středa 11. února 2015

Výživný krém z Avonu

V listopadu minulého roku uvedl Avon novinkový krém z řady Anew - Nutri Advance. Tento krém je speciálně určený pro zimní období, protože nejen, že o pleť pečuje a vyživuje ji, ale  také vytváří ochrannou vrstvu, čímž pleť chrání před větrem a nízkými teplotami. 

Návrat ke krémům z Avonu se u mě koná po dlouhých letech. V mém náctiletém období jsem je používala pravidelně a měla jsem je ráda. Později mi sice přestaly stačit, ale i tak jsem se zkoušení nebála. Vím, že spousta lidí si stěžuje na alergie. Ty já jsem s krémy od Avonu nikdy nezažila, takže k tomu nemůžu říct více vlastního. I když to samozřejmě chápu, protože například vůbec nesnesu jejich vlasovou péči. 


I přesto, že krémů Avon jsem měla spoustu, tak tenhle je vůbec první z řady Anew. Nikdy dřív jsem tuto řadu vůbec nezkoumala. Dokonce si pamatuji, že to pro mě byly ty nezajímavé stránky s krémy pro staré. A nějak mě ani později nenapadlo v těchto vodách více hloubat. Proto jsem byla ráda, když jsem se o nich na jednom sezení v sídle Avon dozvěděla více (článek zde).


Krém Nutri Advance se vyrábí ve dvou provedeních a já mám samozřejmě ten lehčí, který je určený pro normální pleť. Pro sušší nebo starší pleť je určena výživnější variace. 

Krém má hezké bytelné balení. Je ze skla, v elegantních barvách. Stojí mi v koupelně vedle krému Vichy a rozhodně by nikdo neřekl, že tento krém stojí pomalu třetinu než právě Vichy. Alespoň, co se obalu týče.


Textura krému je velmi zvláštní a pro mě docela novinkou. Přece jen jsem více zvyklá na lehčí matující nebo hydratační krémy, ale vyloženě vyživující mám vůbec poprvé. Nevím, jak bych to popsala, ale hned na první dotek je patrné, že složení nestojí na vodě, jako tomu bývá právě u hydratačních krémů. Textura je mastnější, hutnější, ale rozhodně ne přehnaně. Do pleti se velmi dobře zapracovává a ihned vytváří sametově hebký finiš. Nějaký ten silikon ve složení to nezapře. 

Krému stačí jen velmi malé množství. Myslím si, že ho budu mít asi na věky, protože vůbec neubývá. Klasickou 50 ml lahvičku jsem normálně schopná spotřebovat i za 3 měsíce. Tento krém používám už dva měsíce (asi od poloviny prosince) a dost možná jsem nespotřebovala ani první třetinu. Rozhodně mi bude dělat společnost i příští zimu, protože na letní používání to moc nebude. 

Vůně je velmi jemná, neutrálně květinová. Při nanášení ji vlastně vůbec nevnímám a nijak neobtěžuje.



Krém používám ráno, protože tak mi to přijde nejlogičtější. Prostě ochrana před nevlídným počasím. Nejdříve jsem se sice trochu bála, jak se na něj bude nanášet makeup, ale byla jsem mile překvapena. Makeupů jsem na něj zkoušela hned několik, včetně těch hutnějších a nikdy nebyl sebemenší problém. A to makeup můžu nanášet klidně jen pár minut po krému. Makeup po krému nesjíždí, nedělá hrudky ani nezkracuje jeho výdrž. Prostě vše v pořádku.

Co se účinků týče, nemůžu si taktéž na nic stěžovat. Další riziko jsem spatřovala v tom, že mi hutná textura bude ucpávat póry. Nic takového se nestalo a po dvouměsíčním používání nemám sebemenší pocit, že bych ucpaných póru měla více či méně než kdykoliv předtím. Stejně tak nepociťuji jakýkoliv jiný negativní dopad. Žádná alergická reakce, vyrážka, svědění ani cokoliv jiného.

Tuto zimu mám pleť skutečně nejlepší za poslední léta. Je to první zima bez šupinek a výrazně sušších míst. Netvrdím, že za to může jen tento krém, to určitě ne. Spíše se mi podařilo sestavit ten nejlepší mix kosmetiky, který mi dohromady dopřává hydratovanou, pěstěnou a bezproblémovou pleť. Krém Nutri Advance je pouhou součástí toho všeho. Nutno však dodat, že velmi dobrou součástí.


Celkově jsem s krémem velmi spokojená. Je to pro mě něco nového a takhle výživný krém jsem ještě neměla. Nicméně, má pleť pomalu, ale jistě stárne a začíná si změnu péče vyžadovat, a tak tento krém přijala s povděkem. 

Krém je uživatelsky velmi příjemný. Voní nevtíravě, textura je mastnější, ale roztírá se i vstřebává velmi rychle a jednoduše. Na pleti vytváří sametový finiš, na kterém však dobře drží jakýkoliv makeup. Neucpává póry, pleť se zbytečně neleskne. Přesto je očividně vyživená, bez šupinek a nic jí nechybí. Za sebe krém můžu doporučit.

Krém oficiálně stojí 380 Kč, ale obvykle jde sehnat v akcích kolem 200 Kč za 50 ml.

Za poskytnutí krému k recenzi děkuji zastoupení Avon.

Jaký krém používáte teď v zimě vy?

10 komentářů:

  1. Tak ten vypada fakt luxusne, i to baleni. Avon mam rada, ale krem jsem asi nikdy nemela.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Tento vypadá moc pěkně, kamarádka měla z této řady krémy v růžové skleničce a vychvalovala si je taky :) Já teď používám suchý olej na pleť
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude myslím ta řada 25+, na tu se časem taky chystám.

      Vymazat
  3. Moc avon nemusím, ale kdysi jsem měla řadu Anew a musím jí jen chválit. Měla jsem v té době opravdu krásnou pleť bez vrásek (a to jsem už byla ve věku, kdy jsem je měla mít). Teď jsem pár let avon nekoupila, ale občas po něm koukám na aukru, chytit ho za dobrou cenu, tak něco z Anew zas koupím :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem nad tímto krémem uvažovala, ale já mám momentálně Biodermu a měla jsem hydratační Nuxe :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nad tímhle krémem jsem zatím nepřemýšlela, protože mám smíšenou pleť a nejsem si jistá, jak by mi seděl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také smíšenou pleť, i když pravda ,v poslední době se dostávám spíše na hranici s pletí normální. Pokud to také tak máš, tak by byl určitě fajn, pokud si však spíše na hranici smíšená/mastná, tak už by byl asi zbytečně moc hutný a mohl by zatěžovat.

      Vymazat
  6. Já momentálně používám na den i noc emulzi od EFFI, kterou jsem měla v Ladyboxu Gold, není moc mastná, ale přesto krásně vyživí a složením mi přijde taky moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  7. Já nyní používám pleťové krém od Nivei a je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat