už při letmém zkoušení v drogerii. Ale stejně jsem si jeden musela odnést domů. I když se přiznám bez mučení, že především z důvodu tohoto článku. Těžko můžu odsoudit něco, co jsem sama nezkusila. 



Původně jsem chtěla všechny tři světlejší verze, ale nakonec jsem si odnesla nejtmavší fialovou. Proč? Protože světlé kousky prostě vůbec, ale fakt vůbec nemalují. I s touhle fialovou je kříž. V tubičce se tváří jedovatě, ale přes rty ve finále musím přejet aspoň desetkrát, abych z toho vytřískala aspoň něco. A to mám velmi světlou pleť i rty, takže ve finále to na mně vidět jde, ale pro spoustu lidí je tabu i tohle. 

Balzám má výraznou chemickou parfemaci a obdobnou má i chuť. Nejvíc to připomíná voskovku. Jak vůní, tak chutí a ve finále i konzistencí. Drží se to hlavně na povrchu rtů a je to tak divně klouzavé. Naštěstí to ale nezalézá do vrásek ani se jinak nerozpíjí. Jako, ve finále to není taková tragédie. Použít se to dá, nějak to barví, na rtech nelepí a je to relativně příjemné. Výdrž tak nějak standardní, jak se od balzámu očekává. Zničeným rtům samozřejmě nepomůže, ale těm zdravým nijak neubližuje. 

Teď však k tomu hlavnímu. Jak dopadl souboj? Ještě dodám, že Baby Lips mám doma čtyři, Love Lips dvě a Rimmel jeden. 

Balení
Balením si jsou velmi podobné, ale rozdíly by se našly. U Dermacol a Rimmel mám problém s tím, že spodek víčka velmi lehce popraskal. Zato Baby Lips drží a i po opakovaném tahání v kabelce stále vypadá dobře. Nejvíce náchylný k ošoupávání písma je Dermacol. Vítěz je tady vcelku jasný 1 bod pro Maybelline.


Tvar balzámu
Tady je balzám řešený každý jinak. Maybelline je klasická placka. Rimmel má tvar, který je obvyklý u rtěnek. A Dermacol šel originální (a nepraktickou) cestou srdíčka. Nejpraktičtější pro mě je právě Rimmel. Maybelline mi vyloženě nevadí, ale u výraznějších odstínů může být problém s přesnější aplikací. A Dermacol je prostě nepraktický, plus hodně lidí si stěžuje, že balzám se kvůli tomu snadno zlomí. Sama nemám tu zkoušenost, ale té negace je na netu docela dost. Tady vítězí a 1 bod získává Rimmel.

Pigmentace
Vím, že to není úplně fér, protože se to liší odstín od odstínu a já nevlastním úplně všechny, ale zkusím na to jít vylučovací metodou. Od Maybelline mám všechny barevné verze, včetně té nejvýraznější z nové řady Electro a přesto jsou všechny méně pigmentované než Dermacol v odstínu 04 Amour. A Rimmel bych v této kategorii radši ani nezmiňovala. Ne tedy všechny Dermacol balzámky jsou takhle hezky pigmentované, ale pokud chcete skutečně něco výrazného, nejvíce pochodíte právě tady. 1 bod pro Dermacol.


Pocit na rtech
Tady to bude trochu oříšek. Rovnou bych tedy dala stranou Rimmel, to je prostě voskovka, ale dále se nemůžu úplně rozhodnout. Konzistence dalších dvou je totiž docela odlišná a spíše záleží, co od toho čekáte. Maybelline je rozhodně lehčí. Dermacol je o něco hutnější a krémovější. Ale možná přece jen mám ráda, když na rtech něco mám a přesto to necítím. Takže 1 bod pro Maybelline.

Parfemace
Vcelku jednoduchá odpověď. Rimmel chemicky smrdí, ten to není. Dermacol je tak padesát na padesát. Některé odstíny voní moc hezky a věrně ovoci, které představují. Jiné jsou čistě chemické a popisované ovoce budete hledat marně. Nejlepší je Maybelline. Každý jejich balzám voní úplně jinak, ale všechny šťavnatě, sladce, pozitivně. 1 bod pro Maybelline.


Výdrž
Ani jeden z balzámů nedosahuje závratné výdrž. Jídlo a pití jednoduše nepřežijí. Jen tu a tam některý odstín zanechá letmý stain. Docela dobře je na tom Baby Lips z Electro řady, ale obecně, díky hutnější konzistenci, lépe drží Love Lips. Takže 1 bod pro Dermacol.

Hydratace
Tohle opět není silná stránka tohoto typu balzámů. Časté jsou stížnosti, že to rty neléčí. No, je tomu tak, ale já tohle ani nečekám. Beru je spíše tak, že rtům neublíží a pokud zrovna nejsou v nejlepším stavu, pomůžou vám přečkat den a ještě si můžete dopřát hezkou barvu. Balzámy jsou v tomhle ohledu na úplně stejné úrovni, takže to necháme bez bodů.


Cena
Další kategorie, kterou necháme bez bodů. Všechny balzámy stojí cca 60 - 80 Kč, v závislosti na akcích. Občas jdou cenově i níž. 

Když to všechno sečteme, máme tady jednoznačný výsledek, který já jsem tušila od začátku, ale chtěla jsem vás trochu napínat.:-) Je to 3:2:1 pro Maybeline:Dermacol:Rimmel.

Baby Lips jsou mi prostě nejsympatičtější. Jsou nejkvalitněji provedeny, nejlépe voní, na rtech jsou úžasně jemné a pigmentují hezky. Nemám jim co vytknout a plánuji jejich sbírku i nadále rozšiřovat. Vůbec špatné nejsou Love Lips. Jediné, co mě štve, tak je nekvalitní obal a hloupý tvar srdce. Kvalitou je balzám super. Je o něco hutnější, ale aspoň hezky drží a pyšní se nejlepší pigmentací. A nakonec Rimmel, který se zkrátka moc nepovedl. Má špatnou pigmentaci, tužší konzistenci a připomíná voskovku. 


Který balzám nejvíce dostal vás?

27 komentářů:

  1. Já teda slavné Babylips moc nemusím, právě nemám moc ráda jejich pocit na rtech a především mi se rty nic nedělají a asi za pět minut cítím, že jsem na rty nic nedala.. :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Já nemám žádný, přes ty ošklivé obaly se nějak nepřenesu :-D ale ráda bych se podělila o to, že jsem nedávno viděla podobný kousek v Albertu - melounový, tuším od Reginy, asi za 30 korun :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už jsem to našla! Je to Jelení lůj KISS ME a v tom Albertu byl myslím meloun a malina...jestli narazím na višeň, tak ji asi vemu

      Vymazat
  3. Mam dva Baby lips a oblibila jsem si je, take necekam extra hydrataci a vydrz. Ovsem ten ruzovy mi prijde trochu jedovaty a radeji mam fiakovy. Love lips mam stejny, ale jeste lezi v zasobe :D Rimmel me i pres negace laka, ale mam tolik balzamu, ze zatim se bez nrej obejdu. A taky mam podobny od Jordany :)
    Paradni srovnani ;)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Kdybych si musela vybrat, řeknu Maybelline. Nebudu ale kupovat žádný z těchto balzámů, potřebuju totiž pořádnou hydrataci.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám pouze jeden kousek Babylips, ale já naopak nejsem moc cílovka těchto balzámků, mám radši rtěnky, takže Babylips mám v kabelce pro případ nouze, když nemám zrcátko.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mam jeden Dermacol a jeden Maybelline a pouzivam ich uplne minimalne. Vobec nie som na farebne balzamy a dalsie si uz urcite nekupim. Bud poriadny balzam alebu ruz. Take "nieco medzi tym" ani poriadne nehydratuje ale poriadne nefarbi.

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám BL a jelikož potřebuji hydratovat rty, tak BL mi vůbec na to nestačil, ale vůně a barva (mám cherry) super :)

    OdpovědětVymazat
  8. Síce Dermacol nemám, ale u mňa v porovnaní Maybelline a Rimmel tiež vyhráva Baby Lips. Pri Rimmeli mi hlavne vadí tá chemická parfumácia, mne to pripomína gumu na gumovanie :D

    Katka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  9. Dříve byli baby lipsy docela vychvalovány, tak jsem si jich pár taky pořídila, ale mě se líbí maximálně ten barevný obal. Vnitřek už nic moc. Mám ráda barevné balzámy a tak si opakovaně kupuji Labello pearly shine. :-)

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  10. Já osobně mám moc ráda baby lips :) nejraději mám zelený a modrý. Růžový jsem použila jednou a ihned putoval ke kamarádce protože ta barva je naprosto příšerná stejně tak jako u tohohle žlutého balzámku od Dermacolu, leží mi v šupleti protože tu barvu naprosto nesnáším :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nezkousela jsem a ani me nijak nelakaji. Ctu na ne zaporne recenze.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Super nápad, porovnať ich! :) Ja osobne moc nepoužívam balzamy na pery, mám Labello, EOS a odskúšaný mám aj Rimmel. Súhlasím, že Rimmel sa im nepodaril, je príliš chemický a ani nepomáha. Baby Lips som doteraz nevyskúšala a nechápem ako sa to mohlo stať, kedže všade o nich čítam, ale asi to bude tým, ako som písala, že balzamy moc nepoužívam. :) Inak veľmi poučný článok!
    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  13. Zkušenost mám s Baby lips, které mně zase tak moc nenadchly, neříkám, že je to úplná trága, ale rozhodně to není nic, z čeho bych si sedla na zadek, i když obaly mají povedené:-)

    OdpovědětVymazat
  14. U všech se mi moc líbí obaly, ale tím to končí....Doma mám Babylips a moje rty potřebují opravdovou hydrataci, takže už se těším až ho dodělám....
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  15. Mám doma pár Babylips (jen díky giveaway) a nestěžuju si, i když bych chtěla místo růžové verze vyzkoušet tu červenou - no ale když teď přišly do drogerií ty "electro" tak se na ně asi kouknu a možná i jeden koupím.. Balzám do bundy na občasné přetření to není špatný :) Rimmel ani Dermacol jsem nevyzkoušela...

    OdpovědětVymazat
  16. já jsem dneska v Tescu viděla Babylips za 35,- ale jen ty nebarevné :) jinak mám doma dva Dermacoly, přijdou mi takové až moc matlavé. za mě nejlepší barevný balzámy jsou prostě Dizao, trochu dražší, ale fakt nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  17. mala som dva od dermacolu :) ale pre toto proste nejsom cielovka, chcem pigmentaciu a vydrz. jeden som myslim dokonca vyhrala u teba na blogu a asi tak po troch pouzitiach sa mi zlomil :D potom som si kupila este jeden v inej farbe a ten sa teda nezlomil,ale pouzila som ho minimalne, potom som ho dala kamoske. rimmel a maybelline skusat nebudem :)

    OdpovědětVymazat
  18. Měla jsem jen Love lips od Dermacolu a to byla hrůza, tvar srdce mi sice nevadil, ale rty mi vysušoval, nakonec jsem ho vyhodila. Jediné + vidím v dobré pigmentaci.

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám ráda ty Love Lips od Dermacolu, přišel mi fajn, hezky barvil, pěkně voněl a hydratoval přiměřeně. To stejné i Baby Lips, ty mám taky ráda. Ale Rimmel balzám mě moc neláká.

    Maru Giveaway

    OdpovědětVymazat
  20. Pomalu jsem si na Babylips začala zvykat a přijdou mi docela dobré :) Rimmel mě vůbec neláká, ta pigmentace je děs běs a Lovelips se mi zlomilo hned první den :D

    OdpovědětVymazat
  21. Rimmel som iba vyskúšala na ruku a za mňa určite nie... Mne ale nevyhovuje ani Maybelline, ja som za Dermacol.:)

    OdpovědětVymazat
  22. Babylips doma mám, ale popravdě mě vůbec nechytli a určitě vím, že jich nepotřebuji mít doma víc. Takže ani dermacol a maybelline mě vůbec neberou.

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Mně baby lips vůbec nesedly. Nedávno jsem i zjistila, že mě po nich strašně pálí rty, ale do drogérií se dostala nový kolekce baby lips a štve mě, že já si je chci zase koupit, i když vím, že mi vadí :D :/

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  24. Novinka od Rimmelu vypadala slibně, ale nebarví to ...

    OdpovědětVymazat
  25. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuji moc za takovéhle porovnání :-) upřímně mě nezaujal ani jeden a to jsem zkoušela od každého dva kousky, Rimmel nebarví vůbec a je voskový, Maybelline mi nepřijde ani hydratační ani barvící a ani mi moc nevoní (a to ani třešňová varianta, která je vždy slibná) a Dermacol má naprosto nefunkční balení, i když náplní mi vyhovuje nejvíce, spíš je to ale takové nejmenší zlo. Všechny tři u mě převálcuje Labello :))

    OdpovědětVymazat