neděle 22. února 2015

Catrice tvářenka z limitky Viennart

Limitku Viennart od Catrice jsou toužebně vyhlížela snad už od září. Oficiálně měla být v obchodech v listopadu, a když už jsem přestávala doufat, v únoru se konečně objevila. Jsou to tak dva týdny, co je v dostání v Rossmannu, takže ji ještě reálně seženete. Proto také píši recenzi takhle brzy, protože za pár týdnů se po limitce slehne zem.

Doporučuji k obhlédnutí celou kolekci. Tvářenku jsem si zamilovala na první pohled a tu jsem prostě ,,potřebovala". Nicméně velmi slibně vypadají stíny a dokonce i rtěnky, ve kterých jsou sice třpytky, ale efekt vytvářejí pěkný.

Pojďme se ale už podívat na tvářenku samotnou. Dostupná je v jednom jediném odstínu C01 Floral OrnARTment.


Vizuálně je tvářenka dokonalá. Hezký motiv a byť obyčejné, tak bytelné a plně funkční balení. 

Barevně jsem si ji představovala jako nástupce mé milované Home Sweet Home od Essence. Nicméně, Catrice je ve skutečnosti mnohem teplejší. Barvy jsou tak rovnoměrně rozprostřeny, že prostě stačí štětec smočit tak nějak plus mínus doprostřed a naberete přesně takovou barvu, jako potřebujete. Na druhou stranu, kdo by si chtěla vyhrát, určitě by šly používat i samostatně.

Tato fotka nejvíce odpovídá reálné barvě.

Pigmentace je přesně tak akorát. Není to ani moc, takže se nemusíte bát, že i letmým smočením štětce toho naberete moc, ale rozhodně to není málo. Na mé bílé pleti je vidět až až, ale občas mám na výraznější tvářenku chuť, takže mi to nevadí. Nicméně, určitě se bude hodit i k tmavším typům. 

výsledná barva, tmavší část, světlejší část

Texturou je to velmi jemný prášek, který je ale pevně slisovaný. Prášivost je minimální až žádná. Není to u pudrových věcí moc zvykem, ale tohle fakt nepráší. Zkoušela jsem do toho štětcem i více rýt, ale prachových částeček jsem se nedočkala. 

Manipulace s ní je tedy kouzelně jednoduchá. Lehce se nabere na štětec, na tváři navrstvíte dle potřeby a poté lehce rozmažete do ztracena. 


Výdrž je průměrná. Během dne se pomalu, ale jistě vytrácí. Večer je na tvářích znatelný jen její lehký nádech. Není to žádná katastrofa, tak 6 - 7 hodin dá bez problémů a poté mizí opravdu velmi pomalu, ale je zase pravda, že mám mnoho tvářenek, které na tvářích ve večerních hodinách najdu v lepším stavu. 


Byť mám tvářenku jen krátce, rozhodně její koupě nelituji a myslím si, že se stane nedílnou součástí mé sbírky. Barevně mi sedí a slušet bude jak bledulkám, tak středně tmavším typům. Velmi snadno se nanáší, nepráší. Pigmentace je velmi dobrá. Výdrž spíše průměrná, ale běžný pracovní den s vámi zvládne. Za sebe ji určitě doporučuji.

Cena je 104 Kč a seženete ji ve vybraných drogeriích Rossmann.

Už jste se byli na limitku Viennart podívat? Také se vám líbí?

18 komentářů:

  1. Ja mam z tejto limitky ocny tien a je uplne nadherny. Ma uzasnu pigmentaciu.
    Ked som prvy krat videla fotku tejto licenky, tak som si bola ista, ze bude moja ;) Ale nazivo je na mna prilis oranzova, takze som zatial odolala. Skoda, ze neurobili aspon 2 odtiene :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že na oficiálních fotkách trochu klamala. Také jsem ji čekala studenější.

      Vymazat
  2. Ahoj limitku jsem viděla a přemýšlím o koupi jedné z těch tří rtěnek, ale nevím jestli to stojí za to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky Catrice patří k těm nejlepším, takže určitě doporučuji.

      Vymazat
  3. Tak ta vypada bozsky.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta je krásná! Bohužel Catrice je pro mě nedostupná značka...:/

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem ji neviděla, u nás je Catrice bohužel jen v jednom Rossmannu, do kterého se tak často nedostanu :/ Vypadá ale moc hezky, odstín by se mi líbil :)!

    OdpovědětVymazat
  6. Tvářenka je opravdu nádherná. Limitku jsem ještě neviděla, ale pokud na ní ještě narazím, tak jí určitě nenechám bez povšimnutí :)

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě jsem neměla možnost prohlédnout, ale jak budu mít cestu do Rossmanna, tak omrknu, vypadá lákavě:-)

    OdpovědětVymazat
  8. mě naštěstí drží jak přibitá celý den, v práci jsem tak 10 hodin, pak jdu občas i cvičit, a i to vydrží. momentálně mi nahradila MAC, a to je co říct :D jsem zvědavá, jak ten skluz doženou, už teď měla být myslím jiná limitka. nejvíc se každopádně těším na Nude Purism!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají to nějaké divné ty dodávka. Ale ptala jsem se na to opakovaně zastoupení Essence/Catrice a prý distribuci konkrétně v Rossmannu nemůžou ovlivnit, že si to řídí sami.

      Vymazat
  9. Vypadá opravdu krásně, škoda že u nás v drogerii tahle značka stále není :-/

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem od Catrice ještě stálě nic nekoupila, ale už dlouho si říkám, že s tím musím něco udělat. Líbí se mi on nich třeba i laky.. :) Tvářenka se mi také líbí (hlavně design) :-))) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě jsem limitku neviděla :) ale tvářenka vypadá pěkně
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná barva, mám teplejší podtón, takže takovéto barvy jsou přesně pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tuto limitku jsem nezaznamenala, ale půjdu ji určitě omrknout, Catrice má standardně dobré a zajímavé produkty :-) Tvářenka je moc hezká, ale já bych brala pro sebe spíše nějaký studenější podtón...
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak recenze i tvářenka mě moc zaujaly, při nejbližší příležitosti jsem vyrazila do Rossmannu... A nikde nic :( Ani na druhé prodejně. Tak jsem asi špatně koukala. Každopádně vypadá krásně, ať slouží!

    OdpovědětVymazat