čtvrtek 17. dubna 2014

Zázrak od Aussie

Po dlouhých měsících testování nastal čas představit si slavný zázrak na vlasy aneb hloubkový balzám na poškozené vlasy od Aussie. Balzám jsem začala používat již v průběhu listopadu. Poté jsem tedy měla únor a březen pauzu, ale teď už ho opět používám pravidelně a blížím se k jeho dnu. Testování mi trvalo tak dlouho, protože jsem se nemohla dlouho rozhodnout, jestli se mi jeho efekt na vlasech líbí nebo ne. Nakonec jsem však došla k závěru, že to za to stojí.


Jak jistě všichni dobře víte, tento balzám se má na vlasech nechat 3 minuty a poté klasicky opláchnout. Balzám by měl vyhladit drsný povrch kutikuly, pomáhat k obnově poddajnosti vlasů a dodávat jim lesk. Obsahuje výtažek z meduňky lékařské, ale jak je u Aussie dobrým zvykem, přírodní složky bývají až ke konci seznamu, takže je jich tam tak málo, že to snad ani nestojí za řeč.


Poměrně často se mluví také o zvláštním balení. A ano, je skutečně trochu výstřední. Jde o to, že to nemá žádný uzávěr. Když si donesete lahvičku z drogerie, odlepíte akorát miniaturní papírek a pak už jen stačí láhev zmáčknout a balzám teče ven. Na jednu stranu je to fakt divné, že to nejde pořádně zavřít, ale je pravda, že ve sprše je ta jednoduchost neocenitelná. Má to něco do sebe. Parabenů je ve složení více než dost, takže nemám obavy, že by se to zkazilo a ani jsem nikdy nic podobného nečetla, že by to někdo musel vyhazovat předčasně. 



Na obalu je sice uvedeno kondicionér, v českém překladu balzám a abychom to měli zamotanější,  já osobně jsem to používala jako masku. Čili jsem to aplikovala přibližně jednou týdně. Klasicky jsem umyla vlasy šampónem a poté jsem dala na tři minutky Aussie. K aplikaci samotné nemám moc co říct, prostě klasika. Dávám to hlavně na konečky, ale lehce to máznu i k hlavě. Nechám působit a poté smyji. Nikde žádný problém. 

Balzám navíc voní výrazně po žvýkačkách, což je docela fajn. Je to takové pozitivní. Vůně se dokáže ve vlasech udržet i několik hodin.

A teď tedy k nějakým výsledkům. Sama jsem na svých vlasech rozdíl pozorovala. Ale bylo to takové zvláštní. Vlasy byly určitě lesklejší, tam není co řešit. Ale pak tady byla taková zvláštní věc. Na jednu stranu mi přišlo, že to vlasy zatížilo. Byly takové uhlazenější a dělaly mi vlny daleko méně než obvykle (já to mám tak, že většinou se mi po umytí nadělají přirozeně vlnky. Ale když je něčím zatížím, tak vlasy jakoby ztěžknou a navlní se mi maximálně konečky). Na druhou stranu byly vlasy vzdušné. Bavilo mě pohazovat hlavou, protože vlasy tak hezky poletovaly kolem hlavy, což také normálně nedělají. Že vám slova těžké a vzdušné nejdou dohromady? Já vím, že to nedává logiku, ale přesně tohle se na mé hlavě odehrávalo. Na jednu stranu ty vlasy byly uhlazené, rovné a na druhou stranu byly jemňoučké, lehké a vzdušné. Zvláštní. Po dlouhých týdnech používání jsem však došla k tomu, že se mi ten efekt vlastně líbí. 

Co se týče zlepšení kvality vlasů, pozorovala jsem to hlavně na začátku. Koncem minulého roku jsem měla vlasy dost suché a takové nic moc. A balzám Aussie dokázal hodně pomoct. I když spíše jen na efekt. Vlasy prostě vypadaly lépe, ale ve skutečnosti byly stále zničené. Na to mi pomohla až následně kúra Thermal. Nyní mám vlasy naopak v dobré kondici, vyživené, pokožku hlavy bez šupinek. Nyní už také ten rozdíl s Aussie není tak výrazný, ale přesto stále patrný. Vlasy jsou prostě jemnější, lesklejší, hezčí. 


Co mi z toho všeho plyne. 3 Minute Miracle mám skutečně ráda. Je to takový ,,lepší" kondicionér. Vlasy krásně rozzáří a jsou na pohled viditelně hezčí a také se lépe upravují. Nezaznamenala jsem žádnou negativní reakci. Použití je rychlé a příjemné, hezky to voní a vlasy to zásadním způsobem nezatíží. Myji je poté po své obvyklé době, čili za 2 - 3 dny. 

Jediné, co bych poznamenala, tak to pro mě není zázrak v tom pravém slova smyslu. Po tomto balzámu jsou sice vlasy viditelně hezčí, ale spíše jen na efekt. Pokud mají vaše vlasy nějaký zásadnější problém, chce na ně použít něco účinnějšího. 

Jestli Aussie doporučit, to je těžká otázka. Na každý vlas to bude reagovat jinak a i recenze můžete najít hodně různorodé. Já osobně jsem spokojená, takže za sebe ho doporučit můžu, i když jej musíte brát s rezervou a nečekat slibované zázraky. Pokud si na něj mé vlasy nezvyknou, ráda si koupím i další balení.

250 ml vás vyjde na 179 Kč a seženete jej v drogeriích DM.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Procter&Gamble.

Zkoušeli jste již tento zázrak? Jak sedl vám?

14 komentářů:

  1. Vypada skvele, ale zatizeni by mi asi vadilo. Taky se mi vlnej a maji objem a kdyz mi tohle nejakej sampon vezme, tak si me neziska. Zatim po vsech prirodnich jsem je mela splihlejsi, tenhle by ale sednout mohl.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Obyčejný kondicionér, který je fajn, práci svou dělá a krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, na Aussie koukám pokaždé, co jsem v dm, ale docela mne odrazuje ta cena. Ráda bych zkusila buď tento balzám a nebo nějaký jejich šampon. Uvidíme, možná si ke značce Aussie přece jenom najdu někdy cestu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Před 2 dny jsem tento zázrak na vlasy použila poprvé a podle mě je úžasný! normálně se mi vlasy tak moc cuchají po různých maskách, že bez dalšího použíti nějakého bezoplachového balzámu, olejíčku apod. je nerozčešu. Po použítí tohohle balzámu to, ale bylo jiné, vlásky krásně posilněné, lesklé a hlavně šly rozčesat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Takže :D Pamätám si ako Aussie vychvaľovala sympatická youtuberka Plom Foolery...Bolo to síce už dávnejšie,ale máme dosť podobné vlasy akurát ja ich mám trochu viac zničené než ona...Takže som ho chcela skúsiť...Potom som ho videla v DM drogériach ( u nás v SR )...Cena mi prišla vyššia a keď som sa pozrela na to zloženie...No s Pánom Bohom...Niektorí sú názoru že silikóny,parabény,alkohol atď,vlasom vôbec neškodia,práve naopak že sú po nich pekné,jemné atď...Ale ja skôr túžim po zdravých pekných vlasoch vďaka rôznym olejom,výžive,..:D Dobre asi ma tu nikto nechápe,kratšie povedané,nechcem si dávať na vlasy 1000 chemikálii a potom si budem myslieť aké mám zdravé vlasy...Plus čo sa týka tohto Aussie...Sú dve skupinky ľudí..Prvá čo ho zbožňuje,majú vlasy "zdravšie" krásnejšie atď..A druhá ktorá ho nenávidí,aj kvôli tomu zloženiu...Ja ostávam pri mojej milovanej značke balzámov (Balea)...Jedného dňa,ma možno popadne chuť ho vyskúšať,ale zatiaľ akosi nie...

    OdpovědětVymazat
  6. Já chci vyzkoušet jen šampon :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám Miracle Moist a taky jsem spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám Aussie moc ráda :) hlavně ty vůně :))
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. tento jsem ještě nezkoušela, ale mám ho na svém wishlistu :) zatím jsem zkoušela řadu Volume a s tou jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad touhle řadou přemýšlím, tak ráda slyším, že je dobrá. Ale musím se nejdříve nějak prokousat svými šampónovými zásobami. :-)

      Vymazat
  10. mě aussie odrazuje žvejkačkovou vůní, a tenhle obal je děsný. na cestování je absolutně nevhodný :/ Není nad klasický "vyklápěcí obal". Ale Aussie 3min miracle je prý opravdu zázrak, jak jsem se na většině blogů dočetla, takže pořád váhám nad tím, že obal přežiju a koupím si to :) a když mi nebude opravdu hodně vyhovovat, tak si šampon přeleju... :)

    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná vůně, ale jinak dost obyčejný kondicionér, u mě se žádný zázrak nekonal :(

    A.

    OdpovědětVymazat
  12. mně se strašně líbí ta vůně, ale jinak mi přijde takový obyčejný, žádného efektu jsem si nevšimla :(

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat