pátek 29. srpna 2014

Pískové potěšení od Catrice

Na každého jednou dojde. Dlouho jsem pískovým lakům odolávala a bránila jsem se jim. Nakonec však jeden skončil v mých spárech. A i když jsem se na vlastní nehty přesvědčila, že to skutečně nebude má oblíbená textura, lak mě stejně dostal a dnes budu více méně chválit.

Kolekce Crushed Crystals od Catrice spatřila světlo světa letos na jaře a v blogsféře vzbudila ohlas. Nejvíce opěvovaný byl odstín Call me princess (například u Rendy). Sama jsem ho měla několikrát v nákupním košíku, ale vždy jsem ho vracela s tím, že pískové laky prostě ne. 



Nakonec se u mě zabydlil odstín 04 Oyster and Champagne. Byla to láska nečekaná, zato na první pohled. Dostala jsem od Mark Distri plnou taštičku především kosmetiky SebaMed (recenze někdy v budoucnu) a najednou mezi těmi všemi krémy na mě vykukuje lak na nehty. Ten den jsem měla na nehtech jen nevýraznou béžovku, která se navíc moc nevyvedla a na pár nehtech jsem měla bublinky. Tak jsem si řekla, že nováčka hned na jeden nehet zkusím. A jak to dopadlo? Okamžitě jsem měla nalakované všechny nehty a tahle úžasná manikúra se mnou nakonec zůstala neuvěřitelných deset dní!

Tahle to vypadalo. Podkladem je lak od L'oréal odstín 102 a na něm jedna vrstva Crushed Crystals od Catrice. L'oréal sám o sobě drží dobře, běžně dá i pět dnů. Jenže Catrice jeho výdrž úžasně prodloužil. Pouze jsem po cca těch pěti dnech lehce opravila ošoupané špičky asi u třech nehtů a komplet jsem to sundávala skutečně až desátý den. V jedné vrstvě připomíná Catrice pískový lak jen velmi vzdáleně a není moc hrubý. Odlakování bylo úplně v pohodě, až jsem se divila. V podstatě jako každý jiný bezproblémový lak.


Vyzkoušet jsem ho ale musela i samostatně. Napodruhé jsem tedy lakovala dvě vrstvy pouze Crushed Crystals. Lakuje se velmi dobře. Štěteček je spíše širší, textura tak akorát a lak velmi pěkně kryje. Překvapilo mě i rychlé zasychání. Přece jen člověk dává na nehet docela tlustou vrstvu. Ale do půl hodinky vše drží tak jak má.

Tady už se však naplno projevil pískový efekt a přiznám se, že mě ta hrubost na nehtech trochu otravovala. Chtěla jsem jeho výdrž vyzkoušet bez dalších pomocníků, tak jsem to nechala, ale až ho budu lakovat příště, dám na něm top coat. 

Výdrž opět velmi slušná, dávala jsme jsem ho dolů pátý den především s tím, že už to chtělo změnu. Ale určitě by šly zase jen opravit špičky a fungovat dál. Odlakování už bylo trochu horší. Nakonec jsem to sice zvládla bez alobalu, ale padlo hodně tampónků, odlakovače i sprostých slov. :-)



Lak jsem si tak jako tak zamilovala. Líbí se mi jeho barevné provedení. Dobře se lakuje, rychle zasychá a hlavně perfektně drží. Ještě kdyby nedělal ten hrubý povrch, byla bych spokojenější. Osobně mi více vyhovoval v jedné vrstvě na barevném podkladu, ale vaší fantazii se meze nekladou. 

Laky Crushed Crystals seženete v šesti barevných provedeních. 10 ml laku stojí cca 80 Kč. 

Za poskytnutí laku k recenzi děkuji zastoupení Mark Distri.

Co vy a pískové laky? Milujete je nebo se jim vyhýbáte?

14 komentářů:

  1. Wáu, 10 dnů, to je teda mazec a tahle barva se mi moc líbí. Já mám doma pískové laky 2, jeden od GS a druhý od MOJE a mám je ráda, líbí se mi na nich, že vydrží dýl než normální laky. Až půjdu kolem stojanu Catrice, tak tyhle laky musím omrknout :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Pískáče mě dlouho nelákaly, ale jak jsem je jednou okusila, tak je zbožňuji. :) Nejraději mám teda od Rimmel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Rimmel mají úžasné barvičky, ale ten písek mě v nich odrazuje. Ale třeba se někdy při nějaké akci neudržím. :-)

      Vymazat
  3. Ta výdrž je super! Až se zase dostanu ke Catrice, tak na ně určitě kouknu :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Teda odstínově se mi moc líbí! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám teď období spíš výrazných laků na nehty - nosím spíš růžové, modré, červené. Tyhle tělové barvy nosím spíš od podzimu do zimy. Ale efekt na nehtech se mi moc líbí.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju tyhle laky a zároveň je nesnáším - to odlakovávání je fakt hrůza :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně. Ne sice pískové, ale třpytivé laky obecně miluji. Jsou na nehtech prostě hezčí, ale odlakování je peklo.

      Vymazat
  7. Vyhýbám se jim. Nenávidím třpytky v čemkoliv, nejvíc právě u laků, je téměř nemožné to odlakovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, to špatné odklakovávání taky nemám v lásce.

      Vymazat
  8. Bohužel mi třpytivé laky nesluší, takže asi nezkusím. Měla jsem akorát jeden pískáč od GS, takovej růžovej, neměl třpytky, ale spíš jen ten písek, ale měla jsem pocit, že se mi po něm třepí nehty, takže jsem nad tímhle typem laků zlámala hůl.

    OdpovědětVymazat
  9. Pískové laky mám na jednu stranu ráda ale na druhou zase ne. Jsou dobré většinou pro svou výdrž a hrubý povrch mi nijak nevadí, ale odlakovat je, to je pro mě peklo které mě vždy dost vytočí :-) Tenhle vypadá zvláštně, nějaký podobný už ale mám :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. já mám od Catrice pískový ten červený a vůbec se mi ho nechtělo odlakovávat :))

    OdpovědětVymazat