pátek 6. února 2015

Plátýnkové masky Missha

Tuto recenzi slibuji již nějaký čas a konečně jsem vyzkoušela všechny čtyři kousky, takže se můžeme pustit do konečného resumé.

Masky Missha nejsou v našich vodách zase tak neznámé a nějaká ta recenze již napsána byla. Já jsem si plátýnkové masky v poslední době hodně zamilovala, a tak jsem samozřejmě hledala další a další varianty. Sephora masky jsou sice fajn, ale stojí pomalu stovku, což je na jednorázové použití přece jenom dost. Nejsem sice velký fanoušek korejské kosmetiky, ale úplně se jí také nebráním. Missha masky mě navíc absolutně dostaly svými obaly, které když vidíte, potřebujete nutně všechny. 


Tyto ovocné masky se vyrábí v 11 verzích a každá má trochu jiné účinky. Některá je hydratační, jiná výživná a jiná zase stahuje póry. Pro začátek jsem si vybrala 4 varianty, ale už teď vím, že budu určitě zkoušet i některé další. 


Použití masky je klasické. Vytáhnete platýnko, které je napuštěné tekutinou a přiložíte na obličej. Jestli na těch maskách něco miluji, tak to, že následujících 15 - 20 minut nemůžete nic dělat, jenom ležet. Je to úžasná relaxace, nejen pro vaši pleť, ale i pro duši. Už jenom proto tyto masky doporučuji všemi deseti. Takový malý odpočinek vás dokáže skvěle dobít energií a ještě uděláte i něco pro pleť. 

Velikost masky je v pořádku, na obličej sedne dobře. Možná bych ji dokonce snesla i trochu delší, abych ji mohla dát i níž na krk. Napuštěná je každá trošičku jinak. Některé jsou opravdu hodně mokré a jiné sušší. 

Pro představu složení medové varianty. Fotila jsem jen jedno, protože je to z 90 % procent vždy stejné, jen se vždy mění ta složka, která masce dominuje i na obrázku.


Hydratační maska s medem - Byla první, kterou jsem zkoušela a zatím je jasně nejlepší. Hezky voní po medu, takže celý proces je ještě o další kapku příjemnější. Maska z počátku docela chladí. Myslím si, že to bude v létě příjemný společník. Tato maska je napuštěná opravdu hodně a ještě po jejím sundání zůstalo na obličeji hodně tekutiny. Tu jsem poté vetřela do pleti a ten den jsem už vynechala večerní dávku krému. Pleť byla hezky hydratovaná, vypnutá a na dotek jemnější. Tato jemnost navíc vydržela další dva dny. Byla jsem z této masky fakt nadšená a vím, že potřebuji další. 

Revitalizační maska s výtažky z mořských řas - Každá maska trochu jinak voní a byla jsem fakt zvědavá, jak na tom budou řasy. A dost překvapivě to voní hodně neutrálně a nejvíce v tom vidím krém Nivea. :-) Jinak se maska chovala obdobně jako medová předchůdkyně. Nejdříve hezky chladila a nakonec mě čekala vyživená a hladká pleť. I když pravda, tady už té hydratace nebylo tolik a raději jsem na noc obličej ještě mázla krémem. Pleť byla opět hladší, i když ten efekt už nebyl tak viditelný jako u medové variace. Každopádně také byla fajn.

Čisticí maska s citronovou šťávu - Tato maska slibuje zatočit s rozšířenými póry. Voní jemně po citrusech a na pleti mě během aplikace i chvíli po ní lehce štípala. Proto bych ji asi úplně nedoporučila citlivějším jedincům. Po použití masky byly póry skutečně menší, pleť opět vyhlazenější, i když v tomto případě i docela suchá a krém byl nutností. Znovu bych si masku asi nekoupila, minimálně určitě ne v zimním období. Ale hodně záleží na typu pleti. Myslím si, že pro mastnou nebo obecně problematickou pleť to bude balzám. 

Vyživující maska s malinami - Jsem ráda, že jsem tento kousek zkoušela na konec, protože kdybych jím začínala, asi bych se tolik nezamilovala. Maska sice hezky voněla po malinách, ale jinak byla svými účinky velmi průměrná. Oproti svým předchůdkyním mi přišla docela suchá a po jejím sundání už jsem neměla na pleti ani kapičku. I tak byla pleť hydratovaná, až lehce lepila. Nakonec jsem i to přetřela ještě krémem. Hladší pleť jsem tady nepozorovala. 


Byť ne úplně u všech variant jsem byla stoprocentně spokojená, stejně mám masky hodně ráda a hodlám je pravidelně používat i nadále. Určitě chci ještě zkusit variantu s aloe vera nebo olivami a hlavně potřebuji zásoby té medové. 

Masky vám určitě doporučuji k vyzkoušení. Jak už jsem psala výše, je to úžasný relax a jako bonus vám za to poděkuje i vaše pleť. Ta je po jejich použití jemnější, vypnutější, hydratovanější. Za sebe nejvíce doporučuji tu medovou variaci, ale určitě se nebojte zkoušet ty další, protože každé pleti více sedne něco jiného.

Masky stojí na oficiálním eshopu 47 Kč, já jsem je kupovala na parfums.cz za 49 Kč. Pořád je to na jednorázovou radost docela dost, ale myslím si, že si každá z nás takový malý luxus čas od času zaslouží.

Zkoušeli jste někdy plátýnkové masky? Máte nějaké favority?

17 komentářů:

  1. Nejvíc mě láká ta medová, musí krásně vonět! Rozhodla jsem se tenhle typ pleťové masky vyzkoušet a rovnou jsem si jich pět objednala. Tak jsem zvědavá :-)
    http://thedefinitelydifferent.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zaujala ta citrónová, asi si udělám radost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty obaly jsou tak úžasné, že jim půjde těžko odolat:-) Ještě jsem nezkoušela, ale hodně mně lákají:-)

    OdpovědětVymazat
  4. mě je strašlivě velká! a já prostě nedokážu jen tak ležet, já jsem hrozně hyperaktivní, takže to pro mě bylo utrpení :D měla jsem medovou a žádný efekt se nedostavil... ještě mám jednu od Skin79, tak jsem zvědavá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla se Skin79 bohužel špatnou zkušenost, měla jsem červený obličej ještě den potom.

      Vymazat
  5. Ahoj, vím, že to sem nepatří, ale moc by mě zajímalo, po jak dlouhé době blogování ti začli chodit věci k recenzím? Už nad tím přemýšlím delší dobu, jak ty weby a firmy na ten daný blog přijdou a jak je napadne poslat něco zdarma k recenzi. Jinak masky mě zaujali a asi si nějakou objednám. Nejvíc mě láká ta malinová. I když píšeš, že byla nic moc, tak ten obal je úžasnej. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že to byly tak čtyři měsíce. Jako úplně první jsem dostala Senzabox. :-) Jinak to ale rozhodně není o tom. Jestli chceš dělat blog jen pro věci zadarmo, tak u toho dlouho nevydržíš. je to časově více náročné než hodnota těch věcí, co dostaneš.

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď. No, blog rozmýšlím, ale určitě ne kvůli věcem zadarmo, ale protože mě kosmetika baví a zajímá. Zatím mám ale málo věcí, takže s blogem asi budu muset počkat. Jen mě to zajímalo, že na každém blogu vidím, že dostáváte věci k recenzím a to docela i často. Přišlo mi to vždy až takové neuvěřitelné, že vám dá někdo něco zadarmo, jen protože jste blogerky. :-D

      Vymazat
    3. Taky jsem si všimla, že hned od začátku jsi měla čtenáře, co ti nechávali komenty. Jak jsi to udělala? :-D Dříve jsem už nějaké blogy zkoušela zakládat (ne tedy o kosmetice) a i když jsem čekala třeba i několik měsíců, tak jsem se komentářů nedočkala. Jestli to třeba u kosmetických blogů chodí jinak. Promiň za tolik otázek, ale tvůj blog mám moc ráda a jsi mi inspirací pro můj vlastní blog (jestli někdy nějaký bude, haha :-D).

      Vymazat
    4. Nedělala jsem nic speciálního, prostě jsem psala a čtenáři přicházeli sami. Pokud o blogu přemýšlím a myslíš, že by tě to bavilo, tak prostě začni. Lidi tě nebudou číst ze dne na den, ale pokud bude obsah zajímavý, přijdou a určitě není nutné vymýšlet žádné speciální strategie. Přeji hodně štěstí, ať to vyjde.

      Vymazat
    5. Děkuju moc za podporu.

      Vymazat
  6. Vypadaji vsechny dobre a lakave.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Mám doma dvě, ale ještě jsem se k nim nějak nedostala. Recenze se na ně dost liší, a tak mám trošku strach, co mi udělají s pletí. Ale snad to bude v pohodě :) !

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé máš je z parfums.cz ani jsem si jich tam nevšimla to musím napravit. Vypadají přímo skvěle :)
    Všedně a nevšedně o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna se chystám na objednávku z parfums.cz tak možná jednu medovou na zkoušku přihodím.. :)
    P.S. Jsem v blogosféře nová, nevím jak to tu funguje, ale nechceš spřátelit blogy, popřípadě systém komentář za komentář? :) Tvůj blog se mi totiž moc líbí a již delší dobu ho čtu a navštěvuji.

    OdpovědětVymazat
  10. Já zkoušela se zeleným čajem a kaviárovou (kterou mám právě na sobě napláclou) a rozměrově mi přijdou ok a obě hoodně mokré, takže super. Ta čajová byla výborná, tato kaviárová zatím vypadá taky skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat