pátek 27. února 2015

Nový lak od Dermacol

Koncem loňského roku přišel Dermacol s novou kolekcí laků na nehty 5 Day Stay. Byla jsem na ně velmi zvědavá, protože, co si budeme povídat, jejich starší verze laků One Coat patří spíše k tomu slabšímu, co naše drogerie nabízí. 

V nabídce je deset odstínů, které vesměs kopírují to, co se nejvíce nosí - různé odstíny červené, růžové, a pár nenápadných nude barviček. 

Já jsem si barvu sama nevybírala, ale doputovala ke mně krásná 03. Myslím si, že docela odpovídá popisu barvy pro rok 2015 - marsala. Prostě temná vínová s kapkou hnědé. Hodně se mi líbí, i když je pravda, že bude slušet spíše tmavším typů. Na mé bledé ruce to není úplně to pravé ořechové.


Štěteček je tak nějak klasický. Mám raději ty širší, ale když už nic, tak je rovně střižený, nikde nic netrčí a lakuje se s ním dobře. Napomáhá mu tomu i příjemná textura, která není ani řídká, ani hustá. 


K dokonalému výsledku jsou potřeba dvě vrstvy. Schnutí je vcelku rychlé, do půl hodinky je vystaráno. Takže spokojenost. Uživatelský je příjemný. 

A jak je to s pěti denní výdrží? Těžko posuzovat, protože na každých nehtech a při rozdílné zátěží asi vydrží úplně jinak. Za sebe můžu říct, že vydrží dobrý 3 dny, poté se začnou šoupat špičky. Je to u mě klasika, protože se mi konečky třepí, takže laky na nich hůře drží. Byť tedy lak nesplňuje tu pětidenní hranici, stejně jeho výdrž považuji za pozitivum. Jejich One Coat kolegové totiž nedrží skoro vůbec, takže je určitě dobře, že v rámci firmy došlo k pokroku a přišly na trh s lepšími laky.



Za sebe vám laky můžu doporučit. Hezky se lakují, rychle schnou a výdrž je tak nějak průměrná. Těch pět dnů spíše nečekejte, ale rozhodně se neoloupe do hodiny, jako to umí jiné laky.

Cena je 99 Kč za 10 ml a seženete je v každé drogerii. Sama si plánuji ještě nějaký odstín pořídit.

Za poskytnutí laku k recenzi děkuji zastoupení Dermacol.

Zkoušeli jste už tyto laky? Jak drží vám?

14 komentářů:

  1. Barvička je zajímvá, líbí se mi. Momentálně mám gel-laky, takže mě veškeré lakovací novinky nechávají docela chladnou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná barva! :)) ja mám výhlídlý tenhle a pak ten tmavě fialový s třpytkami:))

    OdpovědětVymazat
  3. Barva se mi líbí (i na bledých rukou). Možná nějaký vyzkouším, ale momentálně se snažím nekupovat laky, protože jich mám hromadu. Nicméně zrovna tyhle mi asi neutečou, tak se není čeho bát. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Odstín je moc pěkný a na fotkách se pěkně leskne :)
    Všedně a nevšedně o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Barvička to není špatná, ale já mám momentálně tolik laků na nehty, že se všemožně snažím odolávat a další nepořizovat:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Odstin vypada dobre.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem na ně v DM koukala a líbil se mi nejvíce červený se třpytkama :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Odstínově je lak perfektní! určitě bych tenhle od Dermacolu v budoucnu ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  9. Takový zajímavý odstín mi ve sbírce chybí,mrknu se po něm ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. mají krásné odstíny, už jsem na ně koukala a tento je taky nádherný :))

    OdpovědětVymazat