čtvrtek 3. dubna 2014

Přírodně kontroverzní Ladybox

Už je to pár dnů, co vyšel nový Ladybox. Emoce vychladly, něco málo se prozkoušelo, takže je čas na shrnující článek.

Březnová edice se nesla v duchu eko a bio kosmetiky. Tato informace mě nejdříve nechávala naprosto chladnou. Když se však začalo rýsovat, že krabička bude hlavně o péči, začala jsem se hodně těšit. Odličovadla a mazadla všeho druhu, ty já zkouším hrozně ráda a v boxu mám tento druh výrobků nejradši. Vypadalo to všechno až moc dokonale a bohužel jako tomu bývá, mělo to pár háčků a výsledek je oproti očekávání trochu slabší.


Za skvělý eko - fór považuji absenci krabičky. Samotnou mě to při vybalování zaskočilo, ale fakt mi to přijde jako skvělý nápad. Krabiček máme každá milion a kdo ne, může je začít střádat zase od dalšího vydání. Teď je hrozně v módě být strašně eko, takže žádné remcání, že nemám krabičku. Tohle k tomuto vydání jednoduše patří. 

Bambucké máslo Raw Gaia

Začneme hezky od podlahy průserem číslo jedna. Nechci být sice hysterická, jak se tomu dělo na Facebooku, ale své si k tomu říct musím. V krabičkách se tentokrát o roli top produktu dělily tři výrobky. Tonikum/odličovací mléko Dr. Hauschka a bambucké máslo Raw Gaia. Už když jsem viděla rozpis toho, co v boxu bude, tušila jsem průser a hlavně jsem se modlila, ať mi přijde tonikum. To mám totiž vyhlédnuto už hrozně dlouho a fakt bych se zbláznila radostí, kdybych ho dostala. Jenže, štěstí mi nebylo nakloněno.

Kelímek Raw Gaia vypadá hezky a sympaticky, na své případné otevření ale stále čeká. Ještě jsem se nevzdala myšlenky, že bych ho třeba za tonikum mohla vyměnit. Jenže je to spíše utopie. Stačí se podívat nyní na exchange na stránkách Ladyboxu. Všichni chtějí Dr. Hauschku. 

Nemůžu tady používat velká slova a vztekat se, že má můj box nižší hodnotu než ty další, když jsem ho dostala, ale spíše mě mrzí, že jsem měla obrovskou šanci vyzkoušet svůj vysněný produkt a jen o fous to nevyšlo. Pro příště by ale podle mě bylo lepší, když už tam bude tahle různorodost, ať jsou si ty produkty co nejvíc příbuzné. Mléko/tonikum Dr. Hauschka a máslo Raw Gaia jsou si způsobem použití, velikostí, cenou i věhlasem značky tak cizí, že se vlna kritiky dala velmi snadno předpokládat. Nehledě na to, že mi to přijde nefér u vůči Raw Gaia. Představte si, že je to produkt, který dostanou všichni. Je to nová zajímavá značka, jistě kvalitní a zajímavý produkt. Určitě by to mnoho lidí chválilo. Jenže když se dostal do přímého boje s Dr. Hauschka, většina lidí byla z nálezu Raw Gaia zklamaná. A vidím to i na sobě. Normálně by mě to nadchlo a už bych vám psala, jak jej testuji. Takhle jsem se ho zatím nedotkla a spíš mě naštvalo, že se v mé krabičce objevil. 

Micelární voda Yves Rocher

Průser číslo dva. I když mě tedy překvapilo, že ta vlna kritiky nebyla zase tak veliká. Yves Rocher miluji, to bez diskuze. Ale drtivá většina jejich produktů eko ani bio není. Sice na super echt přírodní kosmetiku nehraji, ale jde spíše o princip. Na tuto krabičku nalákali spoustu přírodních nadšenců, a ti tuto značku spíše neocení. 

Co se micelární vody týče, nadšená jsem nebyla ani já. Už jsem ji totiž zkoušela. Celou recenzi najdete zde. Není sice vyloženě špatná, ale patří k těm horším micelárkám, co jsem kdy měla. Po jejím dalším balení tedy netoužím a už ji má slíbenou kolegyně v práci. 

Krém Lavera

Dále už to bude jen lepší, a to i přesto že lavera nepatří k mým oblíbeným značkám. Ale univerzální krém je dobrá volba do boxu. To se prostě hodí každému, takže za výběr chválím. Samotný krém není špatný. Voní celkem výrazně, podobně jako mnohé další produkty této značky a hydratace je slušná. Zkoušela jsem ho párkrát na ruce. Je to taková přírodní verze krému Nivea, s tím že ta je mi daleko sympatičtější. Krém lavera jsem tedy zkusila, není špatný, ale nakonec jsem kelímek nechala sestře, ta se s ním popere lépe než já. Ale umístění v boxu je za mě v pořádku, určitě to tam patří. 

Čisticí gel a krém Urban Veda

Tuto dvojku bych pasovala na to nejlepší, co jsem v boxu našla. A to i přesto, že jsem je zatím vůbec nezkoušela. Budou se výborně hodit na letní cestování, tak jsem je nechtěla vyplýtvat hned. Pro mě je to naprosto nová značka, o které jsem dřív neslyšela. Tubičky působí velmi sympaticky a fakt se těším, až se do nich pustím. Sice by se mi více hodila ta zelená varianta, která v boxech putovala, ale zvládnu i tu modrou. Pokud budou za něco stát, určitě vám o nich dám ještě vědět.

Čisticí gel Salcura

Léta letoucí jsem mycí gely nepoužívala, ale teď jsem se do nich pustila a mám chuť si koupit každý, který kolem mě jenom projde. Salcura mě tedy v boxu nadchla a zkoušením gelu se mé nadšení jen prohloubilo. Zaujala mě vůně, protože Salcura je proslulá svými těžkými bylinkovými mixy. Tohle ale voní svěže, hodně v tom cítím rakytník, který je tam obsažen. Pleť to vyčistilo také dobře a líbilo se mi, že gel nevysušoval. Pleť byla úžasně hladká. Zvažuji, že v budoucnu bych si tento mycí gel i koupila. 

Tělové mléko Weleda

Weleda je také značka, která mi nevadí, i když mě nikdy žádný vzorek nenalákal ke koupi plného balení. Nejinak je tomu i u novinkového tělového mléka pro děti. Vzhledem k velikosti vzorečků jsem mléko vymazala pouze na ruce. Hydratace naprosto fantastická, tady nemám co vytknout. Horší už je to s vůní. Údajně je to bez parfemace, ale můj nosánek je citlivý. Já v tom cítím žluklý kokos a alkohol. Především kvůli tomu alkoholu, který je navíc ve složení dost vysoko, bych tím rozhodně žádné dítě nemazala. A sama bych plné balení také nechtěla, protože to fakt smrdí. Ale za vyzkoušení jsem ráda a pytlíčky jsem v boxu uvítala s radostí.

Krém kivvi

Sympatický vzorek krému na závěr. Opět je to pro mě naprosto neznámá značka, která se navíc jeví velmi sympaticky. Prohlížela jsem si jejich další sortiment a vůbec bych se nezlobila, kdyby ještě někdy něco v boxu bylo. A třeba i něco většího. Tento krém je určen pro suchou pleť, což není úplně tak pro mě, ale ten 1 ml mě nezabije. Krém byl tedy skutečně hodně hydratační a na mé spíše smíšené pleti lepil. Což se ale dalo předpokládat. Mnohem horší už byla parfemace. Byla ovocno - květinová a hrozně silná. Z obličeje to šlo cítit ještě nějakou tu hodinku a dost mě to otravovalo. Opět jsem ale testovala s radostí.

Závěr tedy bude hodně zamotaný. Stačilo by hodně málo a byla by z toho nejlepší krabička vůbec. Osobně bych si to představovala tak, že bych úplně vyhodila Yves Rocher, namísto toho bych všem dala Raw Gaia a všichni by dostali buď mléko nebo tonikum Dr. Hauschka. A ideální krabička by byla na světě. Vraťme se však na zem. V tomto balení mě zaujaly především pidi vzorečky. Jejich testování jsem si opravdu užila a bavilo mě to. Přesně takhle si to představuji. Bohužel jsem však měla smůlu na plná balení, která u mě tak nějak nevyšla a nepotěšila mě.

Když se na to podívám objektivně a budu brát na zřetel především varianty s Dr. Hauschka, tak si myslím, že to byl výjimečný box, který se hodně povedl. Z mého subjektivního pohledu, tím spíš s mým ,,štěstím" na Raw Gaia, to musím hodnotit hůře a asi mi nezbývá nic jiného, než březnovou krabičku označit jako průměr, byť měla našlápnuto na daleko lepší výsledek.

Za poskytnutí krabičky k recenzi děkuji zástupcům Ladyboxu.

Co vy a eko vydání Ladyboxu? Měli jste štěstí na Dr. Hauschka?

13 komentářů:

  1. Za me snad nejhorsi box. Mela jsem "stesti" na Hauschku, ja bych spise to maslo. Odlicuju se ve sprse gelem, max u pritele micelarka, takze mimo me. Uz jsem vymenila za rtenku:D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. jo, tvoje pojetí boxu by bylo ideální. takhle půlka lidí na RG nadává, přitom je to tak zajímavá značka (i když podle mě krapet předražená). já jsem neobjednala, beru vždycky zbytky po tchýni (s jejich citem pro personalizaci bude mít tu sadu na mastnou pleť...).
    jinak Kivvi doporučuju omrknout, zrovna dneska jsem o nich zase psala, momentálně je to pro mě taková top nová značka. jejich krémy mi voní, sice silné vůně normálně nemusím, ale tohle je jak křížaly a je mi to strašně příjemné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Články o kivvi jsem si u tebe s chutí projela hodně mě láká ten rakytníkový odličovač. celkově ta značka vypadá skvěle, tak snad se o ní bude do budoucna více mluvit a snad i něco víc vyzkouším.

      Vymazat
  3. Já jsem naštěstí to štěstí měla a jsem za to to neskonale ráda! Bambucké máslo bych ráda vyzkoušela, ale jak píšeš: všichni chceme Dr. Haushku...

    OdpovědětVymazat
  4. souhlasím do puntíku s tvou recenzí :). Jinak ty produkty Urban Veda jsou fakt hodně dobré! Já mám sice zelenou variantu pro problematickou pleť, ale jestli ta tvoje modrá bude stejně dobrá, tak se máš na co těšit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že je Urban Veda skvělá. Asi to do té dovolené nevydržím a stejně je otevřu. :-D

      Vymazat
  5. Hned jak přišel email, že krabička bude mít dvě verze, jedna z Dr. Hauschka a druhá Raw Gaia, hned jsme věděla, co to způsobí, že spousta holek bude naštvaná. Já jsem se uklidňovala tím, že i Raw Gaia může být super a při mém štěstí tam Hauschku mít nebudu. No, nakonec jsem tam tonikum Hauschky měla, ale nějak jsem se z boxu nemohla radovat po tom všem co jsem četla na Facebooku :/ Takže krabička skvělá, skvělá, skvělá, ale je tam takový "černý stín" .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. černý stín, to je naprosto přesné. Prostě je tam vidět ten dobrý eko úmysl, spoustu skvělých značek, krémů, ale ten průser s nevyvážeností to všechno tak trochu zastínil.

      Vymazat
  6. jo! a nejvíc mě fascinujou ty kecy na LB fb stránkách, že "co si zase české ženy stěžují, taky se jim nelíbí co dostanou" no jasně. protože mnohem lepší je, nechat si líbit úplně všechno a spokojit se s málem. no jo, české ženy :D co by naštvalo mě, že Raw Gaia je cestovní balení a hauschka plný.

    OdpovědětVymazat
  7. Já trochu lituji, že jsem si ho neobjednala :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojda,

    no abych se vyjádřila k tý strašlivý vlně nevole...
    Prostě box je o překvapení... já taky chtěla řasenku a měla jsem tužku, ale prostě jsem to vzala jako fakt a hotovo. Fakt mi fascinujou ty řeči, jak byly okradený a bla bla bla.

    Jinak jsem vysledovala, že kdo neměl Hauschka mlíko, měl fialovou UV a kdo měl mlíko, měl obě balení malý a zelený =o)

    S boxem jsem spokojená, využiju vše... MUA edice mi nas* stokrát víc :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat