pátek 1. srpna 2014

Kosmetická statistika (červenec)

Prázdniny se nacházejí ve své polovině, a tak je ten správný čas ohlédnout se za červencem. Kosmeticky to byla docela jízda, protože mi přicházely ještě opožděné dárky k narozeninám, plus se na všechny strany rozjely slevové akce. A i když jsem velké části z nich odolala, přece jen se tu a tam něco našlo a dohromady to dalo pěknou hromádku. Naštěstí jsem se docela činila i ve spotřebě, takže to ve finále není zase tak děsivé, i když opět a zase toho mám doma o něco více. V číslech to dělá 30 nových věcí versus 21 spotřebovaných kousků.


Novinky

Podařilo se mi nastřádat pěknou hromádku. Dominuje jí větší nákup věcí Balea, na které jsem měla 25% slevu. A jsou to věci, které se vždycky hodí, takže žádné výčitky. Od kolegyň z práce jsem k narozeninám dostala Chloé Love a paletku Real Techniques jsem částečně financovala z peněz od babiček, co jsem dostala k narozeninám. A dárky se přece nevyčítají. :-) Lákadlu v podobě 50% na Maybelline jsem čelila statečně a koupila jsem jen dvě věci, které používám pravidelně a neztratí se u mě. Nakonec jsem neodolala ani 30% slevě v Sephoře a odnesla si pár drobností. Pan Rocher mě nakonec ukecal na peeling a v The Body Shop konečně zlevnily tělový sorbet. Ladybx se tentokrát moc nevyznamenal a protřídila jsem i balíček od Dermacol. A nakonec nákup roku - trio stínů Shiseido za 15 Kč. Ano, čtete správně, žádná číslice mi v údaji o ceně nechybí. Sice jde o šílenější barvičky, ale za tu cenu jsem to vzít musela. 

Spotřebováno

Po střídmějších měsících jsem se konečně podívala na dno pořádné porci produktů. Líbí se mi, jak mám všechny ty lahvičky ,,vychované" a dochází pěkně vždy ke konci měsíce, abych je nemusela dlouhé týdny skladovat.  Zatímco v polovině měsíce jsem měla jen pár produktů, tak za poslední týden jsem mačkala poslední zbytečky snad ze všeho, na co jsem sáhla. 

1) Šampón Yves Rocher - byl docela nic moc a nevyhovoval mi. Naopak na mytí štětců byl výborný a asi by mi nevadilo, kdybych ho za totožnými účely pořídila znovu.

2) Kondicionér Garnier - Zde se mé preference dost měnily. Na začátku mi přišel, že mi vlasy zatěžuje. Pak jsem ale vychytala jeho ideální množství a naopak jsem si ho velmi oblíbila. Mám doma v zásobě další kousek, akorát v trochu jiné variaci.

3) Tělové mléko Nivea - Prostě klasika. Bylo příjemné a určitě koupím časem další kousek.

4) Čisticí pěna Alverde - Můj další pokus v novém režimu čištění pleti a moc nám to nevyšlo. Pěna vysušovala a odličovala velmi průměrně. Znovu určitě ne.

5) Tekuté mýdlo Balea - Opět klasika, mám v zásobě hned několik dalších kousků.

6) Pleťový krém Garnier - Moc se mi nezamlouval. Páchl z něj alkohol, hydratoval velmi málo a pod makeupem cuckovatěl. Ležel mi ale doma už docela dlouho, tak jsem se s ním rozhodla zatočit a vypotřebovat ho. Znovu už ho ale v žádném případě nechci.

7) Pleťový krém Mary Kay - Tohle byla jiná. Dlouho jsme si k sobě hledali cestu, ale ve finále to byl velmi dobrý, lehoučký krém. Byl to asi jeden z nejlepších krémů, co jsem kdy zkusila a vůbec bych se nezlobila, kdybychom se v budoucnu potkali znovu.

8) Sprchový gel Avril Lavigne - Takový omyl. Dříve jsem hodně toužila po této vůni, ale byla (a je dodnes) hrozně drahá. Tak jsem si alespoň chtěla udělat radost sprcháčem. Jenže ten původní vůni připomíná jen velmi vzdáleně a navíc vysušoval. Nikdy více.

9) Pasta na zuby Signal - Prostě klasická pasta, nemám moc co víc k ní napsat.

10) Pleťová maska Yves Rocher - Byla příjemná, hezky voněla, ale nic zásadního nedělala. Znovu jí netřeba.

11) Krém na nohy Balea - Jeden ze svatých grálů poloviny blogsféry. Už mám doma nové balení.

12) Mátový gel Ryor - A následuje můj osobní svatý grál. Bez tohoto skvělého gelu, který uleví otokům a bolesti nohou, už nemůžu ani fungovat. Za rok jsem zvládla pokořit tři balení a už mám samozřejmě v zásobě další.

13) Indulona - Nemám ji ráda, ale nechala jsem se ukecat, že je to prý to nejlepší na hojení jizev. No, není. Po celém spotřebovaném balení mám pocit, že mi to vůbec nepomohlo a kdybych to od počátku mazala něčím hojivějším, třeba s aloe vera, asi bych udělala lépe. Znovu ji už nechci vidět.

14) Odličovač očí Yves Rocher - Moje klasika, která mi, byť s výhradami, vyhovuje. Ještě mám v zásobě další balení, ale rozhodla jsem se ho nyní prostřídat zase s něčím novým.

15) Termální voda Avéne - Letní nutnost, kterou jsem si fakt zamilovala. Už jsem si pro jistotu koupila větší balení, ať mi to také chvíli vydrží.

16) Čisticí pásky Nivea - Jo, bez těch by se žádná statistika neobešla. :-)

17) Pudr Dermacol - Jedna z nejlepších věcí, co v kosmetickém světě existuje. Určitě si ho koupím znovu, jen jsem se teď rozhodla, že musím trochu udělat pořádek v mých pudrových zásobách. Ale už teď se těším, až se vrátím k Dermacolu.

18) Řasenka Maybelline - Náš vztah byl od počátku problematický. Chvíli jsem ji nenáviděla, pak byla chvíli dobrá, ke konci zase nic moc. Zkrátka a jasně, nejsme si souzeny a nebudu ji v budoucnu pokoušet znovu.

19) BB krém Skin79 - Tento fialový mi velmi sedí a vůbec bych se nezlobila za plné balení.

20) 21) - Nové úžasné masky Sephora - Bude o nich samostatná recenze, ale asi až později, protože když jsem se vydala pro další kousky, tak regály byly prázdné a dle prodavaček byl o ně takový zájem, že se vyprodaly a nové budou až v září, takže vás s nimi nebudu teď zbytečně dráždit.

Červenec je definitivně za námi a na srpen bych si ráda naplánovala dobu půstu, protože bych se chtěla zase rozšoupnout v záři při dnech Marianne. Ale na nule to nezůstane, to je vám určitě jasné. :-)

Jak jste zvládali červencovou vlnu výprodejů vy?

15 komentářů:

  1. Zas tolik novinek. Me naopak pribylo uplny minimum, nenakupovala jsem :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Pane jo, to je zase novinek :) tu tělovou Balea emulzi jsem si koupila taky a Yves Rocher Pure system jsem měla celou řadu :) . Ze spotřebovaných věcí mám doma akorát Niveu tělové mléko které čeká na spotřebu, akorát mám pumpičku :) termální vodu Avéne která je výborná a krém na nohy :)) Hrozně se mi líbí jak vždycky "spotřebováno" píšeš :) neskutečně mě u tebe baví .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Těším mě to o to víc, že z mnoha stran vím, že u spotřebována se lidé dívají vesměs na obrázky a text již nečtou. tak jsem ráda, že je text nejen čtený, ale že i baví.

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že paletka RT dorazila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem strach, ale nakonec to dobře dopadlo. i když na ten můj email, co jsem jim psala, neodepsali dodnes.

      Vymazat
  4. Vidím, že v nákupech převažuje Balea, ale taky ji mám moc ráda :) a jsem zvědavá na tu paletku od RT, protože mám doma taky jednu a jsem s ní moc spokojená :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. těším se na recenzi těch masek, ty mě totiž moc zajímají :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou fakt příjemné, ale nechce se mi o nich psát teď, když si je nemůžete zajít hned koupit. plus mám tedy ještě jednu v zásobě.

      Vymazat
  6. Nechápu jak to tak děláš tolik spotřebovaných produktu!' :D Taky jsem udělala nálet na Baleu, ale takové základní věci jako jsou sprcháče :D :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Novinek se Ti nastřádalo hodně a spotřebovávala jsi taky dost, to je fajn :) Já výprodejům odolávám, protože toho mám doma dost :D
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Skvela bilance! Z nakupu si nic nevycitej, clovek si prece musi delat radost. Navic rikas, ze vetsina novinek jsou darky. Ale zajimalo by me, kde jsi ukoristila ty Sheisedo stiny tak levne?

    Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v Marionnaud. Měli takhle extrémní slevy na loreal a max factor a nakonec prodavačka vytáhla jako ,,podpultovku" i shiseido. kromě stínů i korektory, ale samozřejmě v těch nejtmavších odstínech, takže tam jsem si nechala zajít chuť.

      Vymazat
  9. Já jsem také využila několika akcí, ale krotila jsem se. Zrovna nepotřebuju teď syslit...
    >>>GIVEAWAY<<<

    OdpovědětVymazat
  10. Mohla by si prísť spotrebovať aspoň polovicu mojich vecí... (aby som si nemusela vyčítať tie moje nákupy)...

    OdpovědětVymazat
  11. wow dobre vela si toho minula :) ja sa vzdy tak tesim ked sa mi podari pominat veci a nekopia sa mi na policke :)

    OdpovědětVymazat