pondělí 23. března 2015

Paletka očních stínů Essence

Tuto krásnou paletku Essence jsem si před nedávnem dovezla z Německa. A jelikož mě neskutečně nadchla a vy jste si přáli její recenzi co nejdřív, trošku jsem si pospíšila. U některých věcí máte prostě jasno hned. 

Paletka How to make nude eyes se prodává exkluzivně v prodejnách Müller v Německu. Kromě této nude verze existuje ještě tmavší plná třpytivých černo - stříbrných stínů. K tomu set s tvářenkami, produkty na konturování a konečně set na obočí, který je jako jediný dostupný i u nás.



Vlastně jsem vůbec neměla v plánu ji kupovat, ale stačilo letmé zkoušení testerů a ihned jsem měla dilema, jestli vezmu světlejší, tmavší nebo obě verze. :-) Nakonec zvítězil zdravý rozum a domů jsem si odnesla jen jednu, a to tu použitelnější na běžné denní líčení. 

Všechno to začíná již balením. Krabička je sice papírová, ale velmi kvalitní. Vše je pevné, rovně střižené, dobře zalepené. Vůbec si to nezadá s papírovými obaly dražších značek.

Uvnitř najdete zrcátko, pod kterým je ukryta kapsička s kartičkami, kde najdete inspiraci pro líčení. Uprostřed paletky je i malý štěteček, ale ten je naprosto bezpředmětný, jak už obecně u paletek bývá zvykem.


Uvnitř na vás čeká 6 stínů. Ty jsou tedy docela maličké a celková gramáž paletky je pouhých 4, 2 gramu. Vůbec na takové prcky nevypadají, ale kalíšky budou asi velmi mělké. Každopádně, mám doma tolik stínů, že tohle mě absolutně netíží. Stejně mi asi bude dlouho trvat, než je spotřebuji. 


Kvalita stínů je něco, co byste fakt nečekali. Co si budeme povídat, byť Essence umí ledacos, tak stíny to nejsou. Mám však pocit, že tohle kolem běžných stínů Essence ani nešlo. Mají úžasnou máslovou texturu. Hezky se nabírají, téměř nepráší. Jsou velmi dobře pigmentované. Na oko se jednoduše rovnoměrně nanášejí, při roztírání se neztrácí intenzita barev. Co se výdrž týče, patří k tomu lepšímu, co doma mám. Mně tedy úplně celý den nevydrží nic, ale rozlišuji stíny na ty, co dají aspoň 6 hodin a na ty, co se dohrabou k 10 hodinám. Tyhle rozhodně patří k té vyšší hranici a v kombinaci s bází vypadají použitelně i na konci dne.



Nejsvětlejší eye light beige je skvělý jako rozjasňovač, ať už do vnitřního koutku nebo pod obočí. Na celé víčko ho moc nedoporučuji. Na to jeho pigmentace lehce pokulhává a navíc obsahuje drobné třpytečky. Ale myslím si, že i byl primárně myšlen právě na rozjasnění, a to zvládá úžasně.

Jediný problém mám s druhým světlým stínem an eye on apricot, který je nejméně pigmentovaný a s jeho nanášením na víčko si člověk musí trochu vyhrát.

Zbylé čtyři stíny jsou bez výhrad úžasné, to asi vidíte na fotce sami.

Světlejší verze líčení. Kombinace an eye on appricot a team nude. Na rozjasnění samozřejmě eye light beige.


Tmavší verze, která je zároveň má nejoblíbenější. Spojení go for gold a nude night out. Rozjasnění má opět na starost eye light beige.


Co víc dodat. Tato paletka mě dostála. Tím spíš, že takovou kvalitu by u Essence nikdo nečekal. Těžko říct, že když něco takového dokáží vyrobit, proč to neaplikují na všechny své stíny. Je to fakt škoda. Paletka je po všech směrech skvělá. Sedí mi neutrální barevné provedení, líbí se mi příjemná máslovitá konzistence, díky které se se stíny dobře pracuje, na oko chytají rovnoměrně, nepráší a velmi dobře drží. Stejně tak výborná je pigmentace stínů. S výjimkou jednoho kousku, ale i s ním se dá nějak domluvit, takže mu to odpouštím.

Všechno mám jen jednu jedinou chybu, a to tu, že tuto paletku postrádáme v našich drogeriích. Budu opravdu ráda, pokud se jí někdy dočkáme. Myslím si, že by o ni byl velký zájem. Cena totiž není vůbec tragická. Já jsem za ni dala necelých 6 eur, což i přes tristní kurz dělá pořád méně než 200 Kč. A to si myslím, že je ochotná za paletku utratit i průměrná česká žena. Nezbývá než doufat, že se jí jednou dočkáme. A když ne, tak já při dalším návštěvě Německa minimálně kupuji tu tmavší verzi.

Co myslíte? Patří tato paletka do českých drogerií?

26 komentářů:

  1. Je krásná, ale vadí mi její velikost - prostě proč zbytečně tak velká? A nevidím tam matné stíny. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matné stíny tam bohužel nejsou, jenom se shimmerem.

      Vymazat
  2. Paletka se mi neskutečně líbí, škoda, že u nás není k dispozici. Na nude paletky jsem trochu vysazená a v hledáčku mám nyní All about chocolate od Essence.

    OdpovědětVymazat
  3. Povedená paletka, ale asi bych po ní nesáhla i kdyby u nás byla dostupná. Odstínově mě moc nezaujala.

    Radu - Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. taky mě odrazuje ta velikost, kvůli tomu bych si nekoupila ani tu na obočí. jako vypadá to krásně, to jo, na stolku udělá parádu, ale já furt někam jezdím, takže pro mě je důležitá skladnost :D ale teda to druhé líčení je super, to ti moc sluší a vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  5. Paletka se mi líbí a myslím, že určitě by se měla v českých drogeriích objevit pro milovnice stínů. Osobně bych si ji nekoupila, protože pudrové oční stíny používám minimálně. Nejraději mám krémové a pěnové nebo v tužce.

    OdpovědětVymazat
  6. je krásna :) ale za 6€ si radšej kúpim od makeup revolution a tam mám zaistenú pimentáciu, maslovitosť a viac tieňov :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je super, ze tiene su kvalitne a ze si spokojna, ale mna nenadchli odtiene, takze by som si ju nekupila. A 6 eur je podla mna dost vela. Za to by som si radsej kupila neutralnu paletku od nejakej inej znacky.

    OdpovědětVymazat
  8. Wow ta vypada mega skvele, budu se muset tady v Uk po ni mrknout a treba na ni narazim. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Dala bych si na ni říct, na nude odstíny jsem nikdy moc nebyla, ale poslední dobou jim přicházím na chuť:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Kéž by se někdy prodávala u nás v drogerii! Pigmentace vypadá hezky a za tu cenu bych si ji i koupila možná.. i když přidáš stovku a máš Sleek 12 stínů... :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ta vypadá skvěle, výdrž je super. Škoda, že není i u nás.

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  12. Mně se v obchodě líbila ta paletka na obočí. Ale jen tak na pohled, jinak mi přišla strašně nepraktická - veliká a využila bych stejně ze všech barev jen jednu :)

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  13. Krásne odtiene farieb. Veľmi oceňujem, že si si dala tú námahu a nafotila tiene použité v líčení očí. BTW nechápem blogerky, ktoré demonštrujú očné tiene na rukách. Ja si teda ruky tieňmi nemaľujem, ale oči :) Ešte raz vďaka :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ta by se mi líbila :) Doma mám 2 paletky po 4 stínech od Essence a ty teda práší hodně a bez báze by mi na očích taky dlouho nevydržely

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá hodně dobře už jen designem :) škoda že se neprodááv i u nás :D

    OdpovědětVymazat
  16. Cute paletka :) essensácke paletky ma väčšinou sklamali pigmentáciou, ale táto vyzerá fajn :)

    OdpovědětVymazat
  17. Paletka je opravdu moc krásná, škoda že se u nás nedá sehnat...

    OdpovědětVymazat
  18. Paletka je nádherná;) Ale chyběli by mi matné stíny..

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  20. Vypadá to kouzelně. Ohledně kvality Essence podezírám, že je to tak dobré pro to, že je to pro Německý trh. Kdoví co by vysypali u nás:-).

    OdpovědětVymazat
  21. Taky jsem jí v Německu viděla, moc hezký kousek, ale mě Essence na očích vadí.

    OdpovědětVymazat