čtvrtek 6. února 2014

Vlasová péče Ziaja

Chytám se každé příležitosti, která mi nabízí zlepšení kvality mých vlasů. A tak když jsem brouzdala po stránkách Ziaja a přemýšlela, co si vyberu, jejich péče o vlasy mě zaujala. A jelikož šampónů a kondicionérů mám doma dostatek, sáhla jsem po bezoplachovém spreji. 


Sprej se má používat od vlhkých vlasů (zkoušela jsem i na suché a také to funguje), může se používat denně a slibuje samé pěkné věci.


Úplně přesně nevím, jakým směrem se bude dnešní recenze ubírat. Tak nějak ve zkratce, sprej není ani špatný ani dobrý, on tak nějak nic moc nedělá a moc mě nebaví. Ale to bych nebyla já, kdybych to shrnula do jedné věty, a tak se to pokusím lehce rozebrat.

Co se spreje samotného týče, je to prostě bezbarvá tekutina, kterou klasicky pomocí rozprašovače aplikujete do vlasů. Já jsem ho používala vždy po mytí, cca 2 měsíce v kuse. Občas jsem ho jen tak stříkla i do suchých vlasů. Jestli o něm můžu říct něco fakt pozitivního, tak krásně voní. Je to taková typická ,,kadeřnická" vůně a já ji mám moc ráda. A i když je v lahvičce docela výrazná, na vlasech se neudrží. Takže je to jen pro ten pocit, když to aplikuji.


Co se účinků týče, až když jsem sprej začala používat, došla mi jedna věc. Já účinky tohoto spreje nedokáži adekvátně posoudit. Sprej obsahuje mimo jiné keratin a vitamín B. Jenže já své vlasy vyživuji celkem trvale, a tak tyto vyživující látky nejsou pro mě žádná novinka. Používala jsem pivní šampón plný béčka, nyní testuji další šampón, který tam má těch vitamínů hned několik. Už dva roky používám Gliss Kur Hair Repair, který má v sobě keratin. Takže logicky, co se asi stane s mými vlasy, když jim začnu dodávat jedny a ty samé látky, jen s tím rozdílem, že z jiného zdroje? Ano, vůbec nic. A jsme u toho...


Sprej sice krásně voní, ale je to to jediné, co mi s vlasy dělá. Abychom tedy nebyli jen jednostranní. Nemůžu o něm říct ani nic negativního. Vlasy nijak nezatíží, nezmastí, nedráždí vlasovou pokožku a tak dále. Zase na druhou stranu, sprej vám nepomůže s lepším rozčesáváním, vlasy nejsou uhlazenější ani lesklejší. Prostě tak nějak, jako byste nepoužili vůbec nic. Akorát to hezky voní. Ale to už jsem vlastně říkala.

Rozuzlení problému je tedy následující. Dlouhodobější účinky tohoto spreje nejsem schopna určit. Vlasům očividně nic nechybí, takže docela i věřím tomu, že to v sobě deklarované látky skutečně obsahuje a na vlasy to nějaký pozitivní vliv má. Bohužel to ale nemůžu stoprocentně doložit.

Co se týče krátkodobých účinků, kromě vůně vás nečeká vůbec nic. 

O spreji tedy nemůžu říct, že je špatný, můžu říct akorát to, že mě moc nebaví. Možná jsem jen netrpělivá a marnivá, ale já chci prostě po vlasových přípravcích i nějaký okamžitý ,,wow efekt". Samozřejmě nějaká ta vitamínová bomba je pro ně potřeba. Ale na trhu jsou produkty, které mi pomáhají dlouhodobě a zároveň mají nějaký okamžitý benefit. Já osobně, jelikož nemám v lásce kondicionéry, tak mám rada spreje, které vlasy okamžitě zjemní a jdou potom lépe rozčesat. Pokud to navíc dodá i lesk a vlasy uhladí, jsem nadmíru spokojená. To sprej od Ziaja neumí a proto mi k srdci bohužel nepřirostl. 

Jeho využití vidím možná tak pro ty, co dlouhodobě, mimo šampónu, nic na vlasy nepoužívají, ale přemýšlí o tom, že by mohli zapracovat na nějaké výživě a zlepšení kvality vlasů. Potom je sprej Ziaja vcelku levná a neškodná volba. Pro kosmetické nadšence, kteří mají v koupelně plnou poličku všemožných vlasových vychytávek, tohle bude slabý kalibr, který nedokáží ocenit. Takže asi tak...

125 ml spreje stojí 110 Kč a seženete ho v eshopu Ziaja nebo ve vybraných drogeriích.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Ziaja.

Máte doma nějaký produkt, kterým vyživujete své vlasy?

4 komentáře:

  1. Myslím, že bych si ho aspoň oblíbila pro tu vůní, protože někdy když jsem zrovna v nevhodném prostředí mi všechna vůně z vlasů zmizí a musím čekat do dalšího mytí:D

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé, nikdy jsem o tom neslyšela :)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě vyzkouším :)
    Budu ráda,když se mrkneš na můj blog:http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat