pátek 25. dubna 2014

Peeling na rty Lush

Dnes to bude ze šuplíku ,,kosmetické nadbytečnosti" aneb peeling na rty jen pro opravdové fajnšmekry. U mě je to docela paradox. Peeling na tělo či tvář jednoduše nesnáším a nepoužívám a rty jsou to jediné, které dobrovolně zbavuji šupinek drsnými zrníčky. Hodně jsem si oblíbila ten od Elf. Jenže ten je už snad půl roku vyprodaný, domácí zásoby došly, a tak jsem se vydala do Lush pro jejich vyhlášený scrub na rty.


Původně jsem šla pro věhlasnou variaci vonící po žvýkačkách. Jenže jsem si to nakonec rozmyslela. Máta + čokoláda, to je jednoduše bomba. Miluji tuto kombinaci. Především tedy k jídlu, ale ono výjimečně se tady dá sníst i ta kosmetika. :-) Třetí prodejní variantou je popcorn, který mě tedy nezaujal vůbec. Plus se čas od času objevují limitky, takže můžete mít cukřík v mnoha barvách a vůních dle libosti. 

Vůně je skutečně věrná a výrazná. Mám to na stole u počítače a když se nudím (chápejte, namísto abych dělala něco užitečnějšího), tak si to jen tak otevřu a ,,fetuji". :-) Máta má lehce navrch, ale i čokoláda je patrná. 


V kelímku nehledejte nic světoborného. Je to prostě obyčejný cukr vylepšený jen pár dalšími ingrediencemi. Není v tom nic závadného a i dle doporučení výrobce to můžete v klidu olíznout a sníst. I když mně osobně se to pořád trochu příčí a obvykle tu největší vrstvu utřu do kapesníku a olíznu jen ty zbytečky. Chutná to sladce, prostě jako cukr.



Samotné použití už tolik idylické není. Cukr je sice lehce spojený těmi dalšími ingerdiencemi, ale na povrchu vám to stejně pořád zasychá, takže to nějak nabrat a dopravit na rty je fakt problém. Rozsype se to úplně všude. Když už se to tedy nějak povede, pak už jen stačí přejíždět prstem po rtech. Cukr je velmi jemňoučký, navíc se rychle rozpouští. U Elf jsem byla zvyklá na tvrdší práci. Ale tak i Lush rty lehce ohobluje a toho nejhoršího je zbaví. 


Když uznám za vhodné, že je dostatečně ohoblováno, tak jak jsem psala výše, nejdříve vše otřu kapesníkem a zbytek slíznu. Rty jsou po použití peelingu jemné, ale trochu suché, takže to chce ihned balzám na rty. I v tom byl Elf lepší, ten měl balzám přímo v sobě a rty po něm byly hezčí a hydratovanější.

Celou tuto proceduru provádím dle nálady párkrát do týdne. Je to opravdu velmi jemňoučké, takže nemám pocit, že by to rtům nějak ubližovalo.


Celkově jsem tedy dejme tomu spokojená. Nebo minimálně dlouho jsem to chtěla vyzkoušet a koupě nelituji. Určitě si s tím poradím. Ale jak už je z textu patrné, peeling od Elf mi přišel lepší. A nenáviďte si tuto značku jak chcete. U každé firmy se dají najít poklady. 

Lush peeling ale není rozhodně špatný. Je velmi lehoučký a je to tedy jen na lehké obroušení rtů. Určitě jim to ale prospěje i tak. Trochu horší je nanášení, ale jinak je ta procedura příjemná. Je to sladké a voňavé. Co víc si přát. :-)

Jelikož jde ale fakt jen o předražený cukr, ocení to jen kosmetičtí fanatici, kteří musí mít každou vychytávku. Pokud patříte do této kategorie, tak směle do toho. :-) 25 ml produktu vyjde na 230 Kč.

Používáte peeling na rty? A kupovaný nebo vlastnoručně vyrobený?

14 komentářů:

  1. Peeling na rty je produkt, bez kterého spokojeně žijete, ale když ho vyzkoušíte, tak ho potřebujete... :) Já teda nejsem typ co by za něj utrácel, rty peelinguju cukrem a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dělala domácí peeling, ale stejně jednou neodolám a koupím si ho od Lush :D
    vesspurplediary.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle vypadá suprově :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám takovou malou fintu, před použitím peelingu si rty trošku natřu balzámem, cukřík se na něj pak přichytí a nepadá všude kolem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, včera jsem to zkoušela, a fakt je to hned lepší.

      Vymazat
  5. já používám právě ten bubble gum scrub a je celkem fajn ;) moc krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja píling na pery používam, ale len domáci, kupovať by sa mi asi nechcelo. Robím si ho do balzamovej tubičky, je to pekne praktické :) Tu som naň napísala aj návod :) http://beastlovesbeauty.wordpress.com/2014/02/07/diy-piling-na-pery/

    OdpovědětVymazat
  7. Když jsem se podívala na cenu peelingu z Lush, tak jsem prozkoumala internet a nakoupila peeling na rty na fleru, pomerančovo-medový asi za 80 Kč i s poštovným.

    OdpovědětVymazat
  8. Peeling na pery nepouzivam. Ak by som sa vsak rozhodla, ze je cas to zmenit, tak by som si nejaky vyrobila :) Asi tak raz za rok - ked sa mi zblaznia pery (vysusia sa) pomasirujem ich makkou mokrou zubnou kefkou, nanesiem silnu vrstvu medu a su zase v top forme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Med je na rty ten nejlepší lék, to je pravda. taky ho ráda používám, když je nejhůř.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám zrovna ten popcornový :-D Chuťově je celkem fajn, ale nějak mě nebaví ten koncept peelingů na rty. Nevím proč, ale vůbec ho nepoužívám - to už musí bejt, abych si vzpomněla.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem ho měla taky, ale pak jsem si přečetla složení a přijde mně to docela draze placený cukr :-) já normálně používám na rty stejný peeling jako na tvář

    OdpovědětVymazat