úterý 30. září 2014

Podzimní paletka od Essence

V drogeriích Rossmann právě máme limitku Hello Autumn. Ta se barevně velice vyvedla a již podle prvních ohlasů vás velice lákala. Mě samozřejmě také, a tak jsem byla moc ráda, když jsem na posledním setkání Essence dostala paletku stínů právě z této limitky. Mám ji sice doma jen necelé tři týdny, ale chtěla jsem vám o ní napsat co nejdříve, dokud je stále v drogeriích. Za měsíc už by vám má recenze moc nepomohla.

V limitce jsou hned dvě paletky. Kdybych si vybírala sama, sáhnu po té první, kde je všech šest stínů do hněda. Dostala jsem ale dvojku 02 Keep Calm and go for a walk, kde se nachází kromě tří hnědých i tři zelené stíny. Na ty jsem se sice chvíli dívala skrze prsty, ale ve finále jejich barva není tím hlavním problémem.



Paletka mi hrozně připomíná její kolegyni All about nude ze stálé nabídky, která je kvalitou dobrá, takže jsem tak nějak doufala, že když se jim uspokojivou konzistenci podařilo namíchat jednou, zvládnou to i podruhé. Bohužel se tak nestalo a limitovaná paletka kvalitou odpovídá absolutní většině stínů Essence, což ve zkratce znamená, že jsou nic moc.

Stíny mají velmi slabou pigmentaci. Výjimkou je poslední nejtmavší stín, ten je barevně vyvedený. Stíny jsou hrubě namlety a dost práší. Na oko nejdou nanést v rovnoměrné vrstvě a je docela piplačka dosáhnout s nimi uspokojivého výsledku. Musí se na to hodně pomalu, lehce naťupávat a vrstvit. 



Určitě pod ně doporučuji lepivější bázi, na kterou lépe přilnou, a která jim dokáže přidat na intenzitě. Výdrž stínů je průměrná. Bez báze jsem to nezkoušela, s bází je to cca 5 - 6 hodin, což je u mě na té nižší hranici. Když pomyslím na to, jakou práci to ráno dá a jak rychle jsou pryč, opravdu nejsem spokojená.

Na první líčení jsem zkoušela první a třetí hnědou a poslední šedou zelenou barvou jsem udělala linky. Ale povím vám, byl to tehdy dlouhý pracovní den. Co půl hodiny jsem to musela chodit kontolovat a odmazávat černé kruhy pod očima. Stíny se hodně rozpíjely a odpadávaly pod oko.



Napodruhé jsem vyzkoušela druhý hnědý stíny a skombinovala ho jednou z tmavě zelených. Bohužel už teď nevím, kterou jsem použila, ale ony obě vypadají na oku stejně, takže je to jedno. Použila jsem pod ně jinou bázi než na fotkách výše, proto jsou barvy intenzivnější.



Celkově s paletkou nejsem spokojená. Stíny hodně práší, mají nízkou pigmentaci, špatně se nanášejí, výdrž je velmi průměrná. Mám plný šuplík daleko lepších stínů a nemyslím si, že bych v budoucnu tuto paletku nějak hojně využívala. Paletku vám tedy nemůžu doporučit. Klidně si ji běžte do drogerie omrknout, protože vizuálně je úžasná, ale bohužel uživatelsky je velmi problémová. Cenu nevím přesně, ale bude to cca kolem stokoruny.

Za poskytnutí paletky k recenzi děkuji zastoupení Essence.

Už jste byli omrknout limitku Hello Autumn a co jste si odnesli?

19 komentářů:

  1. Ještě , že jsme si ji nevzala. Už jsem ji držela v ruce, ale nakonec jsme ji dala zpět. Ještě, že tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem limitky ještě omrknout nebyla, ale tento týden asi zajdu do drogerií :). Škoda, že vydrží málo hodin a je málo pigmentovaná
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Prvé 3 odtiene sa mi páčia ale tie ostatné nie, kedže zelenú nenosím...

    OdpovědětVymazat
  4. já mám sadu na obočí, stíny jsou dobře pigmentované, ale rozjasňovač stojí za prd, nebarví, jen práší. ale jinak je limitka moc krásná!

    OdpovědětVymazat
  5. Taky už jsem je držela v ruce, ale je mi jasné jak to u Essence se stíny je.

    OdpovědětVymazat
  6. Barvy krásné, ale ta pigmentace fakt hrůza :( Já bych si ji asi nekoupila, na takhle málo pigmentované stíny nemám nervy :D

    OdpovědětVymazat
  7. ježiš, já se na ní dost těšila, ale vypadá docela strašidelně...

    OdpovědětVymazat
  8. Barvičky jsou takhle v paletce krásné,ale jinak se mi moc nelíbí :)

    OdpovědětVymazat
  9. ty barvy jsou luxusní, absolutně ňufňuf, ale ta pigmentace.... ale já stíny stejně nepoužívám teď

    OdpovědětVymazat
  10. a to som si ju chcela kúpiť...ešte že som odolala :)

    OdpovědětVymazat
  11. To je škoda, barvičky vypadají hezky! www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. krásná paletka, takové podzimní barvy!

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda té pigmentace jinak bych si ji hned vzala! :)) Vypadá totiž úžasně :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda té pigmentace! Jinak barvy v paletce vypadají krásně.
    vesspurplediary.blogpost.com

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře. Ano, je to přesně tak. Paletka sama o sobě je nádherná, ale jen na dívání, malovat se s ní bohužel moc nedá.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, dá se Hello Autumn od Essence ještě sehnat? Pokud ano, v kterých drogeriích je k dostání? A dá se sehnat všude v ČR? Hrozně se mi zalíbil ten jejich Lip Cream. Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V drogeriích Rossmann. V těch více frekventovanějších už bude limitka asi trochu vybraná, ale pokud najde nějaký zapadlejší Rossmann, tak určitě ještě budou mít výběr.

      Vymazat
  17. Mám tu paletku a nic moc... Pigmentace blbá a navíc mi přijde, že jsou ty barvy moc podobný, obzvlášť středně zelený. Znovu bych si jí nekoupila.

    OdpovědětVymazat