čtvrtek 19. února 2015

Oční krém Laidbare

Mám tady další kousek od, čím dál oblíbenější, značky Laidbare. O jejich krému na ruce jsem psala zde a celkově se šíří jen pozitivní recenze. Samotné je mi značka velmi sympatická. Bohužel, jak už to ale bývá, ne vše v rámci jedné značky je perfektní a tento oční krém je toho důkazem. Minimálně mně úplně nesedl.


Tento oční krém má rozjasňovat a zpevňovat oční okolí. Obsahuje mimo jiné pohankový vosk, který pomáhá snižovat otoky a mnoho dalších skvostných surovin. Prodává se v docela neobvyklém 30 ml balení. To je na oční krém opravdu dost. Tuba je ale tradičně krásná, jednoduchá a okořeněná vtipnými nápisy, jak je u této značky dobrým zvykem.


Byť nejsem velký fanoušek přírodní kosmetiky, tak oční krémy jsou u mě výjimka a cíleně vždy hledám ty přírodní. Výjimkou je samozřejmě Vichy, ale ten používám ráno, na noc mám ráda právě přírodní krém. Mám sice své stálé favority, ale novinkám se nikdy nebráním, proto mě Laidbare nadchl a ráda jsem se dala do zkoušení.

Na první pohled vše vypadalo dobře. Krém má takovou ,,sterilní" parfemaci. Prostě je to takové neurčité, trochu jako dezinfekce. Ale je to téměř neznatelné a nijak to neotravuje. 

Konzistenčně je to hutnější krém,ale rozetřít jde hezky. Bohužel na mé kůži výrazně lepí. První dny mi to docela vadilo, protože jsem cítila, jak mám celé oční okolí těžké a ulepené. Pořád jsem to nebrala nijak tragicky. Mě lepí všechny produkty, které jsou hydratačnější více, než je má pleť schopná vstřebat. Říkala jsem si, že jsem na anti - ageing krém přece jen pořád mladá. I tak jsem ho plánovala chvíli používat s tím, že bych ho časem věnovala mamce. 


Krém používám necelé dva měsíce. Používám ho striktně každý večer a asi po dobu dvou týdnů jsem ho používala i ráno. Docela mě překvapilo, že i přes svou lepivost se celkem bez problémů snese s makeupem. Korektor na něm necuckoval ani se nesléval.

Bohužel asi po měsíci pravidelného používání se objevil další problém. Začalo to nenápadně. Každé ráno jsem si říkala, že mám nějaké tmavé kruhy pod očima. A v posledních týdnech to došlo tak daleko, že jsem si do kabelky musela přibalit korektor a trochu to opravovat během dne. Což jsem nikdy předtím nedělala, protože obvykle na nějaké závažnější kruhy pod očima netrpím. Vím, že to může kombinace více faktorů, ale nejsem si vědoma žádné jiné zásadnější změny. Spím stejně dlouho, piji stejné množství tekutin, používám stejný odličovač. Jedinou změnou je tento oční krém a mám z něj takový pocit, že mému očnímu okolí nedává to, co potřebuje. 


Nemám proti tomuto krému hmatatelné důkazy, že je vyloženě špatný, ale nějak to mezi námi od prvopočátku nezajiskřilo a myslím si, že to není ten pravý produkt pro mě. 

Krém má příjemnou hutnější texturu, nevýraznou vůní. Vstřebá se rychle, ale zanechá výrazný lepivý pocit. Po dlouhodobějším používání se mi mé oční okolí zdá být sušší, unavenější a kruhy pod očima větší. Bohužel, tohle není nic pro mě.

Přiznám se, že vůbec nevím, komu krém doporučit. Nejdříve jsem si říkala, že je určen pro starší pleť, proto na mé pleti tolik lepí. Jenže když nedokáže uspokojit moji, dejme tomu, že stále nenáročnou pleť, těžko říct, co by (ne)udělal s pletí starší. Je mi to líto, ale tento krém mizí z mé poličky a vám ho nemůžu doporučit.

Cena je 271 Kč, což je za 30 ml očního krému fakt super. Seženete ho na eshopu www.beautyville.cz.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji eshopu www.beautyville.cz.

Už jste měli tu čest se značkou Laidbare? Co vás zaujalo?

8 komentářů:

  1. Složení se mi líbí, balení mě ale moc nezaujalo. Já mám oblíbený Enchanted Eye Cream od LUSH, stále zkouším ale taky něco jiného a zatím jsem dalšího favorita nenašla...
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. A přitom složení vypadá tak dobře, já tyhle přírodní krémy na oči děsně ráda!
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  3. ja práve používam známe trio z blogov, ale na to, aby som videla, či niečo robí skúsim produkty skúšať aj samostatne...

    OdpovědětVymazat
  4. Používám od Laidbare sérum From dusk till dawn a jsem spokojená, jen jde o kombinaci olejů, takže ho můžu používat jen v noci, ve dne je pro mou pleť nepoužitelné.

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem ho měla nedávno v košíku, ale pak jsem si řekla, že dodělám, co mám doma... na kruhy trpím hodně, mám je tak nějak od přírody, dost tmavé, tak jestli by mi je ještě zhoršil, tak to teda nechci... tak teď nevím, jestli riskovat a zkusit ho nebo ne :(

    OdpovědětVymazat
  6. Mne se libi, ze maji ve slozeni napsane vysvetleni tech oficialnich nazvu. Ja se v tom moc nevyznam, takze takove rozepsane nazvy bych uvitala na kazdem kosmetickem produktu :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. já měla dva produkty masku a denní krém,ale ani jeden nenadchl :/ ted testtuji serum tak uvidíme ale taky to nevypadá na lasku na první vyzkoušení

    OdpovědětVymazat